Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία

<< < (447/612) > >>

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςαπό σήμερα το σύστημα αποκαταστάθηκε όπως φάινεται - προσωρινάτουλάχιστον
δούλεψαν καλά το βράδυ οι καθαρίστριες

--- Τέλος παράθεσης ---

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςγια την ακρίβεια η αποκατάσταση έγινε γύρω στις 10.30 χθες το βράδυ...

--- Τέλος παράθεσης ---

Όταν το σύστημα αρχίζει και φτιάχνει όταν μειώνεται η χρήση του, αν και κάποιοι ξενύχτησαν χθες για να το φτιάξουν, εμένα με κάνει να νιώθω μεγαλύτερη ανασφάλεια.
Αυτό δηλώνει ότι το σύστημα είναι στα όρια του και κάνει αυτό ότι θέλει... Παλαιές καλές βασικές αρχές από την εποχή του "Real men do it on keyboard"
Και μια και γίνεται μεγάλη συζήτηση για την καινούργια εργολαβία αναρωτιέμαι γιατί στην Ελλάδα και οι εργολάβοι συνεχίζουν να τα κάνουν όλα ανάποδα....
Γιατί δεν ξεχωρίζουν τον έλεγχο της υπό έκδοσης συνταγής από το child's play περιβάλλον ADF της Oracle.
Είναι τόσο δύσκολο να έχεις ένα application server με καθαρό κώδικα που παίρνει ένα xml συνταγής και το ελέγχει για να κάνει καταχώρηση στο database server και να επιστρέψει τα στοιχεία της συνταγής που εκδόθηκε ή το λάθος που πρέπει να δει ο χρήστης; Και βάζεις ένα ΑΡΙ ή το υπάρχον oracle ADF να κάνει την αλληλεπίδραση με το χρήστη, να φτιάχνει το xml της συνταγής και να το στέλνει στον application server; Έχεις διαχωρίσει την διαδικασία σε δύο διαφορετικά τμήματα που είναι πλήρως ελεγχόμενα ξεχωριστά το καθένα και επιπλέον το να κάνεις debug κώδικα χωρίς στοιχεία από το interface είναι σαφώς πιο εύκολο. Χώρια που αν δεν δουλεύει το ADF έχεις το ΑΡΙ και το ανάποδο....

pzogr:
Ευτυχώς που είμαι σε διακοπές!
Αν και όταν γυρίσω με περιμένουν προβληματικές συνταγές λόγω ΗΔΙΚΑ, "νέα" πρωτόκολλα, clawback και στις επισκέψεις απ'ό,τι είδα και ποιός ξέρει τι άλλο.
Δεν ξέρω αν πρέπει να υπάρχουν 2 ή 4 ή 14 κομμάτια ανάπτυξης, αλλά αυτό που είναι 100% σίγουρο είναι ότι ο υπολογιστής κάνει ό,τι ακριβώς του πεις. Κι αν υπό τις ίδιες συνθήκες εκτελέσει μια εργασία 100 φορές τότε και τις 100 φορές θα κάνει ακριβώς το ίδιο.
Τα παραπάνω τα λέω για να καταλήξω στο ότι ο κώδικας είναι πάντα το πρόβλημα...δεν φταίνε ούτε οι χρήστες ούτε ο καιρός. Τον κώδικα αν δεν κάνω λάθος τον πληρώνουμε περίπου όσο τις επισκέψεις καρδιολόγων, γαστρεντερολόγων, νευρολόγων, φυσιάτρων και 1-2 ειδικοτήτων ακόμα...

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Έχουμε καμιά πληροφόρηση για το που οφείλεται αυτό το μπάχαλο με τα διαφορετικά ταμεία ή τους διαφορετικούς αριθμούς μητρώου που βγάζει το σύστημα; Ένα 20% με 30% βγαίνει λάθος.
Συνήθως πρώην ΟΑΕΕ που εδώ και χρόνια είναι συνταξιούχοι ΙΚΑ τους βγάζει τώρα ΟΑΕΕ με το αντίστοιχο ΑΜ.
Σε ΟΓΑ και ΟΝ συχνό φαινόμενο ο διαφορετικός ΑΜ.
Συνταξιούχες χήρες (σε χηρεία από πολλά χρόνια) άρχισαν να εμφανίζονται ως έμμεσα ασφαλισμένες.
Σε κάποιους συνταξιούχους εμφανίζεται διαφορετικός ΑΜ απ' αυτόν που είχαν ως εν ενεργεία.
Μάλιστα είμαι σχεδόν σίγουρος πως ότι διορθώνουμε είναι μόνο για τη συγκεκριμένη επίσκεψη και σε νέα επίσκεψη βγαίνουν πάλι τα λανθασμένα στοιχεία.

Αλήθεια, τι γίνεται με τους φαρμακοποιούς που εκτελούν συνταγή με λάθος ταμείο ή/και ΑΜ; Αν υπάρξει μπέρδεμα με την πληρωμή από τα ταμεία, ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο; Ο φαρμακοποιός που δεν το αντιλήφθηκε ή ο γιατρός για εισαγωγή ή/και επικύρωση λανθασμένων στοιχείων; (Υποτίθεται και οι δύο πρέπει να ελέγχουν το βιβλιάριο, τα στοιχεία, να γράφει στο βιβλιάριο την αγωγή ο γιατρός και να σφραγίζει την εκτέλεση ο φαρμακοποιός. Λέμε τώρα....)

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΈχουμε καμιά πληροφόρηση για το που οφείλεται αυτό το μπάχαλο με τα διαφορετικά ταμεία ή τους διαφορετικούς αριθμούς μητρώου που βγάζει το σύστημα; Ένα 20% με 30% βγαίνει λάθος.
Συνήθως πρώην ΟΑΕΕ που εδώ και χρόνια είναι συνταξιούχοι ΙΚΑ τους βγάζει τώρα ΟΑΕΕ με το αντίστοιχο ΑΜ.
Σε ΟΓΑ και ΟΝ συχνό φαινόμενο ο διαφορετικός ΑΜ.
Συνταξιούχες χήρες (σε χηρεία από πολλά χρόνια) άρχισαν να εμφανίζονται ως έμμεσα ασφαλισμένες.
Σε κάποιους συνταξιούχους εμφανίζεται διαφορετικός ΑΜ απ' αυτόν που είχαν ως εν ενεργεία.
Μάλιστα είμαι σχεδόν σίγουρος πως ότι διορθώνουμε είναι μόνο για τη συγκεκριμένη επίσκεψη και σε νέα επίσκεψη βγαίνουν πάλι τα λανθασμένα στοιχεία.

--- Τέλος παράθεσης ---

Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία επίσημη πληροφόρηση (εδώ που τα λέμε, ούτε καν ανεπίσημη). Αν έχει κανείς κάτι υπόψη του, ας το ανεβάσει.

pzogr:
Η τηλεφωνική απάντηση από το κέντρο της ΗΔΙΚΑ ήταν ότι δεν θα γίνει κάτι γι'αυτό. Αν το θυμάμαι καλά μου είπαν ότι τα λάθος νούμερα οφείλονται στο ΑΤΛΑΣ και ότι η ΗΔΙΚΑ δεν εμπλέκεται.
Όταν τους είπα ότι θα μπορούσε λόγω του μεγάλου όγκου λαθών να γίνεται χειρόγραφη διόρθωση ή και εκτέλεση, μου είπαν ότι αποκλείεται και ότι θα πρέπει κάθε φορά να βάζουμε τα σωστά στοιχεία στο σύστημα...
Καλή χώνεψη!

ΥΓ τώρα το 1732436 είναι σωστός ΑΜ ή το 1732436 02; Τυχαία τα νούμερα. Το 1ο ήταν προ λαθών και το 2ο μετά... ή και τα δύο σωστά;

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση