Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία

<< < (594/611) > >>

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαι η επομενη ερωτηση είναι λοιπόν γιατί υπάρχει ένας κωδικός (και ένα πρωτόκολλο) που δεν αποζημιώνεται, όταν η χρήση του γίνεται αποκλειστικά και μόνο γι'αυτό το σκοπό... (την αποζημίωση)

--- Τέλος παράθεσης ---
Στο πρωτόκολλο ΧΑΠ και με διάγνωση π.χ. J43 μπορείς θεωρητικά να γράψεις π.χ. ουμεκλιδίνιο, αλλά δεν αποζημιώνεται.
Η απάντηση είναι απλή: Τα πρωτόκολλα έχουν προβλήματα.

samsok:
Χαρηκα για λιγες ημερες με την αντιγραφη συνταγης που παιρνουσε αυτοματα και τα φαρμακα...τωρα δεν αντιγραφει ουτε καν τις διαγνωσεις  >:(

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Ουφ, το λύσαμε κι Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος το μείζον ζήτημα!

--- Παράθεση ---Συνταγογράφηση φαρμακευτικού σκευάσματος ULTRA-LEVURE
Αναρτήθηκε:20/6/18 - 3:45 μ.μ.

Σε εφαρμογή σχετικής οδηγίας του Υπουργείου Υγείας σας ενημερώνουμε ότι στο εξής το φαρμακευτικό σκεύασμα ULTRA-LEVURE, προκειμένου να μπορεί να αποζημιώνεται,  θα πρέπει να συγχορηγείται  με αντιβιοτικό και ο κωδικός ICD10 διάγνωσης με τον οποίο θα συσχετίζεται θα είναι ο ίδιος με τον κωδικό που επιλέγεται από τον ιατρό για το αντιβιοτικό σκεύασμα. Παράλληλα, θα πρέπει στα σχόλια της συνταγής να εισάγεται  ο σχετικός με το προϊόν  περιορισμός της θετικής λίστας : «Αποζημιώνεται μόνο για την ένδειξη: "Προφύλαξη και θεραπεία των ανεπιθύμητων ενεργειών των αντιβιοτικών”»
--- Τέλος παράθεσης ---

Γιατί ο γιατρός πρέπει να γράφει και το "Αποζημιώνεται μόνο για την ένδειξη" κι όχι μόνο την ένδειξη ""Προφύλαξη και θεραπεία των ανεπιθύμητων ενεργειών των αντιβιοτικών” είναι ψιλά γράμματα.

Με την ευκαιρία: Γιατί η ανακοίνωση αναφέρει εμπορική ονομασία κι όχι δραστική; Ακόμη κι αν είναι το μόνο σκεύασμα που αποζημιώνεται!

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜε την ευκαιρία: Γιατί η ανακοίνωση αναφέρει εμπορική ονομασία κι όχι δραστική; Ακόμη κι αν είναι το μόνο σκεύασμα που αποζημιώνεται!

--- Τέλος παράθεσης ---
Η λανθάνουσα γλώσσα λέει την αλήθεια...

Argirios Argiriou:
Ενδιαφέρον διάλογος από την ομάδα ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ  ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΕΑ στο facebook στις 25/06/2018:

- Ranexa, κύριοι! Δεν μπορώ να βρω τρόπο να το περάσω με τπτ!

- i25.1

- Εγώ ούτε καν ασχολούμαι με τέτοια ακριβά φάρμακα. Τους λέω εξαρχής ότι αυτά τα φάρμακα, μας κάνει παρατήρηση ο ΕΟΠΥΥ όταν τα γράφουμε εμείς οι Γενικοί Ιατροί. Είναι μόνο για "ειδικούς"...

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση