Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 00:51:58

Αποστολέας Θέμα: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις  (Αναγνώστηκε 139970 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

7 Οκτωβρίου 2010, 17:54:08
Απάντηση #15
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

13 Οκτωβρίου 2010, 22:03:53
Απάντηση #16
Αποσυνδεδεμένος

mandreou


Για να μαθαίνουμε πως παίρνονται οι θέσεις των Επιμελητών με άκρως αξιοκρατικές διαδικασίες:
από 28-03-2010 υπέβαλα παραίτηση από την θέση που κατείχα ώστε σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία να μπορώ να υποβάλω τα χαρτιά μου για μια θέση επιμελητή Β΄ στο ΚΥ του Νομού μου, προκήρυξη που έληγε στις 5/7/2010. Δυστυχώς για μένα για την ίδια θέση έκανε τα χαρτιά της η κόρη, της Διευθύντριας Προσωπικού του Νοσοκομείου (πρώην Αντινομάρχης και στέλεχος του τοπικού ΠΑΣΟΚ και γραμματέας του ΔΣ) η οποία εργάζεται ως επικουρικός ιατρός στο ίδιο ΚΥ. Καθώς είμαστε μόνο οι δυο μας υποψήφιες με μεγάλη διαφορά προσόντων (η «συνάδελφος»  έχει 1 χρόνο προϋπηρεσία ως επικουρικός, ενώ εγώ περισσότερα από 10 χρόνια και είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης από την Ιατρική Σχολή Ιωαννίνων) με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, 2 μέρες περίπου μετά από τη λήξη της προκήρυξης (07-07-2010), ακυρώθηκε η προκήρυξη με δικαιολογία τη μεταφορά μιας δεύτερης θέσης από άλλο ΚΥ και αίτηση έγκρισης της απόφασης από το Υπουργείο Υγείας.
Σε αυτό το διάστημα (από 29-03-2010 και μετά) καθώς είμαι έγγαμη μητέρα 2 παιδιών και για αυτονόητους λόγους βιοπορισμού έκανα τα χαρτιά μου για διορισμό μου σε θέση Περιφερειακού Ιατρείου. Έτσι καθώς θα διοριστώ στη θέση αυτή δεν θα έχω δικαίωμα να υποβάλλω τα χαρτιά μου εκ νέου για τη θέση στο ΚΥ σε μια νέα προκήρυξη αφού πρέπει να περάσει διάστημα 1 έτους από το διορισμό μου και έτσι η «συνάδελφος»  θα καταλάβει τη θέση ως μόνη υποψήφια.
Το Υπουργείο Υγείας στις 6-10-2010 απάντησε αρνητικά στην απόφαση του ΔΣ του Νοσοκομείου για μεταφορά της θέσης και αυτό αντί να ακυρώσει την σχετική απόφαση του με θράσος σε εκ νέου απόφαση του στις 7-10-2010, αποφάσισε την προκήρυξη εκ νέου της προηγούμενης θέσης στο ΚΥ αγνοώντας κάθε νομιμότητα ώστε να μπορέσει η κόρη να καταλάβει τη θέση χωρίς αντίπαλο!! 
Αξίζει να αναφέρω ότι:
α) Η μητέρα της υποψηφίου ήταν υπεύθυνη για την παραλαβή των αιτήσεων  και διεξαγωγή της διαδικασίας πρόσληψης
β) Η εν λόγω ιατρός προσλήφθηκε ως επικουρικός ιατρός στο ΚΥ της προκήρυξης αμέσως μόλις πήρε τον τίτλο ειδικότητας τον Ιούνιο του 2009 αλλά εργαζόταν στην καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου με Δ/ντή τον πρώην Υποδυπεάρχη Μακεδονίας Θράκης, ενώ το ΚΥ άρχισε να λειτουργεί τον Μάρτιο του 2010!!!! Το ίδιο διάστημα στο ΚΥ όπου εργαζόμουν υπηρετούσαμε δυο μόνο ιατροί με τεράστιες δυσκολίες στην άσκηση του έργου μας καθώς με τα ρεπό μετά από εφημερία και τις άδειες έμενε συνεχώς ένας ιατρός στο ΚΥ, εκλιπαρώντας για επικουρικό ιατρό τη Διοίκηση του Νοσοκομείου.
γ) Είναι νόμιμο και άρα ηθικό είναι να ακυρώνεται μια προκήρυξη όταν έχουν καταθέσει μόνο δυο άτομα με μεγάλη διαφορά προσόντων και η μια υποψήφια έχει ήδη ευνοηθεί από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου με κατάφορο τρόπο;
δ) Είναι νόμιμο ως άμεσα ενδιαφερόμενη να μην ενημερώνομαι για την ακύρωση της προκήρυξης ώστε να έχω δικαίωμα να υποβάλλω ένσταση στο νόμιμο χρονικό διάστημα; 
   Το μόνο που σκέφτομαι και λυπάμαι είναι οι ώρες και πιστέψτε με ήταν πολλές που ξόδεψα για φωτοτυπίες όλων των απαραίτητων εγγράφων (όλα Χ 4)!! 1500 φωτοτυπίες για 17 χρόνια περίπου που ασκώ την Ιατρική!


13 Οκτωβρίου 2010, 22:09:22
Απάντηση #17
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Στείλε το στο Συνήγορο του Πολίτη και στους επιθεωρητές δημόσιας Διοίκησης. Αξίζει.
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

13 Οκτωβρίου 2010, 22:40:46
Απάντηση #18
Αποσυνδεδεμένος

timex


Όχι μονο αξίζει να το στειλεις στο συνηγορο του πολίτη και στους επιθεωρητές εργασίας αλλά και σε εφημερίδες και στο τρωκτικο 2 και τρομακτικο!!!
Επισης να το στείλεις και στην ιστοσελίδα του πρωθυπουργου!
« Τελευταία τροποποίηση: 14 Οκτωβρίου 2010, 07:09:37 από timex »

13 Οκτωβρίου 2010, 23:24:32
Απάντηση #19
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
θα μπορούσε να συμβεί σε οποιονδήποτε από εμάς.Είναι εξοργιστικό να σε έχουν σε τέτοια ομηρία.
Κινήσου νομικά,εγώ αυτό θα έκανα κ διεκδίκησε τους μισθούς που έχασες επειδή οδηγήθηκες σε αναγκαστική παραίτηση.
Ενημέρωσε την αρμόδια ΔΥΠΕ εγγράφως.Πήγαινέ το όσο μακρια μπορεί να πάει.Δεν ξέρω αν η ΕΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ μπορεί να παρέμβει σε επώνυμη καταγγελία κ να βοηθήσει
+

14 Οκτωβρίου 2010, 00:26:12
Απάντηση #20
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Συζήτησε το με ένα δικηγόρο. Πιστεύω ότι μπορείς να κάνεις ασφαλιστικά μέτρα έναντι της ακύρωσης της αρχικής προκήρυξης. Είναι παράνομη η ακύρωση της μετά την λήξη της προθεσμίας όταν υπάρχουν υποψήφιοι και ιδιαιτέρως ότι γίνεται επαναπροκήρυξη της σε δεύτερο χρόνο.
Αυτό λύνει το θέμα σχετικά εύκολα σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη συζήτηση ή κίνηση.

Κάνε όμως και αυτό που λέει ο Μιχάλης και συν μια επιστολή στο γραφείο του Πρωθυπουργού όπως λέει o/η timex.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

14 Οκτωβρίου 2010, 10:59:14
Απάντηση #21
Αποσυνδεδεμένος

αννουλα


Αν μετραει κ η δικια μου γνωμη καθολου θα ελεγα οτι η δημοσιευση του σκανδαλου θα τους κανει να τα παρουν ολα πισω..χρειαζεται  η δημοσιοτητα γιατι δυστυχως ζουμε σε ''τηλεοπτικη δικτατορια''
Επι ευκαιριας αφου μιλαμε για επιμελητη Β να ρωτησω και κατι σχετικο; αν ενας γιατρος διοριστει και δεν παει ν'αναλαβει το νοσοκομειο 'παρατεινει το ΦΕΚ για αλλες 20 μερες(απ'οσο γνωριζω).Αν παλι δεν παρουσιαστει μετα τι γινεται;Καλουν με νεο ΦΕΚ τον δευτερο δηλαδη αλλους 3-4 μηνες παραταση ή επαναπροκυρρησεται ο διαγωνισμος;

14 Οκτωβρίου 2010, 22:57:41
Απάντηση #22
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Καλουν με νεο ΦΕΚ τον δευτερο
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

15 Οκτωβρίου 2010, 09:34:06
Απάντηση #23
Αποσυνδεδεμένος

αννουλα


οκ...ευχαριστω για την απαντηση...

19 Οκτωβρίου 2010, 14:53:20
Απάντηση #24
Αποσυνδεδεμένος

aphrodite


Κυριε Μιχαλη γεια σας

θα ηθελα σας παρακαλω αν μπορειτε να με βοηθησετε σχετικα με καποιες αποριες που εχω σε ο,τι αφορα την διαδικασια διορισμου .Ειχαμε ξαναεπικοινωνησει πριν λιγο καιρο και ησασταν πολυ κατατοπιστικος .
Εχω κριθει για μια θεση στο εσυ πριν ενα περιπου μηνα σε νομο αλλο απο αυτο που μενω.{ΘΕΣΗ Α}
Προφανως ,δεν εχω διευκρινησει απο τη γραμματεία του νοσοκομειο το ποτε εφυγαν τα χαρτια μου για το υπουργειο, τα χαρτια μου ειναι ηδη στο υπουργειο.Οπως πολυ καλα ξερετε η επικοινωνια με το τηλ της υπηρεσιας στο υπουργειο ειναι απο δυσκολη μεχρι ανεφικτη αφου το τηλ ειναι μονιμα κατειλημμενο. Δεν εχω λαβει κανενα χαρτι,ουτε ανακοινωση διορισμου .

Προκειται να προκυρηχθει θεση {ΘΕΣΗ Β} στο νομο μου που σαφως με ενδιαφερει στον επομενο μηνα αλλα δεν ξερω αν εχω το δικαιωμα να υποβαλλω τα χαρτια μου δεδομενου οτι η διαδικασια διορισμου μου ειναι σε εξελιξη  αλλα χωρις να γνωριζω σε ποια φαση.

Η ερωτηση μου ειναι η εξης .Μεχρι ποτε μπορω να θετω υποψηφιοτητα για θεση στο ΕΣΥ ενω ο διορισμος εκκρεμει και μπορει να κανει και 2 ως και 4 μηνες μεχρι να ερθει  ?? Μπορω να υποβαλλω τα χαρτια μου και μετα την ανακοινωση διορισμου? και αφου λαβω το διορισμο αλλα πριν εξαντληθουν οι 20 μερες που εχω δικαιωμα να τον αποδεχθω?Η μηπως η μονη ασφαλη λυση ειναι να παραιτηθω απο τη θεση Α για να μπορω να θεσω υποψηφιοτητα για τη θεση Β Η προθεση μου ειναι να παω  στη θεση Α  που εχω κριθει αλλα να εκκρεμει η υποψηφιοτητα μου για την αλλη θεση Β

Αν αποδεχθω το διορισμο μου στη θεση Α δεν εχω δικαιωμα να υποβαλλω χαρτια για τη θεση Β που ειναι ομοβαθμη της Α.Ετσι δεν ειναι?

Γνωριζετε αν λογω εκλογων που επικεινται παγωνουν ολες οι υπηρεσιακες μεταβολες και διορισμοι  σε ολες τις υπηρεσιες αρα και στο υπουργειο  Υγειας  και μπορει ετσι να καθυστερησει η διαδικασία διορισμου μου?

Σας ευχαριστω για την υπομονη σας


θα περιμενω την απαντηση σας γιατι πραγματικα δεν ξερω τι να κανω.εχω πελαγωσει και αγχωθει οσο δεν φανταζεστε!!!!

ευχαριστω και παλι

Αphrodite

21 Οκτωβρίου 2010, 23:00:27
Απάντηση #25
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
1. ….Μεχρι ποτε μπορω να θετω υποψηφιοτητα για θεση στο ΕΣΥ ενω ο διορισμος εκκρεμει και μπορει να κανει και 2 ως και 4 μηνες μεχρι να ερθει  ?? Μπορω να υποβαλλω τα χαρτια μου και μετα την ανακοινωση διορισμου? και αφου λαβω το διορισμο αλλα πριν εξαντληθουν οι 20 μερες που εχω δικαιωμα να τον αποδεχθω?
2. Η προθεση μου ειναι να παω  στη θεση Α  που εχω κριθει αλλα να εκκρεμει η υποψηφιοτητα μου για την αλλη θεση Β
3. Αν αποδεχθω το διορισμο μου στη θεση Α δεν εχω δικαιωμα να υποβαλλω χαρτια για τη θεση Β που ειναι ομοβαθμη της Α.Ετσι δεν ειναι?
4. Γνωριζετε αν λογω εκλογων που επικεινται παγωνουν ολες οι υπηρεσιακες μεταβολες και διορισμοι  σε ολες τις υπηρεσιες αρα και στο υπουργειο  Υγειας  και μπορει ετσι να καθυστερησει η διαδικασία διορισμου μου?

Αγαπητή Αφροδίτη

Στο 1: Έτσι ακριβώς που το θέτεις. Στην υποψηφιότητα που θα καταθέσεις για τη θέση Β θα δηλώνεις ότι «δεν έχω αρνηθεί διορισμό …» και αυτό θα είναι αληθές τη δεδομένη στιγμή που θα καταθέτεις την αίτηση. Άρα δεν θα ψεύδεσαι και δεν θα έχεις κανένα κόλλημα.
Στο 2: Αυτό μπορείς να το κάνεις. Δεν σε εμποδίζει κάτι.
Στο 3. Σωστά. Δεν μπορείς αφού είναι ομοιόβαθμη.
Στο 4: Δεν παγώνουν οι διαδικασίες που μας ενδιθαφέρουν για τις εκλογές. Συνεχίζουν κανονικά

Καλή επιτυχία
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

24 Οκτωβρίου 2010, 11:23:29
Απάντηση #26
Αποσυνδεδεμένος

angel


 Γνωρίζετε μήπως, πως γίνεται η μονιμοποίηση ενός επιμελητή γιατρού κλάδου ΕΣΥ, μετά τη διέλευση της πενταετίας;
 Γίνεται επαναπροκύριξη της θέσης του ή αυτόματα μονιμοποιείται; Υπάρχει κάποιο νομοθετικό πλαίσιο για τη διαδικασία αυτή;

15 Νοεμβρίου 2010, 00:14:28
Απάντηση #27
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Ένα έγγραφο που απαντά σε μερικές παλιές ερωτήσεις, σχετικά με το αν ο ιατρός ΕΣΥ διατηρεί ή όχι το βαθμό του σε περίπτωση που καταλάβει άλλη θέση στο ΕΣΥ. Η απάντηση είναι ότι τον διατηρεί.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

15 Νοεμβρίου 2010, 18:06:33
Απάντηση #28
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ένα έγγραφο που απαντά σε μερικές παλιές ερωτήσεις, σχετικά με το αν ο ιατρός ΕΣΥ διατηρεί ή όχι το βαθμό του σε περίπτωση που καταλάβει άλλη θέση στο ΕΣΥ. Η απάντηση είναι ότι τον διατηρεί.

Είχα διατυπώσει κι εδώ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος τις απορίες - αμφιβολίες μου για την ερμηνεία που δίνει το συγκεκριμένο έγγραφο αλλά δεν έλαβα καμία άποψη.
Τις παραθέτω ξανά λοιπόν:

Η παράγραφος του νόμου λέει "Αν διεκδικήσουν και καταλάβουν θέση σε άλλο νοσοκομείο μπορούν να διατηρήσουν το βαθμό τους"  που "πιάνει" μόνο τους νοσοκομειακούς αφού, πλέον, δεν έχει νόημα κάποιος νοσοκομειακός να διεκδικήσει θέση στο ίδιο νοσοκομείο (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων). Παλαιότερα είχε  νόημα όταν προκηρύσσονταν θέσεις στο ίδιο νοσοκομείο με μεγαλύτερο βαθμό απ' αυτό που κατείχε.
Τι γίνεται όμως με τους γιατρούς των Κ.Υ. και Π.Π.Ι. (ή Π.Ι.) που μπορεί να επιθυμούν να "αλλάξουν" θέση σε Κ.Υ. ή Π.Π.Ι. (ή Π.Ι.) της ευρύτερης περιοχής που όμως ανήκει στο ίδιο νοσοκομείο; Τότε δε διατηρούν το βαθμό τους;
Ο υπουργός στην "ερμηνεία" που δίνει στο τέλος της εγκυκλίου του αναφέρεται σε "γιατρούς που θα διεκδικήσουν και θα καταλάβουν θέση στο ΕΣΥ μετά την 31-12-10" οι οποίοι και θα διατηρήσουν το βαθμό τους.
Η υπουργική "ερμηνεία" είναι γενικότερη όμως νομίζω το άρθρο του νόμου το περιορίζει.
Τι λέτε εσείς;

11 Δεκεμβρίου 2010, 18:51:03
Απάντηση #29
Αποσυνδεδεμένος

phy


κ. Μιχάλη

Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω κάτι άλλο. Για παράδειγμα βάζω σε μια θέση επιμελητή Β. Γίνεται η κρίση και βγαίνω πρωτος. Μπορω να παραιτηθώ όπως διάβασα σε προηγούμενη απάντηση σας πριν βγει το ΦΕΚ διορισμού. Αν παραιτηθώ τότε η θεση επαναπροκυρρήσεται ή καλείται ο επόμενος?
Επίσης πως μαθαίνουμε τα αποτελέσματα της κρίσης? για παράδειγμα εγώ είμαι 3ος σε μια εισήγηση και οι 2 μπροστά μου παραιτούνται. Γίνεται η κρίση και την παίρνω την θέση. Πως θα το μάθω εγώ αυτό. Θα μου έρθει ενα πρωι ο διορισμός στο σπίτι? και αν εγώ θέλω να παραιτηθώ και έχοντας υπόψη μου ότι είμαι 3ος στην εισήγηση δεν το έκανα γιατι πίστευα ότι στην κρίση δεν θα πάρουν τον 3ο? με αυτή την έννοια ρωτάω την πρώτη ερώτηση.

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
6977 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Ιουλίου 2011, 16:45:25
από kstampo
6 Απαντήσεις
20246 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Ιανουαρίου 2012, 22:24:57
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
5 Απαντήσεις
4363 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Μαΐου 2017, 11:42:37
από Πατρωνάκης Μάνος
0 Απαντήσεις
17299 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Νοεμβρίου 2018, 12:17:46
από DanK
3 Απαντήσεις
24815 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Φεβρουαρίου 2019, 14:53:52
από iceman