Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα

Ερχεται η σειρά των φαρμακοποιών

<< < (309/438) > >>

trojy:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑγαπητέ tasath,
να ρωτήσω πώς την "κυλούσατε" στην προ ΕΟΠΥΥ εποχή; Δε νομίζω τα ταμεία να ήταν και τότε τόσο συνεπή στις πληρωμές τους. Το αντίθετο μάλιστα.
Υπήρχε μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο εξόφλησης από τις φαρμακαποθήκες και τις εταιρίες;
Γιατί δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα, γιατί όχι τότε αναστολή πίστωσης παρά τώρα μόλις περνάει το όριο αποπληρωμής των 45 ημερών; Μπορεί να σκεφτεί κάποιος ότι η "ανοχή" που δείχνατε τότε ήταν "ανταπόδοση" του υψηλού ποσοστού κέρδους και τις συνεχούς αύξησης των τιμών των σκευασμάτων;

--- Τέλος παράθεσης ---

Το ΙΚΑ πλήρωνε στο μήνα πάνω και ο ΟΓΑ στο δίμηνο.. Μαζί ήταν πάνω από το 60-70% του τζίρου, στις περισσότερες περιπτώσεις..
Δε βγαίνουν πλέον τα κουκιά... Το υψηλό ποσοστό κέρδους είναι μύθος. Ο Διακομιστής μπορεί να παρέχει περισσότερη πληροφορία, αφού έχει γράψει διδακτορικό στο Π.Κ. των φμφ.

"Φαρμακείο ΕΟΠΥΥ, που "χαρίζει" ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΑ τα φάρμακα.."

Όποιος το βρει, να μου πει τη διεύθυνση, να του στείλω και τους δικούς μου πελάτες... Ακάκιε, να μην ξεχάσεις να ρωτήσεις... "ΤΣΑΥ ΠΑΙΡΝΕΤΕ;"

tasath:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕυχαριστώ για την άμεση και κατατοπιστική απάντηση.
Όμως δυσκολεύομαι να καταλάβω πως 2 από τα μεγαλύτερα ταμεία (ΙΚΑ και ΟΓΑ) από καλοπληρωτές προ ΕΟΠΥΥ έγιναν κακοπληρωτές μετά. Συνεχίζουν να πληρώνουν το μερίδιό τους στον ΕΟΠΥΥ;
Αν ναι, ο ΕΟΠΥΥ εκτρέπει τις πληρωμές των ταμείων σε άλλες οδούς; (ποιές; αφού δεν πληρώνει πουθενά!)
Αν όχι, (βλέπε κόντρα ΕΟΠΥΥ και ΟΓΑ) γιατί αυτό να γίνεται τώρα κι όχι 1-2 χρόνια νωρίτερα; Τότε είχαν λεφτά και τώρα δεν έχουν;
Τα λεφτά που είχαν τότε (και τώρα δεν έχουν) υπήρχαν ή ήταν δανεικά μέσω ενισχύσεων από τον κρατικό προϋπολογισμό; Αν το δεύτερο, τότε το σύστημα (κύκλωμα) της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (κι όχι μόνο) στο οποίο μετέχουμε (γιατροί και φαρμακοποιοί) στηριζόταν σε μια φούσκα που όλοι έβλεπαν (; ) να διογκώνεται αλλά δεν πίστευαν ότι θα σκάσει στα μούτρα τους αλλά στα μούτρα των άλλων;

Μια ακόμη (εύλογη; ) απορία: Πόσο ήταν το χρονικό περιθώριο αποπληρωμής εταιριών και αποθηκών την "καλή" εποχή της εμπορικής πίστης;

--- Τέλος παράθεσης ---

Αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση.

Προσωπικά πιστεύω ότι ο παράγοντας "πολιτικό παιχνίδι" έχει παίξει σημαντικό ρόλο στα πρόσφατα δεδομένα. Πως θα πείσεις ένα λαό ότι θα υποφέρει αν δεν ακολουθήσει ορισμένες "επιταγές"; Εν μέσω εκλογών, θα του δώσεις μια πρόγευση σε τομείς που πονάει όπως τα φάρμακα. Του κόβεις λοιπόν π.χ. 1 δις (τελευταία δόση από Τρόϊκα), προκαλώντας περαιτέρω στάση πληρωμών του δημοσίου προς τους προμηθευτές του, και περιμένεις αντιδράσεις. Θα μου πείτε, αυτό το 1 δις κάνει τη διαφορά; Μάλλον όχι, αλλά είναι ένα καλό παράδειγμα πίεσης μιας κοινωνίας. Όπως και καλό παράδειγμα σχετικά με αυτό που γράφω καιρό τώρα, περί ανάγκης μείωσης του κράτους και των πρωτογενών δαπανών του γιατί την πληρώνουν συνεχώς όλοι οι άλλοι.

Ανεξάρτητα όμως από αυτό, η άτακτη συγκέντρωση ταμείων (υγειών και μη) υπό τον ΕΟΠΥΥ, χωρίς να ξεκαθαριστεί το θέμα της χρηματοδότησης και των παλαιών οφειλών, πρακτικά κληροδότησε το νέο οργανισμό με πολλά χρέη και προβλήματα. Καταρχήν, τα ταμεία δεν καταβάλλουν στην ώρα τους το μερίδιό τους, συνεπώς ο ΕΟΠΥΥ - ως κέλυφος χωρίς ουσία - αδυνατεί να προχωρήσει στις πληρωμές. Τώρα γιατί τα ταμεία δεν (μπορούν να) καταβάλλουν το μερίδιό τους, θεωρώ ότι είναι ένα εκρηκτικό μίγμα ακυβερνησίας λόγω εκλογών, μειωμένων εσόδων λόγω ύφεσης, πολιτικής πίεσης, διαφορετικών προτεραιοτήτων, κλπ.

Έχετε δίκιο για το σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και το που πήγαινε τόσο καιρό. Αλλά δεν είναι το μόνο.
Για παράδειγμα, κανείς δεν βγήκε να πει στον κόσμο απλά και ξάστερα ότι το σύστημα συνταξιοδότησης στη χώρα μας δεν λειτούργησε ανταποδοτικά αλλά συντηρούσε την εκάστοτε γενιά συνταξιούχων χωρίς καμία πρόβλεψη και πάντα πάνω από τις δυνατότητές του.

Για την εμπορική πίστη:
- Μόλις πριν 2 χρόνια, οι εταιρείες έδιναν πίστωση 1-2 μηνών για απευθείας αγορά φαρμάκων. Με τον τρόπο αυτό, οι όποιες ελλείψεις των αποθηκών καλύπτονταν άμεσα με απευθείας παραγγελίες. Ειδικά για τα ακριβά σκευάσματα (και δη τα αντικαρκινικά) αυτό ήταν μια συνηθισμένη πρακτική. Εδώ και καιρό έχει εκλείψει: οι εταιρείες απαιτούν προκαταβολική η αυθημερόν εξόφληση της παραγγελίας, την ώρα που η είσπραξη από το Χ ταμείο θα γίνει σε Ψ μήνες. Και μάλιστα με ευτελές πλέον περιθώριο κέρδους (30€) που ενδεχομένως να μην καλύπτει ούτε το φόρο που προκύπτει από την αύξηση του τζίρου. Γιατί νομίζετε ότι εξαφανίστηκαν τα ΦΥΚ από τα ιδιωτικά φαρμακεία;
- Οι αποθήκες είχαν μεγαλύτερο διάστημα πίστωσης και μάλιστα πρόσφεραν και την ανάλογη έκπτωση στα φαρμακεία (μικρότερος χρόνος εξόφλησης, μεγαλύτερη έκπτωση). Τώρα, χωρίς τις εκπτώσεις πλέον, έφτασαν να απαιτούν από τα φαρμακεία κατάθεση επιταγής ως εγγύηση για την εξόφληση σε 1 μήνα (και έμμεσα για την δυνατότητα παραγγελίας τον επόμενο μήνα). Είναι πολύ εύκολο για ένα φαρμακείο να βρεθεί στον Τειρεσία, αν τυχόν η επιταγή δεν καλυφθεί εγκαίρως.
- Δεν υπήρχαν όλες αυτές οι ελλείψεις φαρμάκων που έχουν γιγαντωθεί λόγω της μειωμένης ρευστότητας, των παράλληλων εξαγωγών και των συνεχών μειώσεων των τιμών.
- Γενικότερα, το πλαίσιο εμπορικής συναλλαγής λειτουργούσε σαφώς πιο ομαλά, νομίζω αυτό είναι προφανές σε όλους.

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος"ΤΣΑΥ ΠΑΙΡΝΕΤΕ;"

--- Τέλος παράθεσης ---

Γειά σας και από εδώ, είμαι κι εγώ ασφαλισμένος του ΤΣΑΥ και θα ήθελα κι εγώ να ρωτήσω αν το ΤΣΑΥ το παίρνετε, καθώς σκέφτομαι σοβαρά να αρχίσω μια σ(κ)ατίνη (εγχώρια-Λαβίδας), αλλά δεν βρίσκω φμφ να μου δίνει πίστωση (παρ΄ότι πληρώνω εξαιρετικά υψηλές κρατήσεις για υγειονομική περίθαλψη).
Μήπως θα ήταν καλύτερα να ΜΗΝ είχαν το μονοπώλιο διάθεσης φαρμάκου οι φμφ, όπως τους ξέρουμε σήμερα δια του ΠΦΣ τους;

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςπερί ανάγκης μείωσης του κράτους και των...

--- Τέλος παράθεσης ---

κρατικοδίαιτων "επιχειρηματιών" !!!

EzeΤΡΟΛ:
Bουδούρης θέτει τους φμφ προ των ευθυνών τους: "Εκτός από την επιχειρηματικότητα, υπάρχει και η κοινωνική αλληλεγγύη*!"

06/06/2012
Ανακοίνωση ΕΟΠΥΥ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ανακοίνωση για φαρμακεία

Όπως όλοι διαπιστώνουμε, με όρους όπως "πόλοι διάθεσης φαρμάκων", προετοιμάζεται το έδαφος για ατομικές συμβάσεις ΕΟΠΥΥ-φμφ.

Η εποχή του τσάμπα αρμέγματος του Δημόσιου χρήματος και της εγγυημένης, συνεχούς, αυξανόμενης κρατικοδίαιτης κερδοφορίας ( ! ) , πέρασε ανεπιστρεπτί τώρα που η αγελάδα ψόφησε.  :-*

* Άραγε, πόσοι φμφ γνωρίζουν την έννοια του "λειτουργήματος" και της "κοινωνικής αλληλεγγύης" ;
Ίσως οι λίγοι εκλεκτοί που θα σπεύσουν να συνδράμουν τον συνάνθρωπό τους, να προέρχονται από τις τάξεις των πρώην ΦχΦ.

Δ. Κουναλάκης:
χμμμ εδώ σηκώνει συζήτηση, Διακομιστή.
Για πες μου τι διαφορά έχει το λειτούργημα από το επάγγελμα είτε για έναν ελεύθερο επαγγελματία είτε για έναν υπάλληλο;

Και μια και είναι πολύ της μόδας η "κοινωνική δικαιοσύνη", μια και μιλάμε για ένα κλάδο, γιατί δεν βλέπω κανένα πολιτικό να βγει και να πει ότι με βάση το τζίρο που είχε κάθε φαρμακείο τα τελευταία 10 χρόνια θα υπάρξει και ανάλογη "συν-εισφορά" αυτή τη δύσκολη ώρα;;;; Μήπως γιατί ουδείς από τους πολιτικούς μας δεν έχει γνώση του τι σημαίνει σημαίνει "κοινωνική δικαιοσύνη" ή λες δεν έχουν τις φορολογικές δηλώσεις των τελευταίων 10 ετών;

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση