Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία
Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος....Επιπλέον, μου ανέφερε πως τα παιδιά της αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα , αλλά η παιδίατρος έχει τη δυνατότητα να αλλάζει τα στοιχεία και να συνταγογραφεί κανονικά εν τέλει. Υπάρχει , όντως, αυτή η δυνατότητα?
--- Τέλος παράθεσης ---
Τα παιδιά είναι έμμεσα ασφαλισμένοι και μπορείς να αλλάζεις το δηλωθέν ασφαλιστικο ταμείο και να γράφεις συνταγές και ας φαίνονται ανασφάλιστα... Δεν γίνεται στους άμεσα ασφαλισμένους.
Τελευταία μου έτυχε ασθενής με βιβλιάριο ΙΚΑ (χηρείας) που η ΗΔΙΚΑ θεωρούσε ότι ήταν ΟΓΑ (άμεσα - ήταν παλιότερα βέβαια στον ΟΓΑ). Δοκίμασα να αλλάξω το ταμείο σε ΙΚΑ και, ΑΝΕΛΠΙΣΤΑ, το δέχθηκε και την έβγαλε ασφαλισμένη ως το μακρινό 2222. Η συνταγογράφηση ήταν επιτυχής. Πάντως της σύστησα να πάει στο ΙΚΑ (μήπως βγάλει άκρη).
Ίσως μερικές φορές αξίζει να αλλάζουμε το ταμείο στο κανονικό και να προσπαθούμε (με πολλές πιθανότητες αποτυχίας δυστυχώς).
D-Michalis:
Θα με συγχωρέσετε, αλλά είμαστε αξιολύπητα όντα.
Ο κάθε κατσαπλιάς επιμένει να παίζει τις κουμπάρες μαζί μας (και με τους χρήστες υπηρεσιών υγείας) και εμείς επιμένουμε να ψάχνουμε οδούς "διαφυγής" αντί να κατεβάσουμε τα στυλό (πληκτρολόγια) και να τους πούμε "Κύριοι, όποτε δείτε σοβαρά και εμάς και τους ασθενείς, ειδοποιήστε μας να ξανανοίξουμε το κονσερβοκούτι σας".
Λυπάμαι, αλλά οι άνθρωποι έχουν αποφασίσει να μας κάνουν καψώνι και εμείς, σα νεοσύλλεκτοι, χτυποκαρδούμε μη τους κακοκαρδίσουμε και μας κάνουν χειρότερα.
Αν ποτέ –και εμείς και οι ασθενείς- αποκτούσαμε φωνή (που τώρα την έχουμε ξεπουλημένη σε ημετέρους και κομματικούς φίλους), τότε ίσως κάτι θα άλλαζε.
Στην υγεία μας λοιπόν.
Denominator:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤα προβλήματα δεν έχουν τελειωμό . Έχω ασθενή φίλη φαρμακοποιό , ασφαλισμένη του ΕΤΑΑ-ΤΥΥ ή ΤΥ (ή ΤΣΑΥ, τρομάρα μας , δε μας φθάνει η γραφειοκρατία σε αυτήν τη χώρα, αλλά θέλουμε και να τη διαιωνίζουμε με πολλαπλές βαφτίσεις ασφαλιστικών ταμείων , υπουργείων κτλ) , στην οποία προτίθεμαι να συνταγογραφήσω. Το μαγικό μας σύστημα , όμως , την εμφανίζει ασφαλισμένη στο ΙΚΑ και με φέρουσα ασφαλιστική ικανότητα. Η ίδια μου απάντησε ότι τους έχει ενημερώσει άπειρες φορές , αλλα φευ... Επιπλέον, μου ανέφερε πως τα παιδιά της αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα , αλλά η παιδίατρος έχει τη δυνατότητα να αλλάζει τα στοιχεία και να συνταγογραφεί κανονικά εν τέλει. Υπάρχει , όντως, αυτή η δυνατότητα?
--- Τέλος παράθεσης ---
ΤΣΑΥ;
Εγώ στο ΤΣΑΥ δεν μπορώ να μπω στο μητρώο καν.
Κανείς από τους "αρμόδιους" δεν ξέρει γιατί.
Δεν μπορώ να τυπώσω καμία ενημέρωση.
Μου οφείλουν διπλοπληρωμένες κρατήσεις από τον καιρό που παραιτήθηκα από το Πανεπιστήμιο.
Δε με έχουν πληρώσει για ασθενείς που εξέτασα το 2010 και το 2011.
Για ποιο ΤΣΑΥ ή όπως αλλιώς λέγεται μιλάμε;
Dott.diMG:
"Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Δευτέρα 13/10/2014 από 14:30 έως 17:30 δεν θα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, καθώς και το API φαρμακείων, λόγω αναβάθμισης του συστήματος."
Φορέστε κράνος και σωσίβιο - Αναβαθμιζόμαστε!! ;D
Denominator:
Εγγραφή ή Είσοδος
"Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Δευτέρα 13/10/2014 από 14:30 έως 17:30 δεν θα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, καθώς και το API φαρμακείων, λόγω αναβάθμισης του συστήματος."
Φορέστε κράνος και σωσίβιο - Αναβαθμιζόμαστε!! ;D
--- Τέλος παράθεσης ---
Τι άλλαξε:
1) Δυνατότητα προσθήκης βιομετρικών στοιχείων
2) Πρόσβαση στο πλήρες ιστορικό (από όλους τους παρόχους υπηρεσιών υγείας), τις προσωπικές πληροφορίες, τα βιομετρικά στοιχεία και τα δεδομένα των θεραπευτικών πρωτοκόλλων
3) Δυνατότητα προσωρινής καταχώρισης συνταγής και παραπεμπτικών
4) Δυνατότητα επιλογής κωδικών ICD-10 με βάση τη συχνότητα χρήσης
5) Πρόσβαση σε πληροφορίες για κάθε σκεύασμα (δίπλα από κάθε εμπορικό όνομα έχει ένα "i" που μπορούμε να επιλέξουμε προκειμένου να τις δούμε) μεταξύ των οποίων: Εμπορική Ονομασία, Μορφή, Περιεκτικότητα, Συσκευασία, ATC, Τύπος Φαρμάκου, Τιμή αναφοράς, Τιμή Λιανικής, Λεπτομέρειες (Θετική λίστα, Αρνητική λίστα, Αποσυρμένο, Σε κυκλοφορία, Συνταγ/ση μόνο μέσω ΘΠΣ, Ειδική εισαγωγή, Φάρμακο Ι.Φ.Ε.Τ., Μη Συνταγογραφούμενο, Νόμου 3816, Ναρκωτικά, Έγκριση από ΕΟΠΥΥ, Εμβόλιο Απευαισθητοποίησης, Αναλώσιμο, Από ηλικία Έως ηλικία) και Σχετικές διαγνώσεις με κωδικό ICD10.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση