Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία

<< < (443/612) > >>

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣτο σύστημα του νοσοκομείου μου, έμπαινες με έναν κωδικό στο μηχανογραφημένο σύστημα, και έγραφε και έστελνε ο καθένας ΑΝΩΝΥΜΑ εξετάσεις και παραπεμπτικά. Πλέον θα αναγράφεται ΚΑΙ ο ιατρός που το πράττει αυτό. Μας είπαν ότι θα γίνεται γιατί το απαίτησε ο ΕΟΠΠΥ.

--- Τέλος παράθεσης ---
   Είναι λοιπόν εσωτερικό σύστημα του νοσοκομείου σας. Και πολύ σωστά πρέπει να καταγράφεται ο παραπέμπων ιατρός.
   Αλλά (πιστεύω) μάλλον δεν το ζήτησε ο ΕΟΠΥΥΥς αλλά ο διοικητής σας μάλλον θέλει να περιορίσει τις πιθανές γκρίνιες φορτώνοντας την εντολή αλλού.... Ο ΕΟΠΥΥΥ ούτε θέλει ούτε μπορεί να ελέγξει πόσες γενικές αίματος έγιναν σε νοσηλευόμενο και απο ποιός ιατρό, ούτε και του χρειάζεται  (ούτως ή άλλως τα ίδια θα πληρώσε - συνήθως ψίχουλα). Εξαιρούνται οι εξετάσεις εκτός νοσοκομείου (συνήθως MRI).

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣτο σύστημα του νοσοκομείου μου, έμπαινες με έναν κωδικό στο μηχανογραφημένο σύστημα, και έγραφε και έστελνε ο καθένας ΑΝΩΝΥΜΑ εξετάσεις και παραπεμπτικά. Πλέον θα αναγράφεται ΚΑΙ ο ιατρός που το πράττει αυτό. Μας είπαν ότι θα γίνεται γιατί το απαίτησε ο ΕΟΠΠΥ.

--- Τέλος παράθεσης ---
   Είναι λοιπόν εσωτερικό σύστημα του νοσοκομείου σας. Και πολύ σωστά πρέπει να καταγράφεται ο παραπέμπων ιατρός.
   Αλλά (πιστεύω) μάλλον δεν το ζήτησε ο ΕΟΠΥΥΥς αλλά ο διοικητής σας μάλλον θέλει να περιορίσει τις πιθανές γκρίνιες φορτώνοντας την εντολή αλλού.... Ο ΕΟΠΥΥΥ ούτε θέλει ούτε μπορεί να ελέγξει πόσες γενικές αίματος έγιναν σε νοσηλευόμενο και απο ποιός ιατρό, ούτε και του χρειάζεται  (ούτως ή άλλως τα ίδια θα πληρώσε - συνήθως ψίχουλα). Εξαιρούνται οι εξετάσεις εκτός νοσοκομείου (συνήθως MRI).

--- Τέλος παράθεσης ---
Οι δαπάνες κατά τις νοσηλείες ελέγχονται εκ των υστέρων από ελεγκτή του ταμείου που μεταβαίνει στο χώρο του Νοσοκομείου και θεωρεί κάθε δαπάνη, αφού πρώτα ενημερωθεί για το φάκελο νοσηλείας. Συμφωνώ λοιπόν ότι είναι εσωτερικό θέμα του Νοσοκομείου.

fanisgp:
Προσπαθησα να γραψω humira φαρμακο που μονο σε φαρμακειο Εοοπυυ  μπορει να εκτελεστει (με την αντιστοιχη γνωματευση) και δεν δεχεται το συστημα ουτε καν τον κωδικο ρευμ.αρθριτις.

md:
Συναδελφοι καλησπερα και βοηθεια!
Μετα απο μια πραγματικα απαισια μερα προσπαθω να καταχωρησω συνταγες στο e-dappy και σε μια-μεχρις στιγμης-ασθενη το συστημα δεν δεχεται την καταχωρηση και βγαζει μηνυμα πως ο ΑΜΑ ειναι λαθος.Μου συνεβη και χθες,ελεγξα ασφαλιστικη ικανοτητα-εκει μου εβγαζε οτι ειναι λαθος ο ΑΜΚΑ.Η χθεσινη επισκεψη φυσικα χαθηκε.Ο συγκεκριμενος ασθενης πηγε σημερα στο ΙΚΑ-συγνωμη ΠΕΔΥ-απ'οπου δεν μπορουν να το εξηγησουν,αλλα φυσικα δεν πολυκοπτονται κιολας.
Συμβαινει και σε καποιον αλλον?Τι κανουμε?

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
md
Σχετικά με το ΑΜΚΑ, δες μήπως ανήκει στην ακόλουθη σπάνια περίπτωση
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος   Πρόβλημα σήμερα (τώρα -το πρωί δεν είχα πρόβλημα) στα πρωτόκολλα... Διαλέγω αγωγή για οστεοπόρωση (1η καταχώρηση πρωτόκολλου - νέος ασθενής), δίνω ICD και τα βήματα αγωγής. Μετά το 2ο βήμα (πχ 3ετής αγωγής χωρίς γαστρεντερικά) ΔΕΝ μου βγάζει δραστικές ουσίες να επιλέξω. Μένω να το αγναντεύω κανένα πεντάλεπτο μέχρι που βαρέθηκα και έδιωξα την παθούσα ασθενή...
   Το αντιμετωπίζει και άλλος ή φταίει ο IE μου;

ΥΓ - ΔΙΟΡΘΩΣΗ: Θα γελάω μήνες. Ανακάλυψα ποιο είναι το πρόβλημα (τώρα που έφυγε). Η ασθενής είναι άρρεν. Τη λένε Βάγια (Βάια) και έχει ΑΜΚΑ που τελειώνει σε ...02994  (ο μονός 9 σημαίνει όντως άρρεν). Ή έχει κάνει αλλαγή φύλου (παντρεμένη είναι - όχι ότι έχει αυτό σημασία) ή έχει λάθος ΑΜΚΑ. Τηλεφωνικά δεν λέγονται αυτά. Θα περιμένω αύριο να ξαναέρθει...
  Προφανώς λοιπόν αν δηλώσεις λάθος φύλο στο πρωτόκολλο δεν το ολοκληρώνει. Είδες η ΗΔΙΚΑ;
   ΥΓ 2: Μήπως να επιλέξω πρωτόκολλο ανδρικής οστεοπόρωσης;  :laugh: (με τα χάλια μας).

--- Τέλος παράθεσης ---

διαφορετικά φοβάμαι ότι αποτελεί περίπτωση που το σύστημα έβγαζε ένα λανθασμένο (σύμφωνα με το βιβλιάριο) ΑΜ, το διόρθωσε κάποιος συνάδελφος αλλά το σύστημα στην καταχώρηση συνταγών συνεχίζει να κρατάει τον αρχικό λανθασμένο ΑΜ.

fanisgp
Όπως γράφτηκε και παραπάνω, μόνο από ρευματολόγους πλέον στους οποίους ανοίγει το σχετικό πρωτόκολλο. Μένει να δούμε αν θα μπορούμε να συνταγογραφούμε αφού ενταχθεί σε πρωτόκολλο δηλ αν θα ανοίγει και σε μας για να το χρησιμοποιήσουμε αφού γίνει η πρώτη εγγραφή από ρευματολόγο.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση