Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Στις Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος είχα γράψει τα ακόλουθα
Γράφω μια συνταγή σε 2 ασθενείς και υποδεικνύω μια γενόσημη στατίνη και στους δύο.
Στην εκτύπωση της συνταγής υπάρχει η ένδειξη "Ο ιατρός έχει υποδείξει γενόσημο φάρμακο"
Μέχρι εδώ καλά.
Παρακολουθώντας από το σύστημα την πορεία των συνταγών παρατηρώ το εξής:
Ο πρώτος εκτελεί τη συνταγή και παίρνει το γενόσημο.
Όταν πάω να εκτυπώσω (το σύστημα δίνει αυτή τη δυνατότητα) την εκτελεσμένη συνταγή παραμένει η ένδειξη: "Ο ιατρός έχει υποδείξει γενόσημο φάρμακο".
Ο δεύτερος εκτελεί τη συνταγή και παίρνει, παρά την υπόδειξη, το πρωτότυπο.
Όταν πάω να εκτυπώσω την εκτελεσμένη συνταγή η ένδειξη: "Ο ιατρός έχει υποδείξει γενόσημο φάρμακο" έχει εξαφανιστεί!
Θα μου πείτε, τι σε νοιάζει;
Με νοιάζει, γιατί έτσι έχει εξαφανιστεί από το σύστημα κάθε απόδειξη ότι εγώ είχα συστήσει γενόσημο στην περίπτωση που τελικά ο ασφαλισμένος πήρε το πρωτότυπο και ουσιαστικά αποτελεί παραποίηση του εντύπου της συνταγής μου! Το μόνο αποδεικτικό είναι η συνταγή που βρίσκεται στα χέρια του φαρμακοποιού, οπότε τρέχα γύρευε!
Επομένως έχω βάσιμες υποψίες ότι στα στατιστικά μας, παρά τις υποδείξεις που κάνουμε, συνεχίζουν να μετρούν το τι πήρε τελικά ο ασφαλισμένος στο φαρμακείο κάτι που δεν εξαρτάται από εμάς!
Με αφορμή την παραπάνω προσθήκη στην εκτυπωμένη συνταγή της ένδειξης "Προτεινόμενο σκεύασμα" σκέφτηκα να δω τι γίνεται όταν πατήσω "Εκτύπωση" σε εκτελεσμένη συνταγή στην οποία είχα προτείνει τη γενόσημη βρωμαζεπάμη Notorium 1,5 mg αλλά ο ασθενής πήρε το πρωτότυπο Lexotanil.
Η απάντηση στη συνημμένη εικόνα.
Όπως και στην παλαιότερη περίπτωση έχει εξαφανιστεί η αναφορά "Ο ιατρός έχει υποδείξει γενόσημο φάρμακο" καθώς και το σχόλιο στο κάτω μέρος "Σύμφωνα με την τάδε απόφαση δεν επιτρέπεται η χορήγηση πρωτότυπου κλπ κλπ" ΑΛΛΑ το ποιο ωραίο είναι ότι στο "Προτεινόμενο ιδιοσκεύασμα" γράφει πλέον "Lexotanil tab 1,5mg bt x 30 (Πρωτότυπο)"
Δηλαδή αν εκτυπώσω τώρα τη συνταγή (π.χ. για να αποδείξω ότι συνιστώ γενόσημα) φαίνεται ότι συνιστώ πρωτότυπα!!!
Θα το διαπιστώσετε κι εσείς αν αναζητήσετε εκτελεσμένες συνταγές σας στις οποίες είχατε συστήσει γενόσημο αλλά ο ασφαλισμένος πήρε πρωτότυπο.
Είναι τρελοί αυτοί οι προγραμματιστές της ΗΔΙΚΑ!
Denominator:
Τα όσα γράφει ο Διαμαντής στο προηγούμενο post είναι μία ακόμη ένδειξη της αδυναμίας διαχείρισης του θέματος "γενόσημα".
Φυσικά αυτά προκύπτουν όταν δεν υπάρχει ξεκάθαρος στόχος.
Για μια ακόμη φορά - γίνομαι κουραστικός, αλλά δεν μπορώ να μην το αναφέρω - θυμήθηκα ότι στη Σουηδία το ταμείο επιδοτούσε πλήρως το εκάστοτε φθηνότερο γενόσημο, αν ο ασθενής υπερέβαινε ένα μικρό ποσό ετησίως το οποίο κάλυπτε ο ίδιος (περί τα 100 ευρώ). Αυτά εξάλλου τα έχει περιγράψει αναλυτικότατα ο Αργύρης.
Εδώ θέλουμε να μη θιγεί κανένας. Και να κάνουμε κοινωνική πολιτική, και να μείνουν χρήματα στο κράτος, και ο ασθενής να πάρει ότι θέλει, και ο φαρμακοιποιός να μπορεί να παρέμβει παντού, και ο γιατρός να έχει κάποιο στοιχειώδες κίνητρο να γράψει γενόσημα (αυτό μόλις τώρα φαίνεται ότι μπήκε ως μια μικρή πινελιά στον ήδη σουρεάλ πίνακα) και, κυρίως, οι βιομηχανίες φαρμάκων να είναι ευτυχισμένες.
´Ολα προσχηματικά, κατά την άποψή μου.
Δ. Κουναλάκης:
Η ΗΔΙΚΑ δεν φταίει σε τίποτα. Είναι καθαρά τι ζητάει να μάθει ο ΕΟΠΥΥ. Η νοημοσύνη στον ΕΟΠΥΥ είναι μονοψήφια σε κλίμακα IQ. Δεν μπορούν να προτείνουν τίποτα. Ακόμη και κάποια σχόλια που έκανα στην ΗΔΙΚΑ σχετικά με θέματα ελέγχου και βελτίωσης του ΑΡΙ, η απάντηση που πήρα από την ΗΔΙΚΑ είναι ότι ναι καλά ακούγονται αυτά που λέω, μπορεί να έχω δίκιο, αλλά η ΗΔΙΚΑ δεν κάνει ανάλυση απαιτήσεων, εκτελεί αυτό που θέλουν οι "φορείς" (ή θεσμοί) και εγώ δεν ανήκω σε αυτούς.
Ο ΕΟΠΥΥ είναι το βαθύ ΙΚΑ. Δεν ενδιαφέρεται για το τι κάνεις. Θα ενδιαφερθεί εάν κάποιος κάνει καταγγελία. Συνεπώς, τι κουβεντιάζουμε;
Προσωπικά, έχω ρυθμίσει το ηλ. φάκελο μου να δηλώνει την πρόταση φαρμάκου στα σχόλια και τα της ΗΔΙΚΑ δεν με απασχολούν.
Μαραγκος Μ:
Έτσι όμως δεν μας ανεβάζουν και την μηνιαία δαπάνη????
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗ ΗΔΙΚΑ δεν φταίει σε τίποτα. Είναι καθαρά τι ζητάει να μάθει ο ΕΟΠΥΥ............................
--- Τέλος παράθεσης ---
Δημήτρη, εσύ που ξέρεις από προγραμματισμό, στην εκτύπωση των εκτελεσμένων συνταγών η εξαφάνιση των σχολίων "ο ιατρός έχει υποδείξει γενόσημο", "απαγορεύεται η χορήγηση γενόσημου κλπ" και η αντικατάσταση του προταθέντος γενόσημου από το ληφθέν πρωτότυπο (το οποίο εμφανίζεται ως προταθέν από το γιατρό) δεν είναι θέμα προγραμματισμού; Υποθέτω ότι το πρόγραμμα αντλεί πληροφορίες από την εκτέλεση και τροποποιεί τη συνταγή. Λες ότι αυτό το ζήτησε ο ΕΟΠΥΥ κι όχι ότι είναι "αστοχία" προγραμματισμού;
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση