Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα
Ερχεται η σειρά των φαρμακοποιών
EzeΤΡΟΛ:
Το ιδιόρρυθμο ελληνικό φαινόμενο της ιδιωτικοποίησης κρατικής περουσίας από φμφ και ταξιτζήδες που πωλούν την κρατική άδεια σαν να πρόκειται για δική τους περιουσία, δεν έχει ακόμη επιλυθεί και παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
«Στην Ελλάδα έχουν εκλογές και θα δούμε πολλά περίεργα»
trojy:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο ιδιόρρυθμο ελληνικό φαινόμενο της ιδιωτικοποίησης κρατικής περουσίας από φμφ και ταξιτζήδες που πωλούν την κρατική άδεια σαν να πρόκειται για δική τους περιουσία, δεν έχει ακόμη επιλυθεί και παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ:
Εγγραφή ή Είσοδος
«Στην Ελλάδα έχουν εκλογές και θα δούμε πολλά περίεργα»
--- Τέλος παράθεσης ---
Να περιμένουμε ανάλυση σε ποιες χώρες της Ε.Ε είναι ανοικτό το επάγγελμα του ταξιτζή;
Να περιμένουμε καινούριο νήμα 'Ήρθε η ώρα των ταξιτζήδων;"
Να περιμένουμε τη σύγκριση ανάμεσα στο επάγγελμα του κομμωτή και το λειτούργημα του ιατρού;
Να περιμένουμε ότι κάποια στιγμή θα ξεφύγουμε από το μοτίβο "κλειστό επάγγελμα, περιθώριο κέρδους, χούντα φαρμακοποιών, cayenne και μπαρμπούτσαλα; "
eliastheod:
Νομοθετική παρέμβαση Παναγίας από παρμπρίζ ταξί
Εγγραφή ή Είσοδος
Black Mamba:
Κώδικας: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος@Black Mamba
Η πληροφορία που μπορείς να πάρεις από τα ανώνυμα blog μπορεί να αποτελέσει ερέθισμα για περισσότερη μελέτη. Ήταν λανθασμένη η εντύπωση που είχες για τα ορθάνοικτα φαρμακεία σε UK.
Οι διαχειριστές του efimereuon, στρογγυλοποίησαν, σε βαθμό παραπληροφόρησης το τελευταίο report της PGE.
O Tasath έχει δώσει το σωστό link για το report της PGE, αλλά ακόμα και αυτό δεν είναι ενημερωμένο.
.
--- Τέλος κώδικα ---
[/quote]
Για να εξηγούμαι, αναφέρθηκα στις χώρες που δημοσίευσες τις αγγελίες, δηλ. Μ. Βρετανία, Ιρλανδία και Η.Π.Α. Δεν αναφέρθηκα σε όλη της Ευρώπη. Η αγοραπωλησία φαρμακείων σε αυτές τις χώρες που ανέφερες, δεν αφορά και την αγοραπωλησία αδειών, όπως συμβαίνει με την Ελλάδα. Σε όλα τα λινκ που αναρτήσατε, δεν υπάρχουν ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΙ και ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΟΙ περιορισμοί σε αυτές τις χώρες, αρα το επάγγελμα είναι ουσιαστικά ανοιχτό.
Έχω ήδη φαρμακείο και παραμένω φανατική υποστηρίκτρια του ανοίγματος του επαγγέλματος. Γνωρίζοντας από μέσα τι κακό στην οικονομία της Χώρας και των οικογενειών προκάλεσε το συγκεκριμένο "μέτρο", που ευνόησε για χρόνια την παραοικονομία, την ανισονομία και γέμισε τις τσέπες χρυσάφι, όσων πούλαγαν, κρατικές άδειες. (Για να μην αναφέρετε πάλι για πώληση επιχειρήσεων κλπ κλπ, πείτε μου τι γίνεται με την άδεια κάποιου που την αποσύρει από συστεγασμένο για να συνταξιοδοτηθεί). Μην λέμε και μεταξύ μας ψέματα.
Όσον αφορά το ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝ άσε να ξέρω εγώ που είμαι μία από τους διαχειριστές, αν παραπληροφορεί. Σαν τον Λουράντο, που ακόμα και σήμερα λέει οτι την άδεια για ν'ανοίξει κάποιος φαρμακείο την παίρνει από το Πανεπιστήμιο μόλις τελειώσει (εννοώντας την άδεια ασκήσεως, όταν κάποιος τον ρωτάει για την άδεια ίδρυσης), δεν είμαστε. Γι'αυτό τα λόγια σας μετρημένα.
trojy:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚώδικας: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος@Black Mamba
Η πληροφορία που μπορείς να πάρεις από τα ανώνυμα blog μπορεί να αποτελέσει ερέθισμα για περισσότερη μελέτη. Ήταν λανθασμένη η εντύπωση που είχες για τα ορθάνοικτα φαρμακεία σε UK.
Οι διαχειριστές του efimereuon, στρογγυλοποίησαν, σε βαθμό παραπληροφόρησης το τελευταίο report της PGE.
O Tasath έχει δώσει το σωστό link για το report της PGE, αλλά ακόμα και αυτό δεν είναι ενημερωμένο.
.
--- Τέλος κώδικα ---
--- Τέλος παράθεσης ---
--- Παράθεση από: Black Mamba ---Για να εξηγούμαι, αναφέρθηκα στις χώρες που δημοσίευσες τις αγγελίες, δηλ. Μ. Βρετανία, Ιρλανδία και Η.Π.Α. Δεν αναφέρθηκα σε όλη της Ευρώπη. Η αγοραπωλησία φαρμακείων σε αυτές τις χώρες που ανέφερες, δεν αφορά και την αγοραπωλησία αδειών, όπως συμβαίνει με την Ελλάδα. Σε όλα τα λινκ που αναρτήσατε, δεν υπάρχουν ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΙ και ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΟΙ περιορισμοί σε αυτές τις χώρες, αρα το επάγγελμα είναι ουσιαστικά ανοιχτό.
--- Τέλος παράθεσης ---
Στην πλειοψηφία των δημοσιεύσεων του forum, επικρατεί κλίμα αρνητισμού και μηδενισμού για το ρόλο του φαρμακοποιού στην Ελλάδα. Αυτή είναι η εικόνα που αποκομίζει τόσο ένας φαρμακοποιός όσο και οποιοσδήποτε ανεξάρτητος αναγνώστης. Η έλλειψη αυτοκάθαρσης και η ατιμωρησία οδήγησαν όχι μόνο τους φαρμακοποιούς, αλλά και όλο το καράβι σε χέρια ηλιθίων και σε ξέρα.
Για τα παραδείγματα που ανέφερα, το έκανα για να δείξω ότι η αγοροπωλησία φαρμακείων δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο, αλλά υπάρχει και σε νεοφιλελεύθερες οικονομίες όπως UK. Μπορείς να ανοίξεις φαρμακείο παντού αρκεί να το έχεις ανοικτό τουλάχιστον για 100 ώρες την εβδομάδα. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι στην πράξη είναι ανοικτό μόνο για τις αλυσίδες και όχι για τους ανεξάρτητους φαρμακοποιούς. Επίσης, τα φαινόμενα απατούν, γιατί υπάρχει και ο περιορισμος του NHS contract που θέτει επιπλέον περιορισμούς. (Θα στείλω περισσότερα στοιχεία, μόλις μπορέσω να μιλήσω με συνάδελφο στο εξωτερικό).
Υποστηρίζω ότι πρέπει στην Ελλάδα να αντιγραφεί ένα μοντέλο φαρμακευτικής από την Ε.Ε. που να δουλεύει και να ρυθμιστεί έτσι ώστε να είναι συμβατό με τις υπάρχουσες ανάγκες και συνθήκες στην Ελλάδα.
--- Παράθεση από: Black Mamba ---Έχω ήδη φαρμακείο και παραμένω φανατική υποστηρίκτρια του ανοίγματος του επαγγέλματος.
--- Τέλος παράθεσης ---
Στο Ηράκλειο Κρήτης, το 2011, δόθηκαν 15 νέες άδειες, άνοιξαν 8 νέα φαρμακεία. Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και το 2006 που δόθηκαν άλλες 8 άδειες, Βλέποντας το πλήθος των φαρμακείων, προσωπικά, ούτε στα ορθάνοικτα το κατατάσσω ούτε στα κλειστά. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη και όχι ο ορισμός που δίνει η οικονομική θεωρία για τα κλειστά επαγγέλματα.
--- Παράθεση από: Black Mamba ---Όσον αφορά το ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝ άσε να ξέρω εγώ που είμαι μία από τους διαχειριστές, αν παραπληροφορεί. Σαν τον Λουράντο, που ακόμα και σήμερα λέει οτι την άδεια για ν'ανοίξει κάποιος φαρμακείο την παίρνει από το Πανεπιστήμιο μόλις τελειώσει (εννοώντας την άδεια ασκήσεως, όταν κάποιος τον ρωτάει για την άδεια ίδρυσης), δεν είμαστε. Γι'αυτό τα λόγια σας μετρημένα.
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν παίρνω θέση ποιος είναι καλύτερος. Το ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝ είναι ένα ανώνυμο blog και ο Λουράντος είναι ένας αιρετός πρόεδρος ενός από τους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας. Δεν είμαι απόλυτος, παρακολουθώ και κρίνω ανάλογα.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση