Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα
Ερχεται η σειρά των φαρμακοποιών
tasath:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔυσκολεύομαι να ακολουθήσω τη σκέψη κάποιου που θέλει με το στανιό να επιβάλλει σε κάποιον άλλο να κλείνει την επιχείρησή του παρά τη θέλησή του.
--- Τέλος παράθεσης ---
Είναι ακριβώς το επιχείρημα της "ελεύθερης αγοράς": όποιος αντέξει.
Είναι το ίδιο ακριβώς επιχείρημα ενός πρώην εργοδότη μου πριν πολλά χρόνια που μας έλεγε "δεν έχουμε ωράριο στην εταιρεία, όλοι τρέχουμε στην αριστερή λωρίδα και όποιος θέλει να πάει δεξιά η να δουλεύει 8ωρο, φεύγει".
Πρέπει να υπάρχουν όρια. Υπάρχουν και άνθρωποι, υπάρχουν και οικογενειακές ζωές. Δεν μπορείς να υποχρεώσεις κάποιον που εργάζεται ήδη 50 ώρες την εβδομάδα, να πάει στις 60, έτσι, λόγω ανταγωνισμού.
Προσωπική μου γνώμη βέβαια. Είδαμε τα καλά της "ελεύθερης αγοράς" ποικιλοτρόπως. Ευχαριστώ δεν θα πάρω άλλο.
EzeΤΡΟΛ:
Εγγραφή ή Είσοδοςζητω η MEGALH Βουλγαρια
--- Τέλος παράθεσης ---
Αγνό χάος
tasath:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣέβομαι αυτά που γράφεις, είμαι από τους λίγους ιατρούς που θεωρώ ότι το κέρδος των φαρμακοποιών πρέπει να είναι με ποσόστωση επί της τιμής του φαρμάκου όταν η αποπληρωμή τους δεν είναι άμεση αλλά προσπάθησε να καταλάβεις και τα εξής:
- Το φαρμακείο έχει περιορισμούς που δεν έχει ένα εμπορικό κατάστημα όσον αφορά την άδεια που δεν έχει ένα κατάστημα. Και τα φαρμακεία δεν είναι πάντα σε τοποθεσίες αναλογικά με την ζήτηση. Άρα τα περί ωρών εργασίας πρέπει να είναι πιο ελαστικά από την στιγμή που το φαρμακείο μπορεί να προσλάβει προσωπικό ακόμη κι όταν δεν είναι σε καθεστώς εταιρείας.
- Δεν συμφωνώ καθόλου σε υποχρεωτικό ωράριο φαρμακείου, αλλά σε ελάχιστο ωράριο και σε προαιρετικό εφόσον ο φαρμακοποιός κρίνει ότι υπάρχει κόσμος και εκτός των υποχρεωτικών ωρών και πάντα με παρουσία φαρμακοποιού, αυτό δεν πρέπει να απαγορεύεται.
- Το επιχείρημα περί αλυσίδων δεν στέκει όταν για άδεια φαρμακείο μόνο φαρμακοποιός και όχι εταιρεία μπορεί να πάρει άδεια αλλά και πάλι σε διαβεβαιώ ότι αυτό φτιάχνεται εκ των έσω όταν υπάρχουν νυν φαρμακοποιοί με ιδιωτικά συμφωνητικά που δεσμεύουν άλλους φαρμακοποιούς που έχουν πάρει στο όνομα τους την άδεια. Κάποια μάλιστα και πολύ ψηλά στην ιεραρχία.... Ονόματα δεν θα πω... Είναι γνωστά στο χώρο.
- Θεωρώ επίσης ότι από την στιγμή που σήμερα μπορεί με οθόνη των 100 ευρώ να προβάλλεται το ποια φαρμακεία είναι ανοικτά κάθε μέρα δεν υπάρχει κανένας λόγος να κουβεντιάζουμε για κατάργηση των εφημερευόντων. Ίσως πρέπει μάλλον να μιλάμε για κατάργηση της "μπάζας" των εφημερευόντων.
--- Τέλος παράθεσης ---
Οκ σεβαστή η άποψή σας. Επειδή όμως βλέπω το πράγμα εκ των έσω:
Οι φαρμακοποιοί είναι και εκείνοι άνθρωποι. Δεν διαφέρουν ως προς το φόρτο εργασίας η τις ώρες που δουλεύουν, η την ανάγκη ξεκούρασης.
Και, όπως υπάρχουν θεσμοθετημένα όρια σε όλους τους τομείς, έτσι και εδώ δεν πρέπει να γίνει μια βιαστική απορρύθμιση προς όφελος συγκεκριμένων.
Γιατί ποιοι νομίζετε ότι έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν σε ένα απελευθερωμένο ωράριο; Και πως αυτό τελικά δεν θα συμπαρασύρει και τους υπόλοιπους;
Γιατί υποτιμάτε το σύστημα των εφημεριών, όταν με μια απλή αύξηση 30% μπορεί να καλύψει τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται;
Η εφημερία, πέρα από "μπάζα" που αναφέρετε, εξυπηρετεί το σκοπό της.
Δείτε το διαφορετικά: το Σάββατο που εγώ εφημερεύω και καλύπτω επαρκώς ένα τομέα, άλλοι 10 βρίσκονται σπίτια τους με τις οικογένειές τους.
Αν με ρωτήσετε, κι εγώ θεωρητικά τάσσομαι υπέρ του προαιρετικού ωραρίου γιατί εκ των προτέρων ξέρω ότι δεν θα το ακολουθήσω.
Τα όριά μου τα ξέρω και τα θέτω μόνος μου. Αν όμως η κατάσταση φτάσει στο να εξαρτάται η επιβίωσή μου από το ...60ωρο την εβδομάδα, ε τότε θα με βρείτε απέναντι.
Το έχουμε ξαναδεί το έργο, ο μικρός δεν επιβιώνει.
Η απελευθέρωση του ωραρίου είναι το πρώτο βήμα απορρύθμισης μιας αγοράς. Σε κάθε τομέα. Ξεκινάς από αυτό που μπορεί να εξοντώσει το μικρό με την επίφαση της "ελεύθερης αγοράς" και του "προαιρετικού".
Και μετά, η αλλαγή του καθεστώτος αδειοδότησης έρχεται περίπου φυσιολογικά, για να καλύψει τα κενά του προηγούμενου μέτρου.
tasath:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςMε τον EOPYY μπάχαλο και τις τσέπες άδειες, είναι λογικό όλο και περισσότεροι ασφαλισμένοι ή πρώην ασφαλισμένοι να παρακάμπτουν τον ιατρό και να απευθύνονται στον φμφ, ειδικά για παθήσεις στις οποίες έχουν "εμπειρία" π.χ. κρυολογήματα, οσφυαλγία κ.λπ. Αν τώρα θυμηθούμε τα ΜΗΣΥΦΑ και τα φαρμακεία στα σούπερ-μάρκετ, το πράγμα "κουμπώνει" με ένα και μόνο στόχο: Να απαλλαγεί ο ΕΟΡΥΥ από όσο περισσότερες δαπάνες μπορεί για αμοιβή ιατρών, φαρμακοποιών και πληρωμή φαρμάκων.
Εγγραφή ή Είσοδος
Απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας από τους Έλληνες. Στρέφονται στους φαρμακοποιούς για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν
Η απογοήτευση των Ελλήνων από το Εθνικό Σύστημα Υγείας αποτυπώνεται με τον πιο εμφατικό τρόπο σε παγκόσμια έρευνα, με μόλις 12% να δηλώνει ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση.
Με οκτώ στους δέκα Έλληνες να δηλώνουν απογοητευμένοι, όπως επισημαίνει ο "Ελεύθερος Τύπος", επισημαίνουν πως το ΕΣΥ οδεύει (20%) ή βρίσκεται σε κρίση (67%).
Δηλώνοντας φορτωμένοι με άγχος, το οποίο ενοχοποιείται σε μεγάλο βαθμό (73%) για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την υγεία τους, θεωρούν ως λιγότερο σημαντικούς παράγοντες επιρροής της υγείας την πολυφαρμακία και την κακή ποιότητα ύπνου.
Το παράδοξο είναι ότι απευθύνονται αρχικά για τα προβλήματα της υγείας τους στους φαρμακοποιούς (63%) και σε γιατρούς του ιδιωτικού τομέα (45%), την ώρα που ο αντίστοιχος μέσος όρος των υπόλοιπων χωρών αγγίζει το 24%.
Απευθύνονται στους γιατρούς του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε ποσοστό 45%, κάτι που δείχνει την απαξίωση του ΕΣΥ και των ασφαλιστικών φορέων αν αναλογιστεί το ποσοστό του 63% που απευθύνεται στους φαρμακοποιούς.
Στρέφονται μάλιστα για πληροφόρηση σε μεγάλο βαθμό σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα υγείας με αυτούς, καθώς και σε εξειδικευμένα μέσα ενημέρωσης (ιστοσελίδες, έντυπα, ραδιόφωνο).
Οι Έλληνες διαφέρουν από τον υπόλοιπο κόσμο και στο γεγονός ότι δεν ικανοποιούνται αν δεν πάρουν τη γνώμη δύο ή τριών γιατρών για το πρόβλημα υγείας τους, ενώ το 57% των ξένων μένει ικανοποιημένο με την ιατρική συμβουλή του οικογενειακού γιατρού.
Σε ό,τι αφορά το επίπεδο της υγείας τους, οι περισσότεροι Έλληνες το θεωρούν ικανοποιητικό, με τον μέσο όρο των 27 χωρών να βρίσκεται στο 70% και των Ελλήνων στο 72%.
Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από διεθνή έρευνα που πραγματοποιήθηκε από εταιρείες-μέλη του Διεθνούς Δικτύου Έρευνας Αγοράς IriS (International Research InstituteS), το οποίο στην Ελλάδα εκπροσωπείται από τη FOCUS-BARI.
Η έρευνα διεξήχθη σε 22.000 άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, με κοινό ερωτηματολόγιο, σε 28 χώρες σε Ευρώπη, Ασία, Βόρεια και Νότια Αμερική, Αυστραλία και Αφρική.
Στόχος της έρευνας ήταν η συγκριτική μελέτη των αντιλήψεων και εμπειριών του κοινού ως προς θέματα που αφορούν την υγεία και τις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης σε κάθε χώρα. Η έρευνα διεξήχθη από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο του 2011.
Αχνό χάος
--- Τέλος παράθεσης ---
Αν από την έρευνα συμπεραίνεις μόνο αυτά, τότε δεν προκαλούν καμία έκπληξη τα αποτελέσματά της...
Βεβαίως η κρίση εντείνει ένα φαινόμενο που όμως υπάρχει εδώ και χρόνια.
Κυρίως, η έρευνα προσφέρεται για ενδοσκόπηση. Τίθενται ευθέως θέματα εμπιστοσύνης της κοινωνίας στο ΕΣΥ, συμπεριφοράς & πολιτισμού από πλευράς προσωπικού του.
Αν ο κόσμος ρωτάει 2-3 γιατρούς για το πρόβλημά του η απευθύνεται σε φαρμακοποιούς, αυτό πρέπει να σε σοκάρει.
Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι πρέπει να μάθουν να φέρονται (χίλια πτυχία να έχεις, δεν το μαθαίνεις), κάποιοι πρέπει να σταματήσουν να το παίζουν θεοί, κάποιοι πρέπει απλά να γίνουν πιο επεξηγηματικοί στους ασθενείς τους χωρίς τουπέ και ύφος χιλίων καρδιναλίων, κάποιοι να κάνουν καλύτερα τη δουλειά για την οποία πληρώνουμε όλοι μας.
Το ΕΣΥ αργοπεθαίνει, όχι μόνο λόγω οικονομικής κρίσης, αλλά για άπειρους λόγους που τους ξέρετε καλύτερα από εμένα.
Denominator:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔείτε το διαφορετικά: το Σάββατο που εγώ εφημερεύω και καλύπτω επαρκώς ένα τομέα, άλλοι 10 βρίσκονται σπίτια τους με τις οικογένειές τους.
--- Τέλος παράθεσης ---
Με κάθε σεβασμό... Αν λειτουργήσουν στην πράξη κρατικά φαρμακεία π.χ. στα πλαίσια του ΕΟΠΥΥ και αναλάβουν όλες τις εφημερίες, θα είναι πράγματι καλύτερα;
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση