Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία
Denominator:
Σήμερα συζήτησα το θέμα της αναγραφής εξετάσεων με τον ίδιο κωδικό με δύο βιοπαθολόγους στην Ξάνθη.
Από ότι μου εξήγησαν, οι ελεγκτικές εταιρείες κόβουν τις εξετάσεις αν έχουν εκδοθεί την ίδια ημέρα με τον ίδιο κωδικό. Έτσι π.χ. δεν μπορεί να γράψει κανείς ταυτόχρονα IgG και IgM αντισώματα για EBV, CMV και τοξόπλασμα.
Σε ερώτησή μου πώς μπορούμε να γράψουμε ταυτόχρονα κάλιο, νάτριο και φωσφόρο που έχουν ίδιο κωδικό ή ολικές ανοσοσφαιρίνες G, M, A που επίσης έχουν ίδιο κωδικό η απάντηση είναι ότι αυτό είναι αποδεκτό επειδή στην αιτιολογία της εξέτασης έχει τη λέξη "ανά" (ανά εξέταση), ενώ στα προηγούμενα παραδείγματα όχι.
Είναι ιατρικά αδιαιολόγητη η κατάργηση της δυνατότητας να γραφούν ταυτόχρονα IgG και IgM αντισώματα για EBV, CMV και τοξόπλασμα, αν όντως ισχύει.
Τι συμβαίνει αλλού;
fanisgp:
Στην Κορινθία δεν εχουμε πρόβλημα.Συγκεκριμενα επειδή τις εκανα πριν λιγες μερες σε ασθενη μου μικροβιολογος μου ειπε να τις γραψω επι 2 και στα σχολια G και Μ.Τωρα ξεχνωντας τις γραφειοκρατικες αηδιες, βρισκω την ευκαιρα μιας που ανεφερες την Toxo, να ενημερωσω πως υπαρχει μια εξαρση της νοσου οπως μου ειπε λοιμωξιολογος απο το Ριο που επικοινωνησα για τον εν λογω ασθενη μου με θετικα τα αντισωματα.μην τις ξεχναμε λοιπον ειδικα σε ανωδυνη τραχιλικη λεμφαδενιτιδα
Dott.diMG:
"Σας ενημερώνουμε ότι εντοπίστηκε πρόβλημα στον τρόπο υπολογισμού των τιμών αναφοράς που εκδόθηκαν στο ΦΕΚ 824Β της 12-5-2015 σε μια σειρά σκευασμάτων και κατόπιν άμεσης εντολής του Υπουργείου Υγείας επαναφέρουμε το σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης στην πρό της εφαρμογής του ΦΕΚ κατάσταση. Τα νέα προϊόντα θα επανεισαχθούν στις 12:00 το βράδυ της προσεχούς Δευτέρας 18 Μαΐου, μετά τη δημοσίευση του νέου ΦΕΚ."
Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣήμερα συζήτησα το θέμα της αναγραφής εξετάσεων με τον ίδιο κωδικό με δύο βιοπαθολόγους στην Ξάνθη.
Από ότι μου εξήγησαν, οι ελεγκτικές εταιρείες κόβουν τις εξετάσεις αν έχουν εκδοθεί την ίδια ημέρα με τον ίδιο κωδικό. Έτσι π.χ. δεν μπορεί να γράψει κανείς ταυτόχρονα IgG και IgM αντισώματα για EBV, CMV και τοξόπλασμα.
Σε ερώτησή μου πώς μπορούμε να γράψουμε ταυτόχρονα κάλιο, νάτριο και φωσφόρο που έχουν ίδιο κωδικό ή ολικές ανοσοσφαιρίνες G, M, A που επίσης έχουν ίδιο κωδικό η απάντηση είναι ότι αυτό είναι αποδεκτό επειδή στην αιτιολογία της εξέτασης έχει τη λέξη "ανά" (ανά εξέταση), ενώ στα προηγούμενα παραδείγματα όχι.
Είναι ιατρικά αδιαιολόγητη η κατάργηση της δυνατότητας να γραφούν ταυτόχρονα IgG και IgM αντισώματα για EBV, CMV και τοξόπλασμα, αν όντως ισχύει.
Τι συμβαίνει αλλού;
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣτην Κορινθία δεν εχουμε πρόβλημα.Συγκεκριμενα επειδή τις εκανα πριν λιγες μερες σε ασθενη μου μικροβιολογος μου ειπε να τις γραψω επι 2 και στα σχολια G και Μ.Τωρα ξεχνωντας τις γραφειοκρατικες αηδιες,....
--- Τέλος παράθεσης ---
Δυστυχώς αυτά που είναι (πραγματικά το πιστεύω) γραφειοκρατικές αηδίες για εμάς είναι αναγκαία χρήματα για κάποιους μικροβιολόγούς. Ομολογώ δεν ξέρω τι γίνεται για το τοξόπλασμα στη Λάρισα. Για τη 25ΟΗ D3 η εικόνα είναι συγκεχυμένη. άλλοι κλινικοί γράφουν την 1,25 ΟΗ και άλλοι αυτό που πρότεινε ο ΕΟΠΥΥ (βιταμίνη in vitro).
Φυσικά ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνουν όλα τα εκτελεσμένα παραπαμπτικά που είχαν 1,25 ΟΗ και στη σημείωση έγραφαν 25-ΟΗ. Οι Μ/Β εδώ λένε ότι θα κοπούν απο τις ελεγκτικές όπως και αυτά που αναφέρετε στην Ξάνθη.
Το ακαθόριστο πλαίσιο βολεύει πρώτα απο όλους τον ΕΟΠΥΥ που έχει και το μαχαίρι και το καρπούζι και το πεπόνι. Άλλοι Μ/Β το εκμεταλλεύονται και κερδίζον και άλλοι δεν δίνουν σημασία και θα χάσουν. Ο ασφαλισμένος κάπου στη μέση, ο κλινικός (συχνά) πέρα βρέχει.
Δ. Κουναλάκης:
Βρέθηκα σε ένα σεμιναριο την βδομάδα που πέρασε σχετικό με πληροφορική στην υγεία, είχε και μια παρουσίαση την Τέταρτη η ΗΔΙΚΑ και έπεσαν τηλέφωνα και έφτασαν στα αυτιά μου πάρα πολλά πράγματα αυτές τις μέρες....
Κάποια αρρωστημένα μυαλά έχουν ως ιδέα να καταργήσουν το ιστορικό ασθενή και να το αντικαταστήσουν με το patient summary που επειδή δεν έχουν ποιος θα το συμπληρώνει, θα γεμίζει αυτόματα από τις διαγνώσεις σε συνταγές και φάρμακα.... Σε αυτό δεν θα περιλαμβάνονται οι μη εκτελεσμένες συνταγές. αυτό σημαίνει ότι φάρμακα από φαρμακεία νοσοκομείων δεν θα φαίνονται. Τους ζορίζουμε λέει το σύστημα.
Για το ΑΡΙ εννοείται ότι βγήκαν ψεύτες για δεύτερη φορά στο πότε θα είναι έτοιμο. Η άποψη κάποιου πάντως από το υπουργείο υγείας ήταν ότι δεν πρέπει να ζητάμε και πολλά από την ΗΔΙΚΑ.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση