Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία
ΑΡΗΣ:
Το ειδικό έντυπο είναι για την απόδοση της δαπάνης στο ΙΚΑ. Δεν είναι για να πάρει υα φάρμακά του ο ασφαλισμένος από το φαρμακείο.Ο ασφαλισμένος κάτοχος κάρτας εξωτερικού, πώς παίρνει τα φάρμακα από το φαρμακείο? Με τι συνταγή? Ηλεκτρονική? Χειρόγραφη? Χωρίς ΑΜΚΑ πώς γίνεται η συνταγογράφηση?
md:
Μου ετυχε προ 2μηνου περιπου.Σε επικοινωνια με το ΙΚΑ της περιοχης μου ειπαν οτι πρεπει να παει ο ασφαλισμενος του εξωτερικου σε ΚΕΠ προκειμενου να βγαλει ΑΜΚΑ,οπως κι εγινε
ΑΡΗΣ:
1)Ο Νορβηγός και ο Σουηδός που έρχεται στην Ελλάδα και έχει κάρτα Ευρωπαίου ασφαλισμένου, οπότε διακαιούται τα φάρμακά του να τα συνταγογραφήσει δεν έχει ΑΜΚΑ.
2) Έχω στείλει στο ΚΕΠ Έλληνα μόνιμο κάτοικο εξωτερικού με κάρτα Ευρωπαικής ασφάλισης στο ΚΕΠ και γύρισε με εγκύκλιο του υπουργείου εσωτερικών ότι δεν υπουχρεούνται σε έκδοση ΑΜΚΑ για αυτούς.
timex:
Λογικά θα γίνεται ότι και στα τουριστοιατρεία.
Πληρώνει τα πάντα και τα παίρνει από την ασφάλειά του όταν πάει στη χώρα του.Χρειάζεται βέβαια αναλυτικό medical report το οποίο γράφει ο θεράπων ιατρός.
Ένα άλλο πρόβλημα που υπάρχει είναι όταν έρχονται με την κάρτα, δεν έχουν τα φάρμακα που παίρνουν μαζί τους και φυσικά δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να τα μάθουμε. Τότε πας στα τυφλά, κάνεις το σταυρό σου και τους ενημερώνεις την επόμενη φορά που θα ταξιδέψουν καλό είναι να έχουν μαζί τους ή γραμμένα σε ένα χαρτί τα φάρμακα που παίρνουν.
D-Michalis:
Ας αφήσουμε τις εικασίες ή και τις «προσπεράσεις».
Το πρόβλημα είναι υπαρκτό.
1. Ο κάτοικος άλλης χώρας δεν υποχρεούται να έχει ΑΜΚΑ (υπάρχει σχετική Υπ. Απόφαση).
2. Η χώρα μας οφείλει να του δώσει την αγωγή, όπως σε κάθε ασφαλισμένο εντός της χώρας, με βάσει συνθήκες που έχει επικυρώσει.
3. Οι συνταγές απαιτούν ΑΜΚΑ (παλαιότερα δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα να γραφτούν σε συνταγολόγιο ΙΚΑ, τώρα όμως?)
Όπερ ->
Αδύνατον να τηρηθεί η συμβατική υποχρέωση της χώρας μας απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους.
Αμέλεια και κενό νόμου? Υπάρχει ρύθμιση που όμως την αγνοούμε?
Πώς καθοδηγούμε τελικά αυτόν τον άνθρωπο?
Αυτά είναι ερωτήματα που και σα γιατροί και σαν άνθρωποι πρέπει να τα απαντήσουμε και να διευθετήσουμε το θέμα.
Στην περιοχή μου δεν έχουμε τέτοια περιστατικά –ίσως σπάνια.
Αλλού όμως υπάρχουν πάμπολλα.
Κάποιος πρέπει να πάρει τις ευθύνες του και να το διευθετήσει.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση