Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα

Ερχεται η σειρά των φαρμακοποιών

<< < (29/438) > >>

tasath:
Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι ο ΠΦΣ δίνει χαλκευμένα στοιχεία. Άντε και ο PGEU ή ο EFPIA (όπως μου είχε πει κάποτε ο @Meletis).
Κάνει το ίδιο και το ΤΣΑΥ (που αναφέρεται επίσης ως πηγή);
Ας υποθέσουμε ότι η ΕΣΥΕ είναι η πλέον σωστή (έστω ότι αφήνω στην άκρη τα γνωστά "greek statistics" για τα οποία η ΕΣΥΕ πρακτικά επανιδρύεται).
Με στοιχεία του 2006 (!) πως να γίνει διάλογος;

Μήπως επιλέγουμε πηγές κατά το πως μας διευκολύνει;

Ο διάλογος για κάποιο θέμα πρέπει να στηρίζεται σε έγκυρα και επικαιροποιημένα στοιχεία. Αλλιώς είναι λόγια του αέρα. Αν εγώ, ως τρίτος προς το χώρο, μπορώ να βρω μέρος αυτών των στοιχείων (χωρίς να διεκδικώ την εγκυρότητά τους), εσείς - που είστε μέσα στο χώρο - δεν μπορείτε να φέρετε κάτι πιο ολοκληρωμένο και τελεσίδικο;

Μπορεί κάποιος υπεύθυνα να πει πόσα φαρμακεία υπάρχουν ΤΩΡΑ; Πόσα άνοιξαν τα τελευταία 10 χρόνια;
Και να απαντήσει ταυτόχρονα και στις "ποιοτικού χαρακτήρα" ερωτήσεις του κ. Θεοδωρίδη που είναι πολύ σωστές;

Επίσης να μου απαντήσει κάποιος - εφόσον γνωρίζει - αν ο κ. Σάββας Κυριαζής της ΠΕΦ είναι ο ίδιος με το Γενικό Διευθυντή της Norma Hellas....

anastasios theodoridis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαι να απαντήσει ταυτόχρονα και στις "ποιοτικού χαρακτήρα" ερωτήσεις του κ. Θεοδωρίδη που είναι πολύ σωστές;

--- Τέλος παράθεσης ---
Εγώ μπορώ να δώσω στοιχεία όσο αφορά το Δήμο Εορδαίας. Τα τελευταία 3 χρόνια άνοιξαν 12 νέα φαρμακεία. Τα 11 στα χωριά του δήμου, το ένα στο κέντρο της πρωτεύουσας του δήμου Εορδαίας στην Πτολεμαΐδα. Οι 11 νέοι φαρμακοποιοί δεν είχαν γονείς φαρμακοποιούς, ο ένας που άνοιξε στην Πτολεμαΐδα είναι τέκνο φαρμακοποιών.

Το λες εσύ αυτό κλειστό επάγγελμα; Όχι φυσικά....12 νέα φαρμακεία τα λες αυτά. ;)

tasath:
Δεν ξέρω πως να το πω. Είναι πράγματι θέμα ερμηνείας.
Σε τι συνολικό αριθμό άνοιξαν 12;
Αφήνοντας το κληρονομικό, τα 11 είναι νέα ή αναπληρώνουν άλλα που έκλεισαν λόγω συνταξιοδότησης;
Μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι στο Δήμο Εορδαίας συνολικά δεν μπορεί επ' ουδενί ένας φαρμακοποιός να ανοίξει φαρμακείο;
Αυτό που μπορεί να ισχυριστεί είναι ότι, με δεδομένους τους περιορισμούς, δεν μπορεί να ανοίξει στο κέντρο της Πτολεμαίδας.
Παρά μόνο αν "διαδεχθεί" έναν συνταξιοδοτούμενο φαρμακοποιό (ως παιδί του ή ως τρίτος αγοράζοντας την επιχείρηση).

Harper:
Μου έκανε εντύπωση σε ένα από τα ποσταρίσματα του tasath που αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου-ΤΣΑΥ πως εδώ και πολλά χρόνια στους καταλόγους του ΟΑΕΔ δεν υπάρχει ούτε ένας εγγεγραμένος φαρμακοποιός.Αλήθεια,αν αυτό ισχύει, μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί συμβαίνει?

Επίσης έχω να ρωτήσω,πάντα καλοπροαίρετα,για έναν πτυχιούχο φαρμακοποιό πέρα από την προφανή επιλογή του να ανοίξει ιδιωτικό φαρμακείο-επιχείρηση τι άλλες επαγγελματικές διέξοδοι υπάρχουν?Μπορεί να διορισθεί στο δημόσιο πχ νοσοκομείο ή σε κάποια φαρμακευτική ελληνική εταιρεία(έχουν ανοίξει τόσες πολλές).Μπορεί να δουλέψει κάπου αλλού πιο επιστημονικά και λιγότερο επιχειρηματικα?Θέλω να πω υπάρχουν άλλες επιλογές,είναι εύκολες-προσβάσιμες και αν ναι γιατί επιλέγουν όλοι την οδό της ατομικής επιχείρησης-φαρμακοπωλείου όπου θάβονται επιστημονικά?Δηλ.όταν κάποιος εισάγεται στην φαρμακευτική -μιά ομολογουμένως δύσκολη σχολή-το όνειρό του είναι να ανοίξει σε 5 χρόνια που θα τελειώσει φαρμακείο?Δεν έχει εναλλακτικές?

anastasios theodoridis:
Για να ανοίξεις φαρμακείο σε οποιοδήποτε σημείο στην πόλη της Πτολεμαΐδας θα πρέπει να "μεταβιβαστεί" η άδεια του συνταξιούχου γονιού στο τέκνο ή να πωληθεί η επιχείρηση (ράφια, καρέκλες.....και ΑΔΕΙΑ λέω εγώ) στο νέο φαρμακοποιό) έναντι του ευτελούς ποσό των 250.000 με 300.000 ευρώ (στην πόλη μας συνηθίζεται τα ράφια να είναι από χρυσό).

Για να ανοίξεις φαρμακείο σε χωριό του ευρύτερου πλέον δήμου Εορδαίας θα πρέπει να ακολουθήσεις τη "νόμιμη" οδό.....

Υπάρχουν 32 φαρμακεία στην πόλη αν θυμάμαι καλά τον αριθμό....βλέπεις είχα "στενή συνεργασία" κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως αγροτικός στο Π.Ι. Πτολεμαΐδας. Θα την ονόμαζα "σχέση αγάπης" αλλά φοβάμαι πως μπορεί και να παρεξηγηθώ ;D

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση