Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία

<< < (530/612) > >>

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑπό εδώ και στο εξής, όταν πάμε να συνταγογραφήσουμε πρωτότυπο, η εφαρμογή μας προειδοποιεί εφόσον είμαστε μακριά από το στόχο του ελάχιστου ποσοστού γενοσήμων στη συγκεκριμένη κατηγορία.

--- Τέλος παράθεσης ---

Το προβλημα ειναι το εξης ομως: Ακομη και εαν συνταγογραφησουμε γενοσημο,εαν ο φαρμακοποιος το αλλαξει σε πρωτοτυπο (μου συναιβει πριν λιγο οπου 1 Dialosa εγινε Solosa & 1 Metformin/Generics "εγινε" Glucophage και ηταν φαρμακα που χορηγησα εγω και οχι αντιγραφη συνταγης αλλου γιατρου) η συνταγη στην εκτυπωση της δειχνει οτι συνταγογραφησα πρωτοτυπα :o, οποτε ειναι ματαιος ο κοπος...

--- Τέλος παράθεσης ---

Συμφωνώ απόλυτα. Αυτός ο ποιοτικός "έλεγχος" θα έχει νόημα μόνον αν διασφαλιστεί ότι ο φαρμακοποιός δε θα μπορεί να αλλοιώσει τη συνταγή ως προς το πρωτότυπο ή το γενόσημο.

Πατρωνάκης Μάνος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο προβλημα ειναι το εξης ομως: Ακομη και εαν συνταγογραφησουμε γενοσημο,εαν ο φαρμακοποιος το αλλαξει σε πρωτοτυπο (μου συναιβει πριν λιγο οπου 1 Dialosa εγινε Solosa & 1 Metformin/Generics "εγινε" Glucophage και ηταν φαρμακα που χορηγησα εγω και οχι αντιγραφη συνταγης αλλου γιατρου) η συνταγη στην εκτυπωση της δειχνει οτι συνταγογραφησα πρωτοτυπα :o, οποτε ειναι ματαιος ο κοπος...

--- Τέλος παράθεσης ---
Ας μην υπάρχει ανησυχία. Οταν το διαβάσουν εδώ στο forum θα επιλυθεί το ζήτημα.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο προβλημα ειναι το εξης ομως: Ακομη και εαν συνταγογραφησουμε γενοσημο,εαν ο φαρμακοποιος το αλλαξει σε πρωτοτυπο (μου συναιβει πριν λιγο οπου 1 Dialosa εγινε Solosa & 1 Metformin/Generics "εγινε" Glucophage και ηταν φαρμακα που χορηγησα εγω και οχι αντιγραφη συνταγης αλλου γιατρου) η συνταγη στην εκτυπωση της δειχνει οτι συνταγογραφησα πρωτοτυπα :o, οποτε ειναι ματαιος ο κοπος...

--- Τέλος παράθεσης ---

Το πρόβλημα το είχα επισημάνει από το Μάρτιο 2014
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΓράφω μια συνταγή σε 2 ασθενείς και υποδεικνύω μια γενόσημη στατίνη και στους δύο.
Στην εκτύπωση της συνταγής υπάρχει η ένδειξη "Ο ιατρός έχει υποδείξει γενόσημο φάρμακο"
Μέχρι εδώ καλά.
Παρακολουθώντας από το σύστημα την πορεία των συνταγών παρατηρώ το εξής:
Ο πρώτος εκτελεί τη συνταγή και παίρνει το γενόσημο.
Όταν πάω να εκτυπώσω (το σύστημα δίνει αυτή τη δυνατότητα) την εκτελεσμένη συνταγή παραμένει η ένδειξη: "Ο ιατρός έχει υποδείξει γενόσημο φάρμακο".
Ο δεύτερος εκτελεί τη συνταγή και παίρνει, παρά την υπόδειξη, το πρωτότυπο.
Όταν πάω να εκτυπώσω την εκτελεσμένη συνταγή η ένδειξη: "Ο ιατρός έχει υποδείξει γενόσημο φάρμακο" έχει εξαφανιστεί!

Θα μου πείτε, τι σε νοιάζει;
Με νοιάζει, γιατί έτσι έχει εξαφανιστεί από το σύστημα κάθε απόδειξη ότι εγώ είχα συστήσει γενόσημο στην περίπτωση που τελικά ο ασφαλισμένος πήρε το πρωτότυπο και ουσιαστικά αποτελεί παραποίηση του εντύπου της συνταγής μου! Το μόνο αποδεικτικό είναι η συνταγή που βρίσκεται στα χέρια του φαρμακοποιού, οπότε τρέχα γύρευε!
Επομένως έχω βάσιμες υποψίες ότι στα στατιστικά μας, παρά τις υποδείξεις που κάνουμε, συνεχίζουν να μετρούν το τι πήρε τελικά ο ασφαλισμένος στο φαρμακείο κάτι που δεν εξαρτάται από εμάς!

--- Τέλος παράθεσης ---

Τότε ο συνάδελφος GAD2 είχε γράψει
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤηλεφώνησα στην ΗΔΙΚΑ και μου είπαν να να μην ανησυχώ γιατί αυτό που καταγράφεται είναι το γενόσημο που προτείνω και όχι αυτό που φαίνεται στην εκτελεσμένη συνταγή, οπότε-και σύμφωνα με αυτά που μου είπαν πάντα- δεν επιβαρύνονται τα στατιστικά μου............. 8) 8)

--- Τέλος παράθεσης ---

Denominator:
Και βέβαια πάντα παραμένει ως ερώτημα σε ένα γιατρό με μέσο όρο ειδικότητας στο νομό 50 ευρώ/ΑΜΚΑ/μήνα τι είναι καλύτερο:
1) Να πιάσει το στόχο γενοσήμων και να έχει π.χ. 48 ευρώ/ΑΜΚΑ/μήνα ή
2) Να μην πιάσει το στόχο γενοσήμων και να έχει π.χ. 40 ευρώ/ΑΜΚΑ/μήνα.

(Θα μου πείτε ότι όταν - ΟΤΑΝ - πέσουν οι τιμές γενοσήμων αυτές οι διαφορές μπορούν να αναστραφούν... Μέχρι τότε όμως;)

Πατρωνάκης Μάνος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤηλεφώνησα στην ΗΔΙΚΑ και μου είπαν να να μην ανησυχώ γιατί αυτό που καταγράφεται είναι το γενόσημο που προτείνω και όχι αυτό που φαίνεται στην εκτελεσμένη συνταγή, οπότε-και σύμφωνα με αυτά που μου είπαν πάντα- δεν επιβαρύνονται τα στατιστικά μου............. 8) 8)

--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν είναι απάντηση αυτό.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση