Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία

<< < (545/612) > >>

Ορθοπαιδικός:
Ανακοίνωση στην είσοδο της Συνταγογράφησης:
   ""Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα Τετάρτη 11/11 και ώρα 15:30 στην εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης η επιλογή από τον ιατρό γενόσημου σκευάσματος θα ορίζεται από αντίστοιχη ένδειξη στην Καταχώρηση Συνταγής. Η επιλογή ή όχι αυτής της ένδειξης θα προσμετράται στον στόχο γενοσήμων.""
  ** Η συνταγογράφηση γράφεται επίσημα με κεφαλαίο γράμμα, είναι κύριο όνομα... Και Κυρία Συματαγογράφηση για εσένα, παρακαλώ...  :laugh:
   Να το δούμε στην πράξη, αν και απ' ότι κατάλαβα τίποτα δεν αλλάζει για μας.

iceman:
ο ανειδικευτος αγροτικος ιατρος ο οποιος κυριως αντιγραφει συνταγες τι πρεπει να κανει για να πετυχει τους στοχους αν οι γνωματευσεις των θεραποντων ιατρων περιεχουν κυριως πρωτοτυπα φαρμακα?
θα αλλαζει τις αγωγες?

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςο ανειδικευτος αγροτικος ιατρος ο οποιος κυριως αντιγραφει συνταγες τι πρεπει να κανει για να πετυχει τους στοχους αν οι γνωματευσεις των θεραποντων ιατρων περιεχουν κυριως πρωτοτυπα φαρμακα?
θα αλλαζει τις αγωγες?

--- Τέλος παράθεσης ---
Αν τα πρωτότυπα είναι ουσιαστικά off patent, θα επιλέγει τα γενόσημα και θα δασκαλεύει τον ασφαλισμένο να ζητήσει αυτό που παίρνει πάντα. (τι να κάνουμε, παίζουμε κρυφτούλι)
Αν είναι πρωτότυπα on patent οι γνωματεύσεις, τότε δεν θα έχει πρόβλημα (αν κρατάει αντίγραφα των γνωματεύσεων) να δικαιολογήσει, ως ανειδίκευτος, πιθανή υπέρβαση αν κληθεί να δώσει εξηγήσεις.

Ορθοπαιδικός:
   Οι ΦΚΑ έχουν μια περίεργη τάση (κυρίως το ΙΚΑ αλλά και στον ΟΑΕΕ και σε άλλα ταμεία το είδα, όχι στον ΟΠΑΔ) να αλλάζουν τα στοιχεία διεύθυνσης (στη συνταγογράφηση)  των ασφαλισμένων κατα καιρούς (ίσως σε καμιά απογραφή ή κάτι τέτοιο) σε αυτά που έχουν προπολεμικά καταχωρημένα στο σύστημα τους.
   Θα μου πεις τι σε νοιάζει. Είμαι σαχλά τυπικός και διορθώνω κάθε φορά τη διεύθυνση (ρωτώντας - πρήζοντας; - τον ασθενή) και το τηλέφωνο (και φυσικά ξανα-διορθώνω - ναι είναι ψυχαναγκαστικό). Εμφανίζονται ακόμα εξαψήφια τηλέφωνα (προ 15ετίας καταχωρημένα). Με εκνευρίζει να βλέπω πόλη ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ και όχι Λάρισα (δεν λέει δήμος αλλά πόλη). Θα μου πείτε τι σε νοιάζει (δις).
   Δεν μπορώ να καταλάβω τη γραφειοκρατική αυτή συνήθεια. Δεν περιμένω βέβαια να αλλάξει τι αυτή τη δεκαετία, δεν έχω αυταπάτες.

Γ.Κτιστάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςο ανειδικευτος αγροτικος ιατρος ο οποιος κυριως αντιγραφει συνταγες τι πρεπει να κανει για να πετυχει τους στοχους αν οι γνωματευσεις των θεραποντων ιατρων περιεχουν κυριως πρωτοτυπα φαρμακα?
θα αλλαζει τις αγωγες?

--- Τέλος παράθεσης ---
Σε ερώτημά μου παλαιότερα, όταν έβαλαν για πρώτη φορά το όριο του κόστους, στις αντιγραφές αγωγής άλλης ειδικότητας εκτός αντικειμένου ΓΙ ποιός χρεώνεται το κόστος;, δεν μου απάντησε ούτε η ΗΔΙΚΑ ούτε ο ΕΟΠΥΥ.

ΥΓ Στο ερώτημα είχα παραθέσει και το εγγραφο του ΕΟΠΥΥ και την σχετική νομοθεσία που επιτρέπουν την αντιγραφή αγωγής άλλης ειδικότητας. πχ ο ορθ/κος μπορεί να γράψει για ΣΔ, αρκεί να έχει γνωμάτευση σχετικής με την νόσο ειδικότητας.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση