Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα
Ερχεται η σειρά των φαρμακοποιών
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣε συνομιλία που είχα με μέλος του Π.Φ.Σ, ενημερώθηκα πως ακόμα και με το συμψηφισμό χρεών φαρμακοποιών <-->Δημοσίου, δε θα υπάρχουν ραγδαίες εξελίξεις.
--- Τέλος παράθεσης ---
Καλό ανέκδοτο. Αν είναι να κάνουμε και για εμάς συμψηφισμό οφειλών από τη φορολογία φυσικών προσώπων <--> απλήρωτων εφημεριών.
D-Michalis:
Αν είναι να κάνουμε και για εμάς συμψηφισμό οφειλών από τη φορολογία φυσικών προσώπων <--> απλήρωτων εφημεριών.
Γιατί είναι ανέκδοτο γενικώς? Ανέκδοτο καταντάει για τούτη τη χώρα.
Λογικότατο είναι Έτσι γίνεται και μεταξύ ανθρώπων που έχουν δοσοληψίες.
Σου χρωστώ 10, μου χρωστάς 30. Συμψηφίζουμε, σε ξεχρεώνω και μου χρωστάς τώρα 20. Που είναι το παράλογο ή το ανεδαφικό? Απόλυτα λογικό.
Αλλά είπαμε. "άλλο εγώ" λέει το κράτος. Εγώ μπορώ να σου χρωστώ για μήνες τις εφημερίες π.χ. και να σου τις δίνω χωρίς ένα σέντ τόκο.
Εσύ, άμα μου χρωστάς υφίστασαι υπερημερίες του κερατά. Έτσι είναι. "άλλο εγω" λέει το κράτος χρόνια τώρα.
Και φτάσαμε στο σημείο να το ζούμε τόσο έντονα που έχοντας ζυμωθεί μαζί του, να θεωρούμε ανέκδοτο την αντίθετη -και απόλυτα δίκαιη- προσέγγιση.
(Αλλά, αυτό είναι μόνο μία ακόμη -και μικρή είναι αλήθεια- πλευρά της κρίσης αξιών στην οποία έχουμε βουλιάξει ως σύστημα (και ως κοινωνία)
EzeΤΡΟΛ:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΈτσι είναι. "άλλο εγω" λέει το κράτος χρόνια τώρα.
--- Τέλος παράθεσης ---
Μα, ο λόγος που το χαρακτήρισα ανέκδοτο είναι ότι έχω πια μια σχετική πείρα για το πώς λειτουργεί αυτό το κράτος. ;)
Το οποίο όμως, σημειωτέον, στάθηκε πολύ γενναιόδωρο απέναντι στους φμφ όταν τους χάρισε 35% ποσοστό κέρδους (που τώρα έγινε 32.5%), τους απένειμε ως τίτλους ευγενείας κληρονομικές άδειες ιδρύσεως φαρμακείου, στάθηκε εκκωφαντικά και σκανδαλωδώς μακριά από τον έλεγχο παράνομων δοσοληψιών φμφ και θέσπισε ένα σωρό περιορισμούς που εμποδίζουν το άνοιγμα του επαγγέλματος ακόμη και σήμερα, 2 χρόνια μετά το Μνημόνιο.
D-Michalis:
Το ότι ευνοήθηκαν -και συμφωνώ σ' αυτό- δεν σημαίνει ότι νομιμοποιούμαστε να παρανομούμε εις βάρος τους. Ας προσδιορίσουμε πιό δίκαια τις σχέσεις κράτους -Ταμείων -Φαρμακείων. Αυτό είναι άλλο -και νόμιμο και ηθικό και δίκαιο- και άλλο αυτό που γίνεται με την απαίτηση του κράτους να είναι οι φαρμακοποιοί -και όχι μόνο- αυτοί που θα πάρουν το βάρος των υποχρεώσεων της πολιτείας στις πλάτες τους, ως μη όφειλαν.
Όσο για το ανέκδοτο, έχεις δίκαιο. Δεν σε κατηγόρησα. Απλά, έδραξα την ευκαιρία να επισημάνω (περιγράφοντας το γιατί) ότι ανέκδοτο είναι για τούτη τη χώρα.
trojy:
32,5 -35 % είναι το mark-up και όχι το ποσοστό κέρδους. Καταντά κουραστικό...
Εγγραφή ή Είσοδος
--- Παράθεση ---Μιλώντας
για Κέρδος
Όταν μιλάμε για κέρδος, σε ποιο οικονομικό όρο αναφερόμαστε;
Η απάντηση είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις αναφερόμαστε στο Καθαρό Κέρδος, το οποίο είναι ένα μέγεθος διαφορετικό από το Περιθώριο Κέρδους, το Mark-up, το Ποσοστό Μικτού Κέρδους, το Λειτουργικό Κέρδος και το Κέρδος προ Φόρων.
Περιθώριο Κέρδους:
Για να υπολογίσουμε το Περιθώριο Κέρδους αρκεί να αφαιρέσουμε από την Καθαρή Τιμή Πώλησης το Κόστος Κτήσης του προϊόντος:
Περιθώριο Κέρδους = Καθαρή Τιμή Πώλησης - Κόστος Κτήσης
(Στα μεγέθη αυτά δεν συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ)
Ποσοστό Mark-up:
Περιθώριο Κέρδους διατυπωμένο ως ποσοστό (%) του Κόστους Κτήσης.
Παράδειγμα: Τιμή Αγοράς: 20 Euro, Τιμή Πώλησης: 25 Euro, Περιθώριο Κέρδους: 5 Euro
% Mark-up: 5 x (100/20 ) = 25%
Κέρδος
Ποσοστό Μικτού Κέρδους:
Περιθώριο Κέρδους διατυπωμένο ως ποσοστό (%) της Λιανικής Τιμής Πώλησης.
Παράδειγμα: Τιμή Αγοράς: 20 Euro, Τιμή Πώλησης: 25 Euro, Περιθώριο Κέρδους: 5 Euro
Ποσοστό Μικτού Κέρδους: 5 x (100/25) = 20%
Λειτουργικό Κέρδος:
Μικτό Κέρδος - Συνολικές Δαπάνες (χωρίς αποσβέσεις και φόρους).
Κέρδος προ Φόρων:
Λειτουργικό Κέρδος - Αποσβέσεις
Καθαρό Κέρδος:
Κέρδος προ Φόρων - Φόροι
Σύμφωνα με τα παραπάνω, για τον υπολογισμό του Καθαρού Κέρδους είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε την Αξία των Πωλήσεων, το Κόστος Κτήσης των προϊόντων, τις Δαπάνες και τους Φόρους που επιβαρύνουν την επιχείρησή μας.
Αφού πραγματοποιήσουμε τον υπολογισμό του Καθαρού Κέρδους της επιχείρησής μας, το επόμενο βήμα είναι να διερευνήσουμε τις συνθήκες μεγιστοποίησής του.
Η παρακάτω εξίσωση φανερώνει πως μπορεί να επιτευχθεί η μεγιστοποίηση του Κέρδους:
[Πωλήσεις x Μικτό Ποσοστό Κέρδους] -
[Δαπάνες + Φόροι] = Καθαρό Κέρδος
Τερέζα Χαραμή - Φαρμακοποιός - Κοζάνη
--- Τέλος παράθεσης ---
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση