Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία
Ιορδάνης Καπάνταης:
Ενδιαφερουσες και χρησιμες οι παρατηρησεις-συμβουλες σας συναδελφοι.
Αλλα οταν θελουμε να συνταγογραφησουμε Salospir (δεν υπαρχει αντιστοιχο γενοσημο,αλλα ανηκει στην ιδια κατηγορια με κλοπιδογρελη), εαν δεν εχουμε συνταγογραφησει επαρκεις γενοσημες κλοπιδογρελες ,θα εχουμε προβλημα :o
Ιδου:
thepap:
Τελικά υπάρχει κάποιος λόγος που γίνεται όλο αυτό το μπέρδεμα?
Γιατί δεν λαμβάνεται μια ξεκάθαρη απόφαση συνταγογράφησης με δραστική η συνταγογράφησης με σκεύασμαν ατελειώνει η ιστορία?
Είναι κι αυτό άραγε για να είναι όλοι ικανοποιημένοι ?
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Μετά την επισήμανση του κου Καπάνταη για το salospir έλεγξα κι εγώ τα δικά μου στατιστικά στη συγκεκριμένη κατηγορία.
Σημειώνω ότι προτείνω πάντα γενόσημη κλοπιδογρέλη (ακόμη κι όταν ο ασθενής παίρνει plavix ή iscover).
Τα πρωτότυπα που αναγκαστικά προτείνω (ελλείψει γενοσήμων) είναι salospir και 1-2 Duoplavin.
Παρόλα αυτά είμαι εκτός στόχου (14,43 έναντι 33,87). Αυτό σημαίνει ότι στα στατιστικά μετρούν μόνο κουτιά.
Αν δηλαδή γράψω 1 Plavogrel και 9 Salospir το σύστημα θα καταγράψει ότι είμαι στο 10% στην προώθηση γενοσήμων! Όμως 1 κουτί γενόσημης κλοπιδογρέλης αντισταθμίζει το κόστος σχεδόν 20 κουτιών Salospir.
Κανονικά έπρεπε να υπολογίζουν το ποσοστό επί του συνολικού κόστους της κατηγορίας αφού αυτός άλλωστε είναι ο (υποτιθέμενος) σκοπός της προώθησης γενοσήμων.
GirousisN:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤελικά υπάρχει κάποιος λόγος που γίνεται όλο αυτό το μπέρδεμα?
Γιατί δεν λαμβάνεται μια ξεκάθαρη απόφαση συνταγογράφησης με δραστική η συνταγογράφησης με σκεύασμαν ατελειώνει η ιστορία?
Είναι κι αυτό άραγε για να είναι όλοι ικανοποιημένοι ?
--- Τέλος παράθεσης ---
Δυστυχως ναι. Εμείς κάνουμε το χρέος μας, οι ποσοστιαίοι στόχοι συνταγογράφησης γενόσημων επιτυγχάνονται, και οι ΦμΦ δίνουν ότι γουστάρουν προτιμωντας τα πρωτότυπα φυσικά για να εισπράττουν και στην παλάμη τη διαφορά λιανικής και ασφαλιστικής τιμής. >:(
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕνδιαφερουσες και χρησιμες οι παρατηρησεις-συμβουλες σας συναδελφοι.
Αλλα οταν θελουμε να συνταγογραφησουμε Salospir (δεν υπαρχει αντιστοιχο γενοσημο,αλλα ανηκει στην ιδια κατηγορια με κλοπιδογρελη), εαν δεν εχουμε συνταγογραφησει επαρκεις γενοσημες κλοπιδογρελες ,θα εχουμε προβλημα :o
Ιδου:
--- Τέλος παράθεσης ---
Είναι ένα θαυμάσιο παράδειγμα πώς η αποτροπή από τη συνταγογράφηση πρωτοτύπων μπορεί να οδηγήσει σε τρισχειρότερα αποτελέσματα.
Είναι προτιμότερο δηλαδή για τους ιθύνοντες να γράφουμε την πανάκριβη (ακόμη) γενόσημη κλοπιδογρέλη παρά την πάμφθηνη (ακόμη) πρωτότυπη ασπιρίνη.
Δηλαδή αν σφίξουν τα πράγματα και αρχίσουν να εφαρμόζονται κίνητρα ή αντικίνητρα ανάλογα με το ποσοστό γενοσήμων, θα πρέπει να αλλάξουμε όλες τις ασπιρίνες σε (γενόσημες, βεβαίως) κλοπιδογρέλες προκειμένου να πετύχουμε το στόχο;
Μου φαίνεται ότι μας αρκεί να κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας σε αυτόν τον τόπο.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση