Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία

<< < (607/611) > >>

Argirios Argiriou:
Χρήσιμη συζήτηση σε Ιατρική ομάδα Γενικών Ιατρών στο facebook στις 06/05/2019  :

- Ξέρει κανείς γιατί δε με αφηνει να γράψω το sintrom με το πρωτόκολλο;

- Με i49.9 το παιρνει

Denominator:
Όταν πάμε να αντιγράψουμε μία συνταγή από μία προηγούμενη που έχουμε εκδόσει πρέπει, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αντιγραφή, να συντρέχουν κάποιες προϋποθέσεις, μία από τις οποίες είναι να ευρίσκονται σε ισχύ όλα τα πρωτόκολλα που συνδέονται με τους ICD-10 κωδικούς της συνταγής. Το πρόβλημα είναι ότι ακόμη και αν ένα πρωτόκολλο δεν έχει συνταχθεί ή έχει λήξει και χρειάζεται να επικαιροποιηθεί, καθίσταται αδύνατο να αντιγραφεί η συνταγή.
Πρότασή μου:
Θα μπορύσε να προβλεφθεί, αμέσως μετά την πληροφορία ότι "ο τάδε ICD-10 κωδικός συνταγογραφείται μόνο μέσω πρωτοκόλλου" ή ότι "το τάδε πρωτόκολλο έχει λήξει", να δίδεται η δυνατότητα σύνταξης ή επικαιροποίησης του πρωτοκόλλου έτσι ώστε μετά από αυτό το βήμα η αντιγραφή να προχωρά κανονικά. 

Argirios Argiriou:
Ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ συναδέλφων σε Ιατρική ομάδα του facebook στις 28/05/2019:

- Προσπαθώ να πάω έναν ασθενή από Eliquis (που του ξεκινήσαν από το Νοσοκομείο, πριν περίπου 1 μήνα με απλή συνταγή) σε Sintrom.

Όμως το πρωτόκολλο είναι ανοικτό και δεν μου επιτρέπει να ''κατέβω" βήμα, να πάω δηλαδή στο 1ο βήμα για να επιλέξω Sintrom.

Έχει κανείς καμία ιδέα;

- I49 ΑΡΡΥΘΜΙΑ?

- Βάλε το ίδιο πρωτόκολλο αλλά συνταγογραφήσε sintrom
Και στα σχόλια τον λόγο αλλαγής

- Δεν γράφεται το sintrom χωρίς πρωτόκολλο;;;

- δοκιμαστε R00 . χωρίς πρωτόκολλο.

- Αν γράψει κανείς, ως διάγνωση, Κολπική Μαρμαρυγή (που για αυτό το παίρνει ο ασθενής μου) τότε πρέπει αναγκαστικά να περάσει κανείς πρωτόκολλο.

- Ανοίγεις το πρωτόκολλο, ξεκινάς βήματα χωρις να επιλέξεις ότι είναι σε Eliquis, υποχρεωτικά σε πάει στο 1ο βημα με Sintrom

- Το έκανα όπως το λες, αλλά επειδή είναι ενεργό το πρωτόκολλο του Νοσοκομείου σε πηγαίνει κατευθείαν στο 2ο βήμα. (έβαλα μόνο κιλά και τιμή Κρεατινίνης και πάλι δεν ανοίγει το 1ο βήμα).

- μια λύση είναι να κάνεις και συ ίδιο πρωτόκολο με το νοσοκομείο απλώς θα είναι 2 ιδια πρωτόκολλα αλλά με διαφορετικά φάρμακα μπορεί να γίνει

- Ενεργοποίησε το πρωτόκολλο, χωρίς να επιλέξεις δραστική από τα κουτάκια των πρωτοκόλλων γράψε sintrom και μετά κάνε αντιστοίχηση με I48 "χειροκίνητα" στη συνταγή

- Ας το αγοράσει απο το φαρμακειο το Sintrom. Το κόστος είναι μικρότερο και απο τη συμμετοχή που έδινε για το Eliquis

- Αυτό έκανα στο τέλος. Απλά είναι καλό να μπορούμε να συνταγογραφούμε και το Σιντρόμ ηλεκτρονικά. Αυτό, μεταξύ των άλλων, κατεβάζει και το πλαφόν μας.

- Ι49

-  Με Ι49.9 μπορείς να το συνταγογραφήσεις χωρίς πρωτοκολλο

- I49.9 - Sintrom αεράτα

Argirios Argiriou:
Σχόλιο συναδέλφου Γενικού Ιατρού, σε Ιατρική ομάδα του facebook στις 29/05/2019:

Έχουν αφαιρέσει από τους Γενικούς Ιατρούς τον κωδικό για τη Ν. Parkinson (G20), αλλά μπορούμε να πλασάρουμε τον κωδικό Υ46 - Αντιπαρκινσονικά φάρμακα. Επίσης το G26 - Εξωπυραμιδικές και κινητικές διαταραχές σε νοσήματα που ταξινομούνται αλλού

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣχόλιο συναδέλφου Γενικού Ιατρού, σε Ιατρική ομάδα του facebook στις 29/05/2019:

Έχουν αφαιρέσει από τους Γενικούς Ιατρούς τον κωδικό για τη Ν. Parkinson (G20), αλλά μπορούμε να πλασάρουμε τον κωδικό Υ46 - Αντιπαρκινσονικά φάρμακα. Επίσης το G26 - Εξωπυραμιδικές και κινητικές διαταραχές σε νοσήματα που ταξινομούνται αλλού

--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν έχει αφαιρεθεί από τους γενικούς γιατρούς ο κωδικός G20. Απλά έχει ενταχθεί σε πρωτόκολλο. Όπως π.χ. δε μπορείς να γράψεις με κωδικό Ι10 χωρίς πρωτόκολλο.
Αν μπορούν οι γενικοί γιατροί να ανοίξουν πρωτόκολλο για Parkinson είναι άλλο θέμα, με τα γνωστά θέματα για τις επιμέρους ειδικότητες κατά την ειδίκευση (πνευμονολογία, ουρολογία, νευρολογία). Προσωπικά έχω ανοίξει.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση