Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία
Harper:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδοςε ρε διακομιστης που τους χρειαζεται :P
--- Τέλος παράθεσης ---
Εεεεεεεε.....φεεεεεετα!!!
Μην ξεκινησουμε κατευθειαν με τα πυρηνικα... ;D
timex:
Εμεις σημερα αν και αργουσε συνταγογραφουσαμε κανονικα.
Μαλιστα εγραψα την πρωτη μου αζιθρομυκίνη...
Ηθελα να γραψω zithromax.Αφου ειδα την τιμη, ρωτησα την ασθενη αν θελει να πληρωσει το zithromax ή να της γραψω καποιο γενοσημο.Η απαντηση αρχικα ηταν να γραψω το zithromax.
Οταν πηγα να το συνταγογραφησω ηλεκτρονικα ειδα πως υπηρχε και το zithromax 500.Πηρα λοιπον το εφημερευον φαρμακειο να ρωτησω αν κυκλοφορει παλι.Μου ειπε οχι και μονη της η φαρμακοποιος με πληροφορησε πως η αζιθρομυκινη που εχει ειναι η zithroxyn 500! Εγραψα λοιπον αυτη που μου προτεινε η φαρμακοποιος γιατι σκεφτηκα πως ειναι Δευτερα και θα ηταν κριμα να ψαχνει η ασθενης ολα τα φαρμακεια για να βρει καποια αλλη.
Κατα τη διαρκεια του παραπανω ψαξιματος επεσε το ματι μου σε μια αλλη αζιθρομυκινη, την azifarm. Εδω συμβαινει το εξης: azifarm 500 με 3 χαπακια:8,08 ευρω ΕΝΩ azifarm 600 με 8 χαπακια 44.63 ευρω!!!!!!!!!!
Είναι δυνατον;;;;;;;!!!
Δεν παίζονται οι ανθρωποι!
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕμεις σημερα αν και αργουσε συνταγογραφουσαμε κανονικα.
Μαλιστα εγραψα την πρωτη μου αζιθρομυκίνη...
Ηθελα να γραψω zithromax.Αφου ειδα την τιμη, ρωτησα την ασθενη αν θελει να πληρωσει το zithromax ή να της γραψω καποιο γενοσημο.Η απαντηση αρχικα ηταν να γραψω το zithromax.
Οταν πηγα να το συνταγογραφησω ηλεκτρονικα ειδα πως υπηρχε και το zithromax 500.Πηρα λοιπον το εφημερευον φαρμακειο να ρωτησω αν κυκλοφορει παλι.Μου ειπε οχι και μονη της η φαρμακοποιος με πληροφορησε πως η αζιθρομυκινη που εχει ειναι η zithroxyn 500! Εγραψα λοιπον αυτη που μου προτεινε η φαρμακοποιος γιατι σκεφτηκα πως ειναι Δευτερα και θα ηταν κριμα να ψαχνει η ασθενης ολα τα φαρμακεια για να βρει καποια αλλη.
Κατα τη διαρκεια του παραπανω ψαξιματος επεσε το ματι μου σε μια αλλη αζιθρομυκινη, την azifarm. Εδω συμβαινει το εξης: azifarm 500 με 3 χαπακια:8,08 ευρω ΕΝΩ azifarm 600 με 8 χαπακια 44.63 ευρω!!!!!!!!!!
Είναι δυνατον;;;;;;;!!!
Δεν παίζονται οι ανθρωποι!
--- Τέλος παράθεσης ---
Με αυτά που γράφεις δεν προκύπτει ότι η ασθενής συναίνεσε να πάρει το γενόσημο! Αν ήθελε να πάρει το πρωτότυπο μπορούσες να της προτείνεις τη μορφή tb 250 mg συσκευασία με 6 χάπια και δοσολογία 2x1 που μάλλον θα είχε το φαρμακείο.
Σχετικά με την αζιθρομυκίνη των 600 mg όπως γράφει εδώ Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος ο Βασίλης έχει ένδειξη στην προφύλαξη έναντι των λοιμώξεων από Mycobacterium avium complex (MAC) σε ασθενείς προσβεβλημένους από HIV - δόση 1200 mg άπαξ εβδομαδιαίως.
Denominator:
Και κάτι προχωρημένο, Αδαμάντιε και timex:
Αν κάποιος ήθελε να είναι εντάξει και με τις επιστημονικές ανησυχίες των γιατρών αλλά και να προωθεί την 600άρα (κάτι σε Mercedes θυμίζει...) στη δελεαστική τιμή των 44 και βάλε και την... οικογενειακή συσκευασία των 8, θα μπορούσε να κάνει ένα γενόσημο αζιθρομυκίνης με ονομαστική περιεκτικότητα 600 mg και πραγματική το 83% αυτής (είναι μέσα στα πλαίσια του νόμου, ήτοι 80-125%) - δηλαδή 500mg. Φυσικά θα συνταγογραφούνταν πάλι εκτός ενδείξεων, αλλά τουλάχιστο δε θα διέφερε από τις 500άρες...
:D :D 8)
anastasios theodoridis:
Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν απαγορεύεται η αναγραφή, από τους γιατρούς, στην φαρμακευτική συνταγή και της εμπορικής ονομασίας, δίπλα στην δραστική ουσία, ξεκαθάρισε από τη Βουλή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.
Σε παρέμβασή του, κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, τόνισε ότι η σχετική ρύθμιση συνιστά προτροπή προς τους γιατρούς και όχι κρατική επιβολή και πρόσθεσε πως σε κάθε περίπτωση όταν ο ασθενής επιλέγει το πρωτότυπο φάρμακο θα επιβαρύνεται ο ίδιος την διαφορά της τιμής.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση