Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο πόσο σωστή είναι όμως στην πράξη μόνο ο γιατρός το βλέπει καθημερινά στο ιατρείο του.
--- Τέλος παράθεσης ---
Σε ορισμένες περιπτώσεις (όπως τα ψυχιατρικά, ογκολογικά κ.α. φάρμακα) συμφωνώ ότι ο ειδικός ιατρός πρέπει να υποδεικνύει στον φμφ το ακριβές σκεύασμα, και άλλωστε νομίζω ότι και ο ίδιος ο φμφ θα επιζητούσε αε αυτές τις περιπτώσεις την καθοδήγηση του ιατρού.
Όχι όμως για χάρη της ρισπεριδόνης να γλιτώσει και η ατορβαστατίνη, η αλενδρονάτη, ή η ομεπραζόλη κ.λπ., και να συνεχίζεται το σημερινό πολυδάπανο σαθρό σύστημα καθοδηγούμενης, υστερόβουλης προώθησης συγκεκριμένων σκευασμάτων.
medicus:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΟ φμφ είναι σε θέση να έχει άποψη για την φαρμακοβιομηχανία που κατασκευάζει και υπογράφει τα κάθε λογής σκευάσματα.
--- Τέλος παράθεσης ---
Για τη δικαιοσύνη, όμως, ισχύει η υπογραφή, ως τεκμήριο, και όχι η άποψη.
Ο υπογράφων είναι και υπόλογος.
--- Τέλος παράθεσης ---
Εξυπακούεται ότι φμφ θα αναλάβει και τη σχετική ευθύνη των επιλογών του. Τέρμα πια στους ανεύθυνους, άβουλους, ομοιόμορφους φμφ-μαριονέτες.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αν πρέπει να υπογράφει ο φαρμακοποιός για τις "εμπορικές" επιλογές ΤΟΥ(!!!) τότε ισχύει ένα από τα παρακάτω(ή και τα δύο):
1. ο φαρμακοποιός αποκτά το δικαίωμα να θεραπεύει.
2. Ο φαρμακοποιός γίνεται συνέταιρος του ιατρού.
Εκτιμώ ότι οι προηγούμενες, δύο, επιλογές απέχουν μακράν από την έννοια της ιατρικής πράξης.
EzeΤΡΟΛ:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑν πρέπει να υπογράφει ο φαρμακοποιός για τις "εμπορικές" επιλογές ΤΟΥ(!!!)
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν χρειάζεται στην Ελλάδα συνέχεια να ξανα-ανακαλύπτουμε τον τροχό.
Ο ιατρός καθορίζει τη δραστική ουσία, ο φμφ χορηγεί το σκεύασμα.
Μην υποτιμάτε το ρόλο του φμφ ως επιστήμονα υγείας, και μάλιστα καθ΄ύλη αρμόδιο επάνω στο φάρμακο.
Το μοντέλο λειτουργεί και στις πιο προηγμένες χώρες.
Δημήτρης Μακρέας:
Έρχεται λοιπόν, ο πρωτοεμφανιζόμενος ντίλερ της πρωτοεμφανιζόμενης εταιρίας.
-Γιατρέ, δεν ξέρεις πόσο καιρό σε ψάχνω.. Έχω για σένα το πανευρωπαικό της υπέρτασης στη Βαρκελώνη, πέντε μέρες με την οικογένεια.
-Πως είπαμε σε λένε και από ποια εταιρία?
-Με λένε.... από την ... Αλλά τι σημασία έχουν αυτά γιατρέ?
-Που φτιάχνονται τα φάρμακα, έχουν μελέτες?
-Εεε, θα έχουν γιατρέ , δε θα έχουν? Να πάρω τηλ στην εταιρία αν θες. Τώρα, νομίζω άλλα φτιάχνονται στη Δανία, άλλα στην Τουρκία...
-Αυτή η στατίνη που φτιάχνεται?
-Μισό λεπτό να πάρω τηλ γιατρέ... Αλλά γιατρέ τι σημασία έχουν αυτά? Άμα δεν τα δοκιμάσεις σε μερικά περιστατικά πως θα καταλάβεις? Και εμείς είμαστε δίπλα στο γιατρό , γιατρέ μου. Καταλαβαίνεις...
Δυστυχώς όλα τα γεννόσημα δεν είναι ίδια , μερικά δεν είναι καν φάρμακα. Πόσο μπορούμε να έχουμε έλεγχο?
Βεβαίως έχω ξαναγράψει ότι όπως πάει το πράγμα, πολύ σύντομα το φτηνότερο, αμφιβόλου ποιότητας γεννόσημο θα είναι η μοναδική επιλογή για τους έλληνες ασφαλισμένους ή επισφαλώς ασφαλισμένους.
Harper:
Αν ζουμε ομως στην ιδια χωρα θα πρεπει να παραδεχθουμε πως η πλειοψηφια των συναδελφων μάλλον θα αρπαζε απλα το ταξιδακι στη Βαρκελωνη.Εχω αδικο σε αυτο?
Οποτε μηπως τελικα μεχρι σημερα σημασια δεν ειχε η ποιοτητα αλλα το κινητρο?Και μηπως πλεον ελλειψει κινητρου γινομαστε ΟΛΟΙ υπερμαχοι της...ποιοτητας?
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση