Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία

<< < (184/612) > >>

ΑΡΗΣ:
Είναι πολλοί ή δεν συνταγογραφούν οπότε δεν είναι πιστοποιημένοι?

md:
Συνταγογραφουν χειρογραφα και στελνουν για...ξεπλυμα

Μαρία Χόρτη:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣήμερα το σύστημα αρνείται πεισματικά να μου καταχωρησει ηλεκτρονική συνταγή σε 1 ασφαλισμένη με tevanate, lepur, zurcazol και μου βγαζει το εξής μήνυμα λάθους:
ORA-20115: Παρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση της συνταγής. ORA-06512: at "EPRESA.PRES_INS_UPD_TR", line 161 ORA-04088: error during execution of trigger 'EPRESA.PRES_INS_UPD_TR' ORA-06512: at line 1
καμμία ιδέα; Εχω γράψει πάνω απο 10 φορές τη συνταγή βγάζοντας και προσθέτοντας όλους τους συνδυασμούς των φαρμάκων και των διαγνωσεων, βάζοντας ειτε διάγνωση με ICD10 είτε με ελεύθερο κείμενο, κάνοντας log in/log out και ξανα απο την αρχή, προσπαθωντας να αντιγράψω απο παλαιότερη ίδια συνταγη ή καταχωρώντας εκ νέου... τιποτα.

--- Τέλος παράθεσης ---
Δοκιμασε να "σπασεις" την συνταγη σε 2 ή 3.

--- Τέλος παράθεσης ---

το δοκιμασα χωρις αποτέλεσμα.

Συνάδελφος μέσα απο το φόρουμ μου είπε ότι είναι πρόβλημα με το ΑΜΚΑ, πιθανως διπλοκαταχωρηση.
Ψάχνοντας ξανα το βιβλιάριο προσεκτικά διαπίστωσα ότι όντως υπήρχαν 2 διαφορετικά ΑΜΚΑ, και με τα δυο ειχε συνταγογραφησει η ασθενης φαρμακα τους προηγουμενους μηνες χωρις προβλημα, τωρα όμως ειχαν "κλειδωσει" και τα δυο και δεν επετρεπαν καταχωρηση καμμίας συνταγης. Παρεπεμψα την ασθενη στο ΚΕΠ για να επιλυσει το πρόβλημα.

Νίκος Κιοσές:
Σημαντική Ενημέρωση!

Σας ενημερώνουμε ότι το ποσοστό συμμετοχής του φαρμάκου ενημερώνεται σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΦ.
Αυτό όμως δεν είναι δεσμευτικό για εσάς.
Μπορείτε να επιλέξετε ποσοστό συμμετοχής σε περίπτωση λανθασμένης ενημέρωσης.

Το σημερινό μήνυμα

gnch:
Δεν ξέρω αν ταιριάζει εδώ ή στην οδύσσεια των διαβητικών, απλά το παραθέτω:
Ασθενής με ΣΔ τύπου Ι προσερχεται στο ιατρείο για συνταγογράφηση και αποχωρεί με μια ηλεκτρονική όπου έχει καταχωρηθεί η μακράς δράσης και μια χειρόγραφη με τη βραχείας και τα αναλώσιμα. Λόγω υπερβασης κόστους απευθύνεται στον ελέγκτή για θεώρηση. Μετά από λίγο ντριννν... Τηλέφωνο από τον ελεγκτή όπου μου επισημαίνεται ότι εφεξής όλα ηλεκτρονικά. Στην ερώτηση μου για τα αναλώσιμα με πληροφόρησε ότι οφείλω να παράσχω γνωμάτευση με ό,τι ακριβώς δικαιούται ο ασθενής κατά τον κανονισμό του υπερταμείου, την οποία ακολούθως θα θεωρήσει ο ασθενής και θα πάει με αυτή και χωρίς καμία χειρόγραφη συνταγή πλέον στο φαρμακείο. Θα προμηθευτεί τα αναλώσιμα στο 100% της τιμής τους και με την απόδειξη και τη θεώρηση θα απευθυνθεί και εγώ δεν ξέρω που.....
Σήμερα το εφάρμοσα για πρώτη φορά. Παραθέτω τα αποτελέσματα... Τρεις ασθενείς αρνήθηκαν να υποβληθούν στη διαδικασία και είπαν ότι όλοι θα αγοράσουν τις ταινίες και θα μετρώνται πολύ σπανιότερα(να διευκρινήσω ότι ήταν όλοι τύπου 2 υπό δισκία- ε ρε χαρά ο Βουδούρης και ο Λυκουρέντζος) Δύο ινσουλινοθεραπευόμενοι ακολούθησαν τις οδηγίες μου. Αργότερα δέχτηκα 2 τηλ από 2 φαρμακοποιούς: ο ένας μου τόνισε ότι αυτός εκτελεί κανονικά τις χειρόγραφες, ο σύλλογος τους, που πάντα είναι μπροστά από τις εξελίξεις δεν τους έχει ενημερώσει για τίποτα τέτοιο και συνεπώς γιατί άλλαξα τη διαδικασία, ενώ ό άλλος μου είπε ότι έχει ακούσει για τις αλλαγές αλλά ο ασθενής πηγε, απαιτώντας τα αναλώσιμά του με τη γνωμάτευσή μου αθεώρητη....!!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση