Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία

<< < (142/612) > >>

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Όπως είδατε το φιρμάνι του Βουδούρη με ημερομηνία 28/3 αναφέρει τη συνταγογράφηση βάσει δραστικής ουσίας για τις 10 μεγαλύτερες σε κατανάλωση από 1η Απριλίου δηλ σε 3 μέρες από την έκδοσή του.
Πώς στο #%@& θα γίνει αυτό μέσω του υπάρχοντος συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης; Είδατε καμιά ανακοίνωση για διακοπή λειτουργίας για ενδεχόμενη αναβάθμιση/τροποποίηση;
Άντε και το φτιάχνουν (όταν το φτιάξουν) και γράφω ομεπραζόλη 1χ1 30 χάπια (ή κάψουλες αν προτιμάτε) για ένα μήνα.
Υπάρχουν λίγα σκευάσματα με 30 χάπια στη συσκευασία, τα περισσότερα είναι με 28 (και κάποια με 14).
Θα δουλέψει κουτάκι (όπως Αμερική που έλεγε η Υβέτ) ή/και ψαλιδάκι αν τα φθηνότερα δεν είναι τα 30άρια;

EzeΤΡΟΛ:
Μένει 1 μόνο εργάσιμη μέρα για τυχόν κωλοτούμπα ή νέα εγγύκλιο, χρόνος όμως ικανός για έναν επιδέξιο αθλητή ασκήσεων εδάφους όπως ο βουδ.

Οι φμφ της περιοχής μου κοιμούνται ύπνο βαθύ και περιμένουν την όποια ενημέρωση για το θέμα της βραστικής (συγγνώμη, δραστικής) από τον οικείο ΦΣ.

Επί μη κωλοτούμπας, ξεκινάω Δευτέρα πρωί με δραστική ουσία είτε ηλεκτρονικά (αν μου το επιτρέψει η εφαρμογή) είτε χειρόγραφα (αν δεν).

Θα γράφω δραστική ουσία, ημερήσια δοσολογία και διάρκεια θεραπείας, παραλείποντας οποιαδήποτε αναφορά σε αριθμό εμβαλαγίων, ενώ θα αφήνω κενό και το σχετικό "κουτάκι" αριθμού εμβαλαγίων (προκειμένου για χειρόγραφες). Π.χ.

tabs omeprazole 20mg
s:1x1 για 30 ημέρες

Σημείωση: Στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος, αναφέρεται "εξαιρουμένων αυτών για τις χρόνιες παθήσεις", και αυτό έχει δημιουργήσει μια σύγχυση, ότι δηλαδή εξαιρούνται από τη συνταγογράφηση με δραστική τα φάρμακα των χρόνιων παθήσεων.

Επειδή πράγματι οι 10 θεραπευτικές κατηγορίες περιλαμβάνουν ως επί το πλείστο φάρμακα χρονίων παθήσεων, έχω την εντύπωση ότι η δευτερεύουσα πρόταση "εξαιρουμένων αυτών για τις χρόνιες παθήσεις" αναφέρεται στην αμέσως προηγούμενη δευτερεύουσα πρόταση που κάνει λόγο για φάρμακα που δεν έχουν (ακόμη) γενόσημα.

Δηλαδή: Φάρμακα χρόνιων παθήσεων (που περιλαμβάνονται στις 10 κατηγορίες) για τα οποία δεν έχουν βγει ακόμη γενόσημα, και ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ, εξαιρούνται από τη συνταγογράφηση με δραστική και συνταγογραφούνται με εμπορική ονομασία.

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςεγγύκλιο

--- Τέλος παράθεσης ---
Μου θυμίζει λέξεις όπως:
- αγγούρι
- αγγαρεία
- γογγύζω
- Σαγγάριος

parpar:
Πίνακας δραστικών ουσιών

Απόφαση της Επιτροπής για τον καθορισμό της συνταγογράφησης δραστικών ουσιών
Πίνακας δραστικών ουσιών
OMEPRAZOLE
CLARITHROMYCIN
CIPROFROXACIN
LANSOPRAZOLE
CEFUROXIME ACETIL
CETIRIZINE
AZITHROMYCIN
CEFBROZIL
MELOXICAM
FLUCONAZOLE

Ιωάννης Τούντας
Πρόεδρος ΕΟΦ

Αν ο ιδιος ο ΕΟΦ δεν γνωριζει να γραψει σωστα ουτε τις δραστικες ουσιες σε επισημη ανακοινωση της τι να υποθεσουμε ??????????

ΑΡΗΣ:
Γιατί μιλάνε μόνο οι καθηγητές φαρμακευτικής των φαρμακευτικών σχολών?
Που είναι οι καθηγητές φαρμακολογίας των ιατρικών σχολών?

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση