Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία

<< < (458/612) > >>

ZArk:
Ευτυχως ειχα ρεπό σήμερα.... κάτι πρέπει να κάνουμε όμως με αυτη την καφετιέρα, δεν αντέχεται άλλο αυτη η κατάσταση. Αν ειναι να κάνουν ρυθμίσεις ας πληρώσουν υπερωρίες εναν άνθρωπο να δουλέψει νυχτερινές ώρες για τις διορθώσεις του απαράδεκτου προγράμματός τους τελος πάντων.

>:(

GAD2:
Stp <no-reply@synigoros.gr>
9:12 μ.μ. (Πριν από 6 λεπτά)
προς Εμένα
Ευχαριστούμε που υποβάλατε την αναφορά σας στον Συνήγορο του Πολίτη.
Θα επεξεργαστούμε την αναφορά σας το συντομότερο δυνατό.Μήνυμα
Βήμα 2 από 2
Η αναφορά σας ενεργοποιήθηκε. Θα λάβετε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα με τον Κωδικό Παρακολούθησης της Αναφοράς σας. Σε περίπτωση που δεν λάβετε το συγκεκριμένο μήνυμα, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στη διεύθυνση "support_web στο synigoros τελεία gr".

έκανα μια αναφορά για την ΗΔΙΚΑ στο συνήγορο του πολίτη.....γιατί δε βλέπω κανείς από ΙΣΑ και ΠΙΣ να πολυασχολείται με το κουπί που τραβάμε εμείς οι απλοί γιατροί καθημερινά....
Δεν ελπίζω σε κάτι, απλά νιώθω πιο ήσυχος

ΑΡΗΣ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣήμερα είχα στο ιδιωτικό μου Ιατρείο, Έλληνα της Γερμανίας με ασφάλεια από εκεί, που του βγάζει ότι δεν έχει ασφαλιστική ικανότητα παρόλο που η Ευρωπαϊκή κάρτα του λήγει σε μερικά χρόνια.

Στο παρελθόν του έχω επανειλημμένα συνταγογραφήσει φάρμακα, χωρίς πρόβλημα.

Έχετε καμιά καλή πρόταση για να λύσω το θέμα ;

--- Τέλος παράθεσης ---

Δεν έχει όντως ασφαλιστική ικανότητα στην Ελλάδα, καθώς δεν ανήκει σε κανένα ελληνικό ασφαλιστικό φορέα (ΙΚΑ, ΟΓΑ κλπ.). Ο συγκεκριμένος είναι ασφαλισμένος σε αλλοδαπό ασφαλιστικό φορέα που, όπως όλοι οι ξένοι ασφαλιστικοί  φορείς, έχει συμφωνία με το ΙΚΑ για ιατροφαρμακευτική κάλυψη, σε περίπτωση που ασφαλισμένοι του βρεθούν στην Ελλάδα. Στην περίπτωση αυτή, προβλέπεται η εξυπηρέτηση αυτών των ασφαλισμένων με χειρόγραφη συνταγογράφηση και συμπλήρωση του εντύπου Ευρωπαίου Ασφαλισμένου, ώστε η δαπάνη για τη φαρμακευτική του δαπάνη να γίνει απαιτητή μέσω ΙΚΑ από τον ξένο φορέα.

Το πρόβλημα προέκυψε επειδή στο συγκεκριμένο ασφαλισμένο δόθηκε ΑΜΚΑ, προφανώς από ΚΕΠ, λόγω κάποιου μικρού ποσού (μπορεί και 10 ευρώ) που λαμβάνει από κάποιο ασφαλιστικό φορέα στην Ελλάδα. Ο ίδιος πάντως δε δικαιούται να κατέχει βιβλιάριο ΙΚΑ, αφού η κύρια ασφάλισή του είναι αυτή του εξωτερικού.
Ηλεκτρονική συταγογράφηση προβλέπεται μόνο σε ασφαλισμένους ξένου φορέα, εφόσον έχουν βιβλιάριο ΙΚΑ και την σχετική σφραγίδα στο πρώτο μέρος του βιβλιαρίου ''Ξένος φορές. Υποχρεωτική συμπλήρωση ΕΕΑ''.

Το πρόβλημα έχει επισημανθεί από συναδέλφους στην ΗΔΙΚΑ η οποία είναι σε συννενόηση με το Υπουργείο Εσωτερικών και Εργασίας για την αντιμετώπιση του ζητήματας και την παροχή οδηγιών για την αφαίρεση του ΑΜΚΑ από ανάλογους ασφαλισμένους. Οι αφαλισμένοι αυτοί (κάτοχοι κάρτας=καρτούχοι) δε δικαιούνται αριθμό κοινωνικής ασφάλισης (ΑΜΚΑ).

Δ. Κουναλάκης:
Προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να παίρνουμε τηλέφωνο στο 11131 και να απαιτούμε να δηλωθεί ως βλάβη το ότι σέρνεται.
Δεν θέλουν συνήθως να το κάνουν δήλωση γιατί είναι η μόνη καταγραφή που δείχνει το χάλι που επικρατεί. Η δήλωση γίνεται όταν ξεκινάνε με αριθμό ΤΣΑΥ και ζητάμε να καταγραφεί ότι σέρνεται σε απελπιστικό βαθμό.
Οι γκρίνιες εδώ είναι απλά ψυχοθεραπευτικές, εκεί ενοχλούν τον ανάδοχο του έργου και αρχίζουν να ανησυχούν και εάν μπορούμε να δουλέψουμε.

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠροσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να παίρνουμε τηλέφωνο στο 11131 και να απαιτούμε να δηλωθεί ως βλάβη το ότι σέρνεται. ....

--- Τέλος παράθεσης ---
   Ευτυχώς σήμερα δεν σέρνεται (μόλις τώρα). Ούτε log-in δεν μπορώ να κάνω (Proxy Error). Είναι μια εξέλιξη...
    Θα δοκιμάσω το 11131 όπως είπατε.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση