Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 12:06:18

Αποστολέας Θέμα: Εφημερίες ΓΙ σε άλλο ΚΥ από αυτό όπου υπάγεται το ΠΙ  (Αναγνώστηκε 4336 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

8 Σεπτεμβρίου 2010, 18:54:23
Αναγνώστηκε 4336 φορές
Αποσυνδεδεμένος

esrgp


Αρκεί μία απόφαση διοικητή νοσοκομείου για να αποσπαστεί μόνο για εφημερίες ΓΙ από ένα ΚΥ σε άλλο ΚΥ του ίδιου νομού; Νομίζω πως χρειάζεται απόφαση από την ΥΠΕ.
Υπάρχει τρόπος να εφημερεύει ο ΓΙ μόνο στο ΚΥ όπου ανήκει; Αν κάποιος συνάδελφος μπορεί να βοηθήσει θα ήθελα νόμο ή ό,τι άλλο έγγραφο  σχετικό υπάρχει. Πού μπορώ να βρω τις αρμοδιότητες του ΥΠΕάρχη σχετικά με τις μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού;

9 Σεπτεμβρίου 2010, 13:34:40
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Γιάννης Ιωάννου


Η γνώμη μου είναι ότι δεν έχει τέτοιο δικαίωμα ο διοικητής του νοσοκομείου. Μπορεί να είναι ο “προϊστάμενος” του Κ.Υ που ανήκεις αλλά το Κέντρο Υγείας είναι αυτόνομη αποκεντρωμένη μονάδα που έχει δικό της προϊστάμενο-διοικητικά υπεύθυνο. Η γνώμη μου και πάλι (γιατί για σιγουριά πρέπει να ρωτήσεις δικηγόρο που να κατέχει όμως τα θέματα υγείας) είναι ότι ο διοικητής του νοσοκομείου μπορεί να μετακινήσει υπάλληλο της μονάδας του (του νοσοκομείου δηλ.) από ένα τμήμα σε άλλο και όχι υπάλληλο άλλης αποκεντρωμένης μονάδας έστω και αν διοικητικά η μονάδα αυτή υπάγεται στο νοσοκομείο.
Σε παραπέμπω να διαβάσεις το έγγραφο της Ελληνικής Ένωσης Γενικής Ιατρικής το οποίο επισυνάπτω. Το ΔΕΦ (Διοικητικό Εφετείο) Λαρίσης εξέδωσε τότε (1988) ακύρωση της απόφασης μετακίνησης μιας συναδέλφου από ένα κέντρο υγείας σε άλλο που και τα δύο ανήκαν διοικητικά στο ίδιο νοσοκομείο, βάση του πιο πάνω σκεπτικού, ότι δηλ το κέντρο υγείας είναι αποκεντρωμένη μονάδα. Ο τότε δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας προέβλεπε ότι και τώρα δηλ. “Μετακίνηση υπαλλήλου από μια οργανική μονάδα σε άλλη της ίδιας αρχής πραγματοποιείται με απόφαση του προϊσταμένου της.” (ν.3528/2007 αρ. 66). Παρόλα αυτά δεν έφτανε μόνο αυτό για να μετακινηθεί η συνάδελφος αλλά απαιτείτο απόσπαση από το Υπουργείο Υγείας. Δικαίωμα μετακίνησης δόθηκε αργότερα στους διοικητές των ΠΕΣΥ- ΔΥΠΕ-ΥΠΕ.
Στην Ελλάδα ζούμε όμως και οι νόμοι πολλάκις έχουν διευκρινιστεί κατά το δοκούν. Δεν κάνει όμως εντύπωση το γεγονός ότι για τις μετακινήσεις προβλέπεται από το νόμο ο διοικητής της ΥΠΕ να έχει δικαίωμα μετακίνησης υπαλλήλου μόνο για τρεις μήνες (Παλιότερα. Τώρα με τον νέο νόμο του ΕΣΥ ν.3868/2010 αρ.8 παρ 21, έξι μήνες) ενώ για τον διοικητή του νοσοκομείου να μην υπάρχει κανένας χρονικός περιορισμός; Αν δηλ ο διοικητής του νοσοκομείου είχε τέτοιο δικαίωμα δεν θα έπρεπε να τεθεί και σ' αυτόν από το νόμο χρονικός περιορισμός των μετακινήσεων των υπαλλήλων του την στιγμή που ιεραρχικά ο άμεσα προϊστάμενός του (ΥΠΕ-αρχης) έχει αυτόν τον περιορισμό; Η γνώμη μου και πάλι είναι αν όχι ατομικά ο καθένας αλλά τουλάχιστον μέσω του συνδικαλιστικού οργάνου των γενικών ιατρών να διευκρινιστεί μια και καλή το θέμα αυτό.

9 Σεπτεμβρίου 2010, 13:47:01
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

esrgp


Σας ευχαριστώ κ.Ιωάννου για την απάντηση.Πραγματικά πιστεύω ότι η Ένωση πρέπει να ξεκαθαρίσει αυτό το θολό τοπίο με τις μετακινήσεις των Γ.Ι. Μάλλον τελικά η μόνη λύση προς το παρόν είναι να απευθυνθώ σε δικηγόρο.

Λέξεις κλειδιά: μετακίνηση 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
4725 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Απριλίου 2012, 18:11:51
από Argirios Argiriou
2 Απαντήσεις
25039 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Αυγούστου 2022, 03:21:28
από timex
1 Απαντήσεις
6271 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Νοεμβρίου 2017, 01:04:37
από Δ. Κουναλάκης
3 Απαντήσεις
29163 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Μαΐου 2020, 18:38:31
από pzogr
0 Απαντήσεις
19604 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28 Σεπτεμβρίου 2022, 21:30:25
από Argirios Argiriou