Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία
Gateopener:
O Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κατανοεί πλήρως και συμμερίζεται τις θέσεις μας για τις κλήσεις σε απολογία για συνταγογράφηση φαρμάκων "εκτός ενδείξεων". Θέλει να τεθεί και να διαμορφωθεί ένα ρυθμιστικο πλαίσιο για το εύρος της συνταγογράφησης των γενικών ιατρών με τη δική μας συνεργασία (ΕΛΕΓΕΙΑ) και σύμφωνα με τα διεθνή δεδομένα και πρότυπα. Το πλαίσιο αυτό θα πρέπει να κυρωθεί στη συνέχεια από το ΚΕΣΥ και το Υπουργείο Υγείας. Μας ζήτησε να διαβεβαιώσουμε όλους τους συναδέλφους πως στο μεσοδιάστημα, κανείς δεν πρόκειται να τιμωρηθεί για συνταγογράφηση φαρμάκων εκτός ορίων ειδικότητας (Π4), για φάρμακα που παγκοσμίως ανήκουν στη φαρέτρα του Γενικού/ Οικογενειακού Γιατρού. Συμπέρασμα τελικό: συνεχίστε να συνταγογραφείτε κανονικά όλα τα φάρμακα σύμφωνα με τις διεθνείς οδηγίες διαχείρισης νοσηματων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας!
Δημήτρης Μακρέας:
Surprise........
Γ.Κτιστάκης:
Ήμουν εκτός συνταγογραφίας εδώ και 1,5 χρόνο, λόγο μακροχρόνιας απουσίας από την εργασία. Εδώ και λίγες μέρες που συνταγογραφώ ξανά , βλέπω ότι μετά την καταχώρηση συνταγής και γενικά σε κάθε συνταγή που έχω γράψει , από το ιστορικό του ασθενούς, ότι καταχωρείται το εμπορικό που εγώ επέλεξα. Είχα την εντύπωση ότι δεν φαινόταν το εμπορικό . Μέχρι τώρα επέλεγα τα φάρμακα με βάση το εμπορικό που γνώριζα (μου είναι πιο εύκολο από τα άπειρα αντίγραφα που κυκλοφορούν, νομίζοντας ότι δεν έχει σημασία ποιο φάρμακο ¨κτυπάς¨ . Δεν ξέρω κατά πόσο αυτό το βλέπει ο ΦΜΦ , αλλά σίγουρα το βλέπουν στην ΗΔΙΚΑ. Μάλλον θα το έχετε παρατηρήσει , αλλά εγώ από αύριο θα επιλέγω ότι πιο ¨ τρελό¨ όνομα βλέπω στην λίστα με την ίδια δραστική, ώστε να¨ κτυπηθούν¨ και φάρμακα που ίσως το όνομά τους το γνωρίζει μόνο η εταιρία που το διακινεί.
DrGuni:
Έχω ακυρώσει μια σημερινή επισκεψη και , όταν προσπαθώ να ανοιξω νέα επίσκεψη στον ίδιο ασθενή , εμφανίζεται μηνυμα που αναφέρει ότι έχω ήδη ανοίξει επίσκεψη το τελευταίο 24ωρο. Πρέπει να περιμένω να παρέλθουν 24 ώρες ή υπάρχει καποιος άλλος τρόπος να ανοίξω?
fanisgp:
Συνεχίζεις κανονικά αφου το επιτρέπει το σύστημα δεν υπάρχει πρόβλημα
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση