Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία
Medicine Man:
Μιά απορία, άν κάποιος γνωρίζει να με ενημερώσει άν έχω καταλάβει καλά .Στην είσοδο στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση επιλέγουμε μονάδα συνταγογράφησης, η επιλογή γίνεται κατα περίπτωση ή είναι σταθερή?Για να το κάνω συγκεκριμένο,κάποιος που ειναι ιατρος του ΙΚΑ , το πρώί συνταγογραφεί με την ένδειξη ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΟΠΥΥ,το απόγευμα για τις 150 επισκέψεις με την ένδειξη συμβεβλημένος ιατρός ,και σε περίπτωση περιστατίκου εκτός ΕΟΠΥΥ π.χ στο ΕΤΑΑ ή άν έχει ξεπεράσει το πλαφόν, με την ένδειξη ιδιωτικό ιατρείο?
Γ.Κτιστάκης:
Στο πεδίο της διάγνωσης η αναζήτηση με βάση το ICD-10 είναι προβληματική. Πχ ενώ βάζω τον κωδικό I10 που είναι για την πρωτοπαθή υπέρταση μου βγάζει Υπέρταση κύησης. Εάν βάλω τον κωδικό Ε11 που είναι για ΣΔ (ΙΙ) δεν μου βγάζει τίποτε. Θα μπορούσε στην φόρμα της συνταγής να έχει πεδίο να βάζουμε τον κωδικό, εφόσον τον γνωρίζουμε, (εγώ από το προηγούμενο σύστημα τους περισσότερους τους έχω μάθει) και αυτομάτως να καταχωρεί την διάγνωση και όχι να κάνω αναζήτηση σε άλλο παράθυρο με περιγραφή της νόσου και μετά να καλούμαι να επιλέξω από μια λίστα αυτό που θέλω. Αυτό να το χρησιμοποιώ μεν, αλλά όταν δεν γνωρίζω τον κωδικό. Όταν τον γνωρίζω θα έπρεπε αυτομάτως να καταχωρεί την διάγνωση.
Στην αντιγραφή συνταγής γιατί να μην μπορώ να αντιγράψω συνταγή που να περιλαμβάνει και την αγωγή, παρά μόνο αντιγραφή χωρίς την αγωγή?? Ποιο το νόημα τότε της αντιγραφής??
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜιά απορία, άν κάποιος γνωρίζει να με ενημερώσει άν έχω καταλάβει καλά .Στην είσοδο στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση επιλέγουμε μονάδα συνταγογράφησης, η επιλογή γίνεται κατα περίπτωση ή είναι σταθερή?Για να το κάνω συγκεκριμένο,κάποιος που ειναι ιατρος του ΙΚΑ , το πρώί συνταγογραφεί με την ένδειξη ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΟΠΥΥ,το απόγευμα για τις 150 επισκέψεις με την ένδειξη συμβεβλημένος ιατρός ,και σε περίπτωση περιστατίκου εκτός ΕΟΠΥΥ π.χ στο ΕΤΑΑ ή άν έχει ξεπεράσει το πλαφόν, με την ένδειξη ιδιωτικό ιατρείο?
--- Τέλος παράθεσης ---
Θεωρώ σωστή τη δεύτερη εκδοχή που δίνεις με την επιφύλαξη να διατηρείς την επιλογή "συμβεβλημένος ιατρός ΕΟΠΥΥ" σε κάθε περίπτωση στο ιδιωτικό ιατρείο (αν είσαι συμβεβλημένος φυσικά) αφού σου δίνει τη δυνατότητα να γράφεις πέραν του πλαφόν των 2 συνταγών/ασθενή/μήνα που υπάρχει για τους μη συμβεβλημένους. Το αν εξετάζεις ασθενείς εκτός ΕΟΠΥΥ ή πέραν του πλαφόν δεν δημιουργεί πρόβλημα αφού μπορεί να αποδειχθεί.
Ελπίζω να με συγχωρήσουν οι συνφορουμίστες για όσα θα γράψω παρακάτω:
Διαβάζω για εταιρίες Computer Studio και Unisystems που μάχονται για το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
Ο ΕΟΠΥΥ δεν πληρώνει.
Οι φαρμακοποιοί σταματάνε την πίστωση.
Προτείνω το έργο να ανατεθεί στην εταιρία Delica.
Έτσι κι αλλιώς σε λίγο καιρό θα εκδίδουμε κωλόχαρτα με barcode!
Δ. Κουναλάκης:
Υπάρχουν κι άλλες...
Δ. Κουναλάκης:
Άρχισαν να καταλαβαίνουν το πρόβλημα με τα sessions. Ήδη εάν το αφήσεις για κανένα 5λεπτο χωρίς να το χρησιμοποιήσεις σε πετάει έξω εάν σε δύο λεπτά δεν του πατήσεις ΟΚ σε ένα μήνυμα που σου βγάζει. Δεν βλέπω όμως καμιά ιδιαίτερη επιτυχία.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση