Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα
Ερχεται η σειρά των φαρμακοποιών
Denominator:
Ε, ρε, έχουμε να δούμε πάγκο με ΜΗΣΥΦΑ στις λαϊκές... ;D
Μαζί με 2 αντιβηχικά δώρο και μία αλοιφή για τις αιμορροϊδες. :-*
Αλήθεια, θα ισχύει εκεί η απλευθέρωση; :-[
EzeΤΡΟΛ:
Πυροτέχνημα αρχισυνδικαλιστή φμφ
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Πόσο κοστίζει άραγε ο κάθε έλληνας πολίτης στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης; Όχι πολλά τουλάχιστον με βάση τους υπολογισμούς του προέδρου των φαρμακοποιών.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρο Αμπατζόγλου κάπου κοντά στα 23 ευρώ το μήνα στοιχίζει ο κάθε έλληνας ασθενής στα Ταμεία δηλαδή 274 ευρώ το χρόνο για φάρμακα. *
Ποσό όχι και ιδιαιτέρως υψηλό αν υπολογίσει κανείς τα δις που ξοδεύονται ετησίως για προμήθειες και άλλα έξοδα στο σύστημα υγείας.
Τουλάχιστον τόσο θα κληθούν να πληρώσουν τα Ταμεία εντός του 2012 με το πλαφόν των 2,88 δις που ετέθη από κυβέρνηση και τρόικα για τα φάρμακα.
Ίσως γι αυτό ο κ. Αμπατζόγλου να τόνισε ότι «είναι λάθος όλες οι προσπάθειες περιστολής να επικεντρώνονται στο φάρμακο που αποτελεί μόνο το 18% της συνολικής δαπάνης υγείας».
* Όπως φαίνεται, διαίρεσε το πλαφόν των 2.88 δις δια του πληθυσμού των 11,000,000 (χονδρικά, για να διευκολύνεται στην πράξη) και έτσι έβγαλε το υπόλοιπο των 23 ευρώ που το παρουσίασε ...ως πλαφόν φαρμακευτικής δαπάνης ανά ασθενή ανά μήνα.
Παράλληλα, απέκρυψε (σκόπιμα) ότι υπάρχει μεγάλη μερίδα του πληθυσμού (παιδιά, νέοι κ.α.) που δεν ξοδεύουν ούτε ευρώ το μήνα για φάρμακα και άρα τα "δικά τους" 23 ευρώ πηγαίνουν σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη, ανεβάζονατας το πλαφόν σε ικανοποιητικά επίπεδα για τα διεθνή δεδομένα, ακόμη και των πιο οργανωμένων κρατών. Στα οποία, βεβαίως, ο φμφ βγάζει ψαλιδάκι και χορηγεί τις ταμπλέτες μετρημένες μία-μία και όχι όπως εδώ που δίνονται τα πακέτα με τα μοξίλια για στραγάλια.
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος (iatropedia)
Τι έχουν άραγε να χωρίσουν οι γιατροί με τους φαρμακοποιούς; Αν βρίσκεται στη μέση το …δαιμόνιο υπουργείο Υγείας, τότε έχουν να χωρίσουν τα φάρμακα.
Το υπουργείο Υγείας με πρόσφατη απόφασή του έδωσε το δικαίωμα στους φαρμακοποιούς να αλλάζουν ακόμη και τις συνταγές των γιατρών στην περίπτωση που υπάρχουν ελλείψεις συγκεκριμένων φαρμάκων.
Η απόφαση αυτή είχε προκαλέσει από την αρχή έντονες διενέξεις. Ωστόσο τα πνεύματα ηρέμησαν ότι συμφωνήθηκε η οποία αλλαγή συνταγών ή φαρμάκων να γίνεται έπειτα από συνεννόηση με τους ιατρικούς συλλόγους.
Ωστόσο ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ) Γιώργος Πατούλης σε σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλά και αυτή του Εργασίας, ενώπιον των εκπροσώπων των φαρμακοποιών κατήγγειλε ότι φαρμακοποιός όχι μόνο άλλαξε συνταγή γιατρού αλλά ουσιαστικά άλλαξε και το είδος του φαρμάκου.
Οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών παρότι αντέδρασαν με ψυχραιμία επεσήμαναν πως αν υπάρχει μια τέτοια περίπτωση θα διερευνηθεί και θα αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό.
Πάντως η συγκεκριμένη ρύθμιση παρότι έρχεται να λύσει το πρόβλημα των ελλείψεων φαρμάκων στην αγορά φαίνεται ότι δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από ότι επιλύει.
EzeΤΡΟΛ:
Η Λερναία Ύδρα του φαρμακο-συνδικαλισμού παραμένει ακόμη ικανή να κρατά όμηρο την Ελληνική Κοινωνία.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος!
........................
Ο Κ.Λουράντος καταλήγοντας επισημαίνει ότι δεν θα σταματήσουν οι κινητοποιήσεις ... αν δε σταματήσει η συζήτηση περί μείωσης του ποσοστού κέρδους.
Γι αυτό και εύχεται …Καλό Πάσχα!
* Πού είναι οι ατομικές συμβάσεις ΕΟΠΥΥ - φμφ, κ. Λοβέρδο; ???
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Μεγάλο θέμα φαίνεται πως έχει αρχίσει να δημιουργείται από την έλλειψη ρευστότητας της αγοράς, ακόμη και στην πρόσβαση των ασθενών στα φαρμακεία της γειτονιάς τους!
Παράγοντες του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, παρατήρησαν ότι 150 φαρμακεία στην Αθήνα και άλλα 180 φαρμακεία στη Θεσσαλονίκη δεν ανοίγουν τις ώρες που οι Τράπεζες είναι ανοικτές, μην τυχόν και τους ζητηθούν τα οφειλόμενα... ???
iatronet .gr
- Μήπως κάποιοι νέοι φμφ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ να καταφύγουν στο δανεισμό για να αγοράσουν την (κρατική) άδεια από αποχωρούντες παππούδες και γιαγιάδες φμφ;
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση