Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα

Ερχεται η σειρά των φαρμακοποιών

<< < (226/438) > >>

tasath:
Χωρίς να αμφισβητώ το γεγονός, να κάνω 2 σχόλια;

- Ο έρμος ο ασθενής γιατί κάνει ανάποδα το δρομολόγιο και δεν περνάει πρώτα από εσάς; Τον ...συνετίσατε;
- Σιγά μην σας έλεγε ο αντιπρόσωπος ότι υπάρχει έλλειψη. Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες εβδομάδες με τις ελλείψεις και όλους να δείχνουν ο ένας τον άλλο (η εταιρεία την αποθήκη και τούμπαλιν), έχει καταντήσει κακόγουστο ανέκδοτο.

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος- Ο έρμος ο ασθενής γιατί κάνει ανάποδα το δρομολόγιο και δεν περνάει πρώτα από εσάς; Τον ...συνετίσατε;

--- Τέλος παράθεσης ---

Ο ασφαλισμένος κάνει ανάποδα το δρομολόγιο επειδή ξέρει ότι θα πετύχει αυτό που θέλει: να εξυπηρετηθεί από τον φμφ χωρίς επισκεφτεί τον ιατρό. Και αν κάποτε βρεθεί κάποιος υπεύθυνος φμφ να τον στείλει πρώτα στον ιατρό, τότε το πιθανότερο είναι ότι ο ασφαλισμένος -δυστυχώς- θα τον αλλάξει και θα πάει σε άλλον, πιο "εξυπηρετικό" φμφ.

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν χρειάζονται οροφή Διακοσμητή!!!Σήμερα ασθενής 48 χρονών μού ρθε με άτυπα προκάρδια,αναφερόμενη δύσπνοια και υψηλή πίεση,διότι (ίσως) αντί του Co-Dalzad(160/12,5) που έπαιρνε,της δώθηκε λόγω δήθεν ελλείψεως Co-Dalzad(80/12,5),από ΦμΦ με τη συνοδευτική αναφορά ότι "...κάνει την ίδια δουλειά"(!!!!)

--- Τέλος παράθεσης ---

Με την ευκαιρία, μου γεννήθηκε το εξής (ρητορικό) ερώτημα: Η ταυτόχρονη λήψη δύο δισκίων 80/12,5 ισοδυναμεί με τη λήψη ενός δισκίου 160/25; Κάτι μου λέει πως όχι, και νομίζω θα συμφωνήσουμε σ' αυτό.

Gateopener:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν χρειάζονται οροφή Διακοσμητή!!!Σήμερα ασθενής 48 χρονών μού ρθε με άτυπα προκάρδια,αναφερόμενη δύσπνοια και υψηλή πίεση,διότι (ίσως) αντί του Co-Dalzad(160/12,5) που έπαιρνε,της δώθηκε λόγω δήθεν ελλείψεως Co-Dalzad(80/12,5),από ΦμΦ με τη συνοδευτική αναφορά ότι "...κάνει την ίδια δουλειά"(!!!!)

--- Τέλος παράθεσης ---

Με την ευκαιρία, μου γεννήθηκε το εξής (ρητορικό) ερώτημα: Η ταυτόχρονη λήψη δύο δισκίων 80/12,5 ισοδυναμεί με τη λήψη ενός δισκίου 160/25; Κάτι μου λέει πως όχι, και νομίζω θα συμφωνήσουμε.

--- Τέλος παράθεσης ---

Κύριε Διακοσμητά,δίνετε το έναυσμα και το ερώτημα για νέες πολυκεντρικές μελέτες!!!

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (Ημερησία)

Πρόκειται για μία σημαντική μείωση, καθώς το μεικτό ποσοστό τους ανέρχεται σήμερα στο 23% (καθαρό κέρδος 18,5%).

Ψαλίδι του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών στο 15% θα ανακοινώσει τις επόμενες μέρες ο υπουργός Υγείας.

Πρόκειται για μία σημαντική μείωση, καθώς το μεικτό ποσοστό τους ανέρχεται σήμερα στο 23% (καθαρό κέρδος 18,5%). Η ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο 16 μέτρων για την περιστολή της φαρμακευτικής δαπάνης για το 2012, τα οποία θα δοθούν στη δημοσιότητα αμέσως μετά τα Χριστούγεννα.
Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνεται και η χθεσινή, τρίτη υποτιμολόγηση των φαρμάκων. Το σχετικό δελτίο τιμών προβλέπει μειώσεις στις τιμές των αντιγράφων σκευασμάτων (γενοσήμων και οφ πάτεντ) σε σχέση με τα πρωτότυπα.

Στο θέμα αναφέρθηκε χθες ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε με τους διοικητές των νοσοκομείων.

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι η προσπάθεια για έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης έχει ήδη αποδώσει, καθώς το 2010 και το 2011 υπήρξε μείωσή της κατά 1,65 δισεκατομμύριο ευρώ.

Ο κ. Λοβέρδος διευκρίνισε ότι οι νέες παρεμβάσεις δεν αφορούν πλέον μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων, αλλά εστιάζονται στη μείωση της κατανάλωσης και του όγκου των πωλήσεων.
Για τη χθεσινή υποτιμολόγηση, σημείωσε ότι θα δοθεί περιθώριο -έως τις 15 Ιανουαρίου- στους φαρμακοποιούς, προκειμένου να διαθέσουν το απόθεμα που έχουν στα φαρμακεία τους.

Εως το τέλος του έτους θα καταβληθούν 200 εκατομμύρια ευρώ για την εξόφληση των προμηθευτών των νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Το ποσό έχει ήδη εγκριθεί από το ελεγκτικό συνέδριο, ενώ επιπλέον ποσό 200 εκατομμυρίων αναμένεται να εγκριθεί τις επόμενες μέρες, επεσήμανε στους διοικητές των νοσοκομείων ο υπουργός Υγείας. Ο κ. Λοβέρδος τους κάλεσε, επίσης, να αποστείλουν άμεσα τα στοιχεία για τις συγχωνεύσεις υπηρεσιών, οι οποίες αφορούν προμήθειες και λειτουργικά κόστη. Αναφέρθηκε, επίσης, και στις εξετάσεις για ένταξη σε πρόγραμμα ιατρικής ειδικότητας, λέγοντας ότι για το θέμα υπήρξαν αντιδράσεις από τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση και πως θα θέσει το θέμα εκ νέου στο υπουργικό συμβούλιο.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση