Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία

<< < (192/612) > >>

Πατρωνάκης Μάνος:
 Σωστά το απέδωσες. Ο γιατρός σε ειδικές περιπτώσεις μπορεί να υποδείξει την εμπορική ονομασία στο σκεύασμα, οφείλει όμως να το αιτιολογήσει
μακροσκελώς εγγράφως. Σημειωτέον ότι στην Ιταλία η Η/Σ δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί και συζητείται εν μέσω διαφωνιών κυρίως από τους γιατρούς
από τον Ιανουάριο.
 Απορώ πάντως γιατί στην εν λόγω χώρα υπάρχει και δεδικασμένο από Ευρωπαικό δικαστήριο υπέρ της αναγραφής της εμπορικής ονομασίας αντί
της δραστικής. Θα μιλήσω με συναδέλφους και θα ενημερώσω.

EzeΤΡΟΛ:
Γιατί οι Έλληνες φμφ είναι αντίθετοι ή τουλάχιστον αδιάφοροι στο θέμα της καθιέρωσης της δραστικής ουσίας;

1. Πού ν' ασχολούμαι τώρα με δραστικές, πιο εύκολο μου είναι να δίνω έτοιμα κουτιά με τ' όνομά τους
2. Για να μη μπλέξω σε ανταγωνισμό με τα άλλα φαρμακεία για το ποιός φέρνει τα καλύτερα σκευάσματα
3. Για να μπορώ να απουσιάζω όσο θέλω από το φαρμακείο μου αφήνοντας πίσω μόνο τη βοηθό μου να εκτελεί εύκολα
4. Γιατί αν σταματήσει το δούναι και λαβείν μεταξύ ιατρών-φαρμακευτικών εταιρειών, ο ιατρός δεν θα έχει λόγο να "παραφουσκώνει" τις συνταγές του, κι έτσι θα μειωθεί το κέρδος μου, που -σημειωτέον- προσδιορίζεται ως ποσοστό επί του κόστους της αγωγής.
5. Τί είναι η δραστική ουσία; Εγώ σπούδασα τουρίστας και το φαρμακείο το κληρονόμησα έτοιμο.

tasath:
Ρηχά και υπερβολικά επιχειρήματα και σίγουρα χωρίς επίσημη επιβεβαίωση.
Αντίθετα, γιατί πολλοί γιατροί είναι αντίθετοι στη δραστική είναι τόσο πασιφανές που δεν χρειάζεται να συνεχίσω :)
Ακόμα και οι σύλλογοί τους έχουν ανακοινώσει την πλήρη αντίθεση.

Πατρωνάκης Μάνος:
 Ελάτε τώρα, γνωρίζουμε όλοι και τα κίνητρα και από που κίνησε η όλη ιστορία...

spyros:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕξαιρέσεις ηλεκτρονικής

Με έγγραφο του ΕΟΠΥΥ πιστοποιούνται οι εξαιρέσεις για ηλεκτρονική συνταγογράφηση, η οποία θα γίνεται με χρήση του ενιαίου εντύπου (πράσινες):

:-* ...

:-* αναλώσιμα διαβήτη (με ή χωρίς φάρμακο)

τουλάχιστον μέχρι να ενταχθούν στο σύστημα!!

όλο το έγγραφο  Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

--- Τέλος παράθεσης ---

Κατάλαβε κανείς αν αυτό λύνει τα χέρια και στους πιστοποιημένους (μη συμβεβλημένους) ως προς τα αναλώσιμα; Στο έγγραφο πάντως τους αναφέρει τους πιστοποιημένους. Μπορούμε να χρησιμοποιούμε τα συνταγολόγια "εκτάκτου ανάγκης";

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση