Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία

<< < (64/601) > >>

Denominator:
Ασθενής του ΟΠΑΔ, αφού πληρώσει το γιατρό που είναι σε αναστολή, λαμβάνει χειρόγραφη (αφού το e-syntagografisi δεν ανταποκρίνεται) συνταγή σε συνταγολόγιο του ΙΚΑ (που ο ΠΙΣ έχει συστήσει να μην χρησιμοποιούνται) και ψάχνει, σε μέρα πανελλαδικής απεργίας των φαρμακοποιών, εφημερεύον φαρμακείο στο οποίο στήνεται και μετά από 40 λεπτά στην ουρά διαπιστώνει ότι τα μισά φάρμακα λείπουν και για το ένα υπάρχει κάτι "παρόμοιο".
Ούτε ο Σαλβαντόρ Νταλί δε θα μπορούσε να το σκεφτεί.

nickma:
(14/12/2011) Διακοπή Λειτουργίας Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης για λόγους Συντήρησης
Σας ενημερώνουμε ότι για τις ανάγκες συντήρησης και αναβάθμισης του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, η λειτουργία του θα διακοπεί σήμερα 14/12/2011 από ώρα 15.00 μ.μ. έως 18.00 μ.μ.

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεκέμβριος 19, 2011

1. Ο ΕΟΠΥ θα πληρώσει μέχρι τις 10 Ιανουαρίου.

2. Δεν έγινε κάποια αναφορά για μειωση ποσοστού κέρδους

3. Είπε για ψήφιση νομου για εκτελεση συνταγων μέσω δραστικής στην οποία ο φαρμακοποιός θα υποχρεούται να δίνει το φθηνότερο*.

4. Ενημερώθηκε για την αναγκη εξισωσης των πληρωμων του ΕΟΠΥ με την πιστωτική πολιτική των εταιριών και να επιβληθει αυτη να είναι στις 45 μέρες.

5. Χρέη ΟΠΑΔ και ΤΕΒΕ θα εξοφληθούν εντός Φλεβάρη

* Και τέρμα τα συνέδρια και ο συνεδριοτουρισμός....

tasath:
Και η ακριβής μετάφραση:

1. Εφόσον ο ΕΟΠΥΥ, 20 μέρες πριν την πληρωμή, αδυνατεί να βγάλει πλάνο πληρωμών (κάθε Χ μέρα του μήνα), τα πράγματα είναι δύσκολα. Τα περισσότερα φαρμακεία, κατ' απαίτηση των εταιρειών, έχουν ήδη εκδώσει και αποστείλει επιταγές κοντά σε εκείνη την ημερομηνία ως εγγύηση (η εμπορική πίστη που λέγαμε). Αν δεν εξοφλήσει ο ΕΟΠΥΥ, έχουν να σκάσουν πολλές στρακαστρούκες.

2. Εδώ γελάμε. Τα σχέδια είναι έτοιμα, απομένει η εφαρμογή.

3. Εδώ πέφτουμε κάτω από τα γέλια. Η δραστική δεν περνάει όσο αντιδρούν εταιρείες και γιατροί. Αν περάσει, θα είναι το σημαντικότερο πράγμα που έγινε τα τελευταία χρόνια, μαζί με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Ενδεχομένως πάντως να την εφαρμόσουν πιλοτικά για περιορισμένες κατηγορίες σκευασμάτων.

4. Κλαίω από τα γέλια πλέον. Ε αφού ανημερώθηκε...

5. Δεν μεταδίδω άλλο !

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος από Λουράντο για τα τεκταινόμενα στη σημερινή συνάντηση με Λοβέρδο-Κουτρουμάνη. 19-12-2011. Αγνό χάος.

Αγαπητοί συνάδελφοι φμφ,

Σας ενημερώνω συνοπτικά για την συνάντηση που είχαμε με τον Υπουργό κο Κουτρουμάνη και αφορούσε θέματα αρμοδιότητάς του. Στην συνάντηση παρευρέθησαν εκτός από εμένα οι κύριοι Αμπατζόγλου Θοδωρής, Θεοδωσιάδης Κυριάκος, Ζήκας Σεραφείμ, Καραγεωργίου Δημήτρης και Βαλτάς Απόστολος .

Στον Υπουργό έγινε γνωστή η πίεση που ασκούν στα Φαρμακεία οι προμηθευτές ελαττώνοντας στο ελάχιστο την πίστωση, η ανασφάλεια με την οποία λειτουργούμε σε καθημερινή βάση, οι μεγάλες καθυστερήσεις των πληρωμών μας από τα Ασφαλιστικά Ταμεία, η μη χρηματοδότησή μας πλέον από τις τράπεζες, η μη συμμετοχή μας στην αύξηση της Φαρμακευτικής Δαπάνης και η επί πλέον διαφαινόμενη μείωση του ποσοστού μας κέρδους!

·        Πληρωμές ΕΟΠΥΥ: Υπήρξε προφορική διαβεβαίωση ότι ο ΕΟΠΥΥ θα πληρώσει εντός του 1ου δεκαήμερου του Ιανουαρίου τους λογαριασμούς μας που καταθέσαμε τον Δεκέμβριο και αφορούν συνταγές Νοεμβρίου. Για να προλάβω την ερώτησή σας, δεν μας υπέγραψε κανένα χαρτί παρόλο που του αναφέραμε το γεγονός ότι υποχρεωνόμαστε απο τις φαρμακαποθήκες να εκδίδουμε επιταγές. Τον ερώτησα προσωπικά εαν είναι ανακοινώσιμη αυτή η οριοθέτηση των πληρωμών μας και μου απάντησε καταφατικά. Σας το αναφέρω λοιπόν με κάθε επιφύλαξη.

·        Μείωση Φαρμακευτικής Δαπάνης: Συμφώνησε εμμέσως ότι με την μείωση του ποσοστού κέρδους δεν μειώνεται η Φαρμακευτική Δαπάνη. Του κατατέθηκαν φάρμακα (κουτάκια) εκ μέρους του προέδρου του ΠΦΣ, με τα οποία αποδεικνύεται ότι η αντικατάσταση φθηνών φαρμάκων από άλλα ακριβά αυξάνουν την Φαρμακευτική Δαπάνη. Συνεπώς η εφαρμογή της συνταγογράφησης με δραστική ουσία ειναι μονόδρομος. Συμφώνησε με την πρόταση, η οποία όπως είπε θα εφαρμοστεί, ανεξάρτητα από το τι λένε οι άλλοι ( ; ) αφού όλα τα άλλα που έχουν μέχρι σήμερα εφαρμοστεί ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΩΣΕΙ!!! ( Κουφαθήκατε ; ) Γι αυτό θα αρχίσει η συνταγογράφηση με δραστική ουσία για 10 περίπου κατ’ αρχάς κατηγορίες, αλλά με την υποχρέωση χορήγησης των 2-3 φθηνότερων φαρμάκων που ΘΑ ΟΡΙΣΤΟΥΝ από το Υπουργείο !!! * Η Φαρμακευτική Δαπάνη, μας είπε, η οποία για το 2011 ήταν στα 3,8 δις, πρέπει να πέσει στα 2,8 δις και αυτό δεν μπορεί να γίνει με άλλο τρόπο. Πώς θα βγεί το 1 δις ; ( ΠΡΟΣΟΧΗ: και αυτό μείωση τζίρου είναι).

·        Πληρωμές ταμείων: Τα χρεωστούμενα από ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ (που απαρτίζουν τον ΕΟΠΥΥ ) θα μπουν σε ρύθμιση που θα γίνει με νομοθετική διάταξη και θα πληρωθούν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ το πρώτο δίμηνο του νέου έτους ( υπολογίζω στα μέσα Φεβρουαρίου ). Αυτό θα γίνει γιά όλους τους πιστωτές των Ταμείων αυτών (γιατρούς, διαγνωστικά κέντρα κ.λ.π.) και μόνο αυτών, ώστε ο ΕΟΠΥΥ να αρχίσει τη λειτουργεία του χωρίς προηγούμενα βάρη. Εαν αυτό δεν επιτευχθεί, τότε το νέο Ταμείο δεν θα επιβιώσει !!! ( ερώτηση δική μου: αλλιώς θα επιβιώσει; ). Όσον αφορά τα άλλα ταμεία, ο ΟΓΑ θα πληρώσει κανονικά και η ΔΕΗ θα δρομολογήσει τις πληρωμές της μέχρι το τέλος του έτους ! ( Ο φόβος φυλάει τα ... έρμα )! Επίσης μας ανακοίνωσε  ότι σε ΟΛΑ τα Ταμεία εντός της εβδομάδος θα δοθούν βιβλιάρια ΙΚΑ, τα οποία μέχρι την  1η Ιανουαρίου θα διατεθούν στους ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ γιατρούς τους, ώστε να συνταγογραφούν μόνο αυτοί σε  αυτά, ή ηλεκτρονικά. Δεν θα συνταγογραφούν γιατροί μη συμβεβλημένοι.  ???  >:(

·        Μείωση ποσοστού κέρδους: Παρόλο που μας δήλωσε ότι δεν είναι στις προθέσεις του αυτό, ούτε ότι πιστεύει στην μείωση της Φαρμακευτικής Δαπάνης με τις μειώσεις των τιμών, πιστεύω ότι απλώς συμμετέχει σε μια διαδικασία στην οποία θα κληθεί να πει την γνώμη του. Ο κύριος «αρμόδιος» είναι ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος σήμερα στην τηλεόραση ( όπως με πληροφόρησαν , γιατί δεν τον άκουσα ) κλείνοντας την παρουσίασή του – μονόλογο (όπως συνηθίζει) σαν υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε: « Δεν μιλήσαμε για την υγεία και την περίθαλψη που θα γίνουν περαιτέρω μειώσεις των τιμών των φαρμάκων, καθώς και μείωση στο ποσοστό κέρδους του φαρμακοποιού και τις ... κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν !» Ο άνθρωπος δεν παίζεται. Σας το έχω πει, ζητάει εχθρούς. Ψοφάει για δημοσιότητα. Προκαλεί φασαρία, αναστάτωση και καταστροφή για να βγει στο γυαλί ! Θέλει πόλεμο !!! Άλλως τε μην ξεχνάτε αυτό που είπε πριν λίγο καιρό γιά την αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης : «... Έχουμε και τους  συνταξιούχους που ζούν πολύ μετά την συνταξή τους.  ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ κιόλας ...!!!».

·        ΦΥΚ: Του υπενθυμίσαμε ότι στα φάρμακα αυτά μειώνεται ακόμα κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες το ποσοστό κέρδους του φαρμακοποιού! Οι εταιρείες μας υποχρεώνουν να καταβάλουμε τοις μετρητοίς το κόστος των φαρμάκων αυτών, τα Ασφαλιστικά Ταμεία πληρώνουν κατά παράβαση όποτε το θυμηθούν  και επί πλέον τα Υπουργεία περί άλλων ... τιρβάζουν. Αυτό δεν είναι ήδη μείωση ποσοστού κέρδους; Δεν απάντησε...

·        Συνάντηση με προμηθευτές: Ζήτησα από το Υπουργό να καλέσει τους προμηθευτές ( εταιρείες- φαρμακαποθήκες κ.λ.π) μαζί με εμάς σε μία συνάντηση στο Υπουργείο του, ώστε να μας εξηγήσουν γιατί προβαίνουν σε τέτοιου είδους ενέργειες εις βάρος μας, όταν για  τόσα χρόνια οι φαρμακοποιοί όχι μόνο δεν έχουν δημιουργήσει πρόβλημα, αλλά υποστήριξαν τα προϊόντα τους. Στις καλές εποχές είναι όλα καλά, και στις δύσκολες κοιτάζουμε την πάρτη μας; Τον πληροφόρησα ότι κάτι παρόμοιο μου είχε υποσχεθεί ο Υπουργός Υγείας αλλά δεν το υλοποίησε. Αντιθέτως  έκανε συμφωνία ( ; ) για τα γάλατα πρώτης βρεφικής ηλικίας ! Δεν το υποσχέθηκε. Απλά μας είπε ότι σε κάποια συνάντηση μαζί τους θα τους πει... κάτι !

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ (του Λουράντου):

Α) Το ποσοστό κέρδους ο Υπ. Υγείας θα το μειώσει. Συνεπώς θα ήταν έγκλημα να πάμε σε κινητοποίηση ΜΟΝΟ εάν μας μειώσει το ποσοστό κέρδους. Σε αυτή την περίπτωση θα φανούμε αναξιόπιστοι , αποκομμένοι από την κοινωνία  και  θα έχουμε όλον τον κόσμο απέναντί μας.

Β) Δεν με έπεισε ο Υπουργός για την δραστική ουσία. Τώρα το κατάλαβε ότι αυτό θα λύσει το πρόβλημα της Φαρμακευτικής Δαπάνης; Η απλά νομίζει ότι θα «γλύψουμε το κόκκαλο» ; Όταν στην Βουλή ΜΟΝΟΣ μου εναντίον του λόμπι των ιατρών-εταιρειών αντιμετώμιζα την ειρωνία τους τι ήταν; Μαγική εικόνα; 

Γ) Μα οι εταιρείες δεν είναι οι «κολλητοί» των υπουργών; Μην ξεχνάτε : ΕΡΧΟΝΤΑΙ εκλογές... και τους χρειάζονται !  Με συναντήσεις δυσάρεστες τώρα θα ασχοληθούν;

Δ) Για το μέλλον του ΕΟΠΥΥ ούτε κιχ ! Απλά θα πληρώσουν. ΕΡΩΤΗΣΗ απλή :« Αφού όπως ισχυρίζεστε θα πληρώσετε το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου γιατί δεν το υπογράφετε; Μήπως διότι θα πρέπει να υπογράψετε και για τις υπόλοιπες ημερομηνίες του έτους και αυτό δεν ... συμφέρει;».

Ε) Όπως σας έχω ξαναπεί: χαμένη μάχη είναι αυτή που δεν δόθηκε ποτέ!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ

* Ο Λουράντος εξαρχής είχε ταχθεί υπέρ της δραστικής, σε αντίθεση με τη μεγάλη πλειοψηφία των φμφ. Όμως ο Λουράντος εννοούσε να έχει την ευχέρεια να πλασάρει τα ακριβότερα εμπορικά σκευάσματα για κάθε δραστική και τώρα με την πρόβλεψη να δίνει υποχρεωτικά ένα από τα 2-3 φθηνότερα ...βλέπει να του χαλάει η σούπα! ;D  :D  :D

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση