Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα

Ερχεται η σειρά των φαρμακοποιών

<< < (223/438) > >>

tasath:
Ε καλά, δεν θα έπρεπε να είστε τόσο απαξιωτικός με επιστήμονες συναφούς επαγγελματικού κλάδου.
Στο κάτω-κάτω, εσείς δεν ζητάτε την αναβάθμιση των υπηρεσιών των φαρμακείων; Μήπως δεν το πιστεύετε τελικά;

Με την ευκαιρία, δεν θα έφταναν ούτε 10 σελίδες να απαριθμήσω αντίστοιχου επιπέδου (και μάλιστα αθλητικής εφημερίδας) πρακτικές & συμπεριφορές συναδέλφων σας...

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣτο κάτω-κάτω, εσείς δεν ζητάτε την αναβάθμιση των υπηρεσιών των φαρμακείων; Μήπως δεν το πιστεύετε τελικά;

--- Τέλος παράθεσης ---
Aν εννοούμε με τον όρο "αναβάθμιση" την αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος, δεν το συζητώ, είναι ποινικώς κολάσιμο.
Όσον αφορά το ποιο ρόλο πιστεύω ότι θα έπρεπε να παίζει ο φαρμακοποιός, το έχω γράψει πολλές φορές.

Δ. Κουναλάκης:
@tasath

Η μέτρηση της πίεσης δεν είναι ιατρική υπηρεσία, ούτε η μέτρηση του σακχάρου, ούτε και η ζύγιση του σωματικού βάρους. Το πρώτο και το τρίτο δεν το έχω χρεώσει ποτέ. Το δεύτερο δεν το παρέχω ελευθέρα, αλλά ούτε και το χρεώνω γιατί έχει αναλώσιμα. Και δεν πιστεύω ότι υπάρχει φαρμακοποιός που δεν χρεώνει την μέτρηση σακχάρου. Αν όχι, σε παρακαλώ στείλε μου pm όνομα και διεύθυνση να του στέλνω ασθενείς να τους κάνει μέτρηση τζάμπα.

Τώρα:
- Για κάθε ασθενή που δεν ξέρει να πάρει το ειπνεόμενο του, υπάρχει ένας φαρμακοποιός που δεν θα έπρεπε να πληρωθεί το συγκεκριμένο σκεύασμα. Γιατί δουλειά του φαρμακοποιού δεν είναι μόνο η πώληση.
- Οι φαρμακοποιοί έχουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη. Είναι όπως τα περίφημα walking centers. Αλλά μέχρι σήμερα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, το μόνο που βλέπω είναι να δίνουν μια σουίτα σκευασμάτων (τα ακριβότερα δυνατά) και εκ των υστέρον τρέχει ο ασθενής σε ποιον θα τα γράψει.
- Κλασσική ερώτηση που θέτω σε φαρμακοποιό για να καταλάβω εάν είναι λαμόγιο, είναι τι συστήνει σε περίπτωση τραύματος σε ασθενή που έρχεται πριν πάει σε γιατρό. Εάν μου πει αντιτετανικό ορό και δεν μου πει μαζί και το εμβόλιο του λέω ωμά ότι είναι λαμόγιο. Εάν μου εμφανίζει επιχειρήματα της μορφής "οι γιατροί το ίδιο δίνουν", του ζητάω να ανοίξει τις οδηγίες του tetagam και να μου πει σε ποια περίπτωση δίδεται μόνο αντιτετανικός χωρίς εμβόλιο. Και έτσι, στην καλύτερη εισπράτει το τίτλο του άσχετου (μαζί και οι συνάδελφοι ιατροί που τους χαρακτηρίζει ο ίδιος τίτλος).

timex:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠροφανώς. Αλλά για να μου μετρήσουν την πίεση η το διαβήτη, δεν χρειάζεται να πάω στο γιατρό. Ούτε να πληρώσω τη σχετική υπηρεσία :)

Πάντως, ειδικά αυτό τον καιρό, όλο και περισσότεροι ασθενείς παρακάμπτουν κανονικότατα το γιατρό (για να μην πληρώσουν επίσκεψη η να περιμένουν το ραντεβού) και πηγαίνουν απευθείας για φάρμακο. Συμβαίνουν απίστευτα πράγματα...

--- Τέλος παράθεσης ---

Σωστα.Πας μονο στο φαρμακειο ,αγοραζεις ενα πιεσομετρο και τη μετρας μονος σου.
Το ιδιο κανεις και οταν σε ποναει το αφτι, η κοιλια κτλ. Πας στο φαρμακειο και παιρνεις οτι σου δωσει ο φαρμακοποιος.
Ε, μετα αν χειροτερεψεις πας στο γιατρο και σου δινει τη φαρμακευτικη αγωγη που επρεπε να παρεις εξ αρχης.
Ετσι ομως βγαινεις χαμενος γιατι, εχεις πληρωσει 2 αντιβιωσεις στο φαρμακοποιο (συν  ολα τα υπολοιπα καραμελες, παυσιπονα κτλ) αλλα και την επισκεψη στο γιατρο-ΚΥ.
Δεν αναφερω την ταλαιπωρια γιατι τα ΄θελες και τα 'παθες!!

medicus:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
...Αλλά για να μου μετρήσουν την πίεση η το διαβήτη, δεν χρειάζεται να πάω στο γιατρό. Ούτε να πληρώσω τη σχετική υπηρεσία :) ...

--- Τέλος παράθεσης ---

Το πρόβλημα, κατά την ταπεινή μου άποψη, δεν είναι η μέθοδος μέτρησης της αρτηριακής πίεσης ή της γλυκόζης αίματος. Ο ιατρός δεν ασχολείται με αυτά ούτε διαθέτει καμιά ιδιαίτερη ευφυΐα ή μετεκπαίδευση στο Μ.Ι.Τ.-τμήμα μηχανολογίας/φυσικής/ηλεκτρονικής, προκειμένω να "αντεπεξέλθει" στη διαδικασία μέτρησης.

Η αξιολόγηση της μέτρησης της αρτηριακής πίεσης, της γλυκόζης ή οποιασδήποτε άλλης ανθρωπομετρικής-βιοχημικής παραμέτρου, σε συνάρτηση με μία ποικιλία και πληθώρα άλλων παραμέτρων, είναι αυτή που διακρίνει την "ιατρική" πράξη από την "πρακτική" πράξη.

Ο νοών νοείτω...

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση