Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία
ΑΡΗΣ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣε ασθενή με ευρωπαϊκή καρτα υγείας (γερμανική), δικαιούμαι να συνταγογραφήσω , μη συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ ων? Ο ασθενής έχει κανικά αριθμό ΑΜΚΑ, αλλά στο σύστημα υπάρχει το μήνυμα πως χρήζει αναθεώρησης του βιβλιαρίου.
--- Τέλος παράθεσης ---
Όχι.
ALTERNATIVE:
Ξέρει κανείς, τελικά τα ΦΥΚ που παίρνουν οι ασθενείς από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ συμπεριλαμβάνονται στο πλαφόν μας; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση σας, γιατί έχω μπερδευτεί λίγο φάρμακα πνευμονικής υπερτάσεως δεν έχω παρ όλα αυτά το πλαφόν μου μου είχε διπλασιαστεί.
Argirios Argiriou:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΞέρει κανείς, τελικά τα ΦΥΚ που παίρνουν οι ασθενείς από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ συμπεριλαμβάνονται στο πλαφόν μας; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση σας, γιατί έχω μπερδευτεί λίγο φάρμακα πνευμονικής υπερτάσεως δεν έχω παρ όλα αυτά το πλαφόν μου μου είχε διπλασιαστεί.
--- Τέλος παράθεσης ---
Όλα τα ΦΥΚ (όπως και τα εμβόλια) συμπεριλαμβάνονται στα 2 δις € που είναι το όριο της φαρμακευτικής δαπάνης για την χώρα μας για το 2015.
Έτσι, πιστεύω ότι είναι ζήτημα χρόνου μέχρι να συμπεριληφθούν και όλα τα ΦΥΚ και τα εμβόλια στο πλαφόν μας (αν δεν έχουν ήδη συμπεριληφθεί).
Κατά καιρούς βέβαια, και στην προσπάθειά τους να μη χάσουν ψήφους από οργανωμένες ομάδες συμφερόντων θα βγαίνουν ανακοινωθέντα όπως αυτό:
Εγγραφή ή Είσοδος
Πάντως, σε εντελώς πρακτικό επίπεδο, για εμάς τους Γενικούς Ιατρούς συντάσσομαι απόλυτα με την σκέψη του συνάδελφου Δημήτρη Κουναλάκη:
..............................
δεν έχω ακόμη καταλάβει ποιος ο λόγος τις ακριβές θεραπείες να τις γράφει ο γενικός ιατρός και ο παθολόγος όταν σήμερα υπάρχει η εξάμηνη συνταγή. Για αυτό το λόγο δεν φτιάχτηκε; Ας βλέπει ο νεφρολόγος, ο ρευματολόγος, ο χχχχ-λόγος τον ασθενή δύο φορές το χρόνο και ας του γράφει από μια εξάμηνη.
..............................................
Εγγραφή ή Είσοδος
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Αφαίρεσαν τη δυνατότητα χρησιμοποίησης συμβόλων και κεφαλαίων στον κωδικό για σύνδεση στο e-synt! Μόνο πεζά λατινικά και αριθμούς!
Όλα τα site παροτρύνουν τη χρήση τους για τη δημιουργία ισχυρότερων κωδικών κι εμείς τα αποκλείουμε; Τι γίνεται ρε γαμώτο;
Μαραγκος Μ:
Νέα μείωση στο πλαφόν φαρμάκων! Τι ανακοίνωσε ο Υπ.Υγείας για τη συνταγογράφηση
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
Νέο μειωμένο πλαφόν στη συνταγογράφηση φαρμάκων θα έχουν στη διάθεσή τους απο σήμερα Πέμπτη οι γιατροί όλης της χώρας όπως ανακοίνωσε ο υπουργός υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Στο πλαίσιο του ελέγχου της φαρμακευτικής δαπάνης που έχει ξεφύγει τους τελευταίους μήνες, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τυπου πως μειώνονται περαιτέρω τα όρια της συνταγογράφησης για τους γιατρούς εξαιτίας της υπερσυνταγογράφησης που παρατηρήθηκε τους τελευταίους μήνες.
Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας το νέο όριο θα ενταχθεί ήδη απο την Πέμπτη 5 Ιουνίου στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ ενώ σήμερα αναμένεται να εκδοθεί και το ΦΕΚ.
Κατά τον υπουργό υγείας δεν αλλάζει κάτι για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ καθότι θα μπορούν κανονικά να παίρνουν τα φάρμακά τους με την αποζημίωση του οργανισμού.
Ωστόσο οι γιατροί θα πρέπει να είναι περιορισμένοι καθότι με κάθε υπέρβαση θα πέφτει ο γνωστός «κόφτης»!
Εγγραφή ή Είσοδος
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση