Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα
Ερχεται η σειρά των φαρμακοποιών
tasath:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑν απαλείψετε τους αήθεις χαρακτηρισμούς σας (με "Τροποποίηση" των ποστ σας), και δείξετε στα επόμενα ποστ σας κόσμιο χαρακτήρα, ίσως πάρετε απάντηση. Αλλιώς περιοριστείτε να αναγνώσετε τα >4.5Κ ποστ μου που υπάρχουν αναρτημένα στο Φόρουμ και να βρείτε εκεί τις απαντήσεις που ζητάτε.
--- Τέλος παράθεσης ---
Εκτός και αν κοιτάζεις στον καθρέφτη όταν γράφεις αυτά που γράφεις, μην το παίζεις "κόσμιος".
Στη μεγάλη πλειοψηφία των ">4.5Κ post" σου βγάζεις τόση χολή κατά των φαρμακοποιών που .........θα σκάσεις.
Κούλαρε, πάρε ένα χαπάκι και άραξε λίγο. Και κυρίως ενημερώσου.
EzeΤΡΟΛ:
Δηλητήριο είναι αυτό που στάζει το κεντρί σας για τους φχφ.
Τα περισσότερα από τα ποστ μου είναι αναδημοσιεύσεις από ειδησεογραφικά σάιτ.
Αλλά η εμμονή σας να επισκέπτεστε συνεχώς το φόρουμ και να προσκαλείτε και κλακαδόρους, πώς εξηγείται;
Έχω και μια απάντηση στο πρόβλημα του "κλάδου" σας: Τώρα με την ατομική εξόφληση από τον ΕΟΠΥΥ, δεν είναι ανάγκη να μας τα κάνετε συνεχώς τσουρέκια: Όσοι δεν θέλετε να εκτελείτε, βουτήξτε σε χειμερία νάρκη και αφήστε απρόσκοπτα τους υπόλοιπους να εκτελούν.
tasath:
Ποιο κεντρί, ποιους φχφ, ποιους κλακαδόρους...
Ό,τι να'ναι...
Ούτε κοπέλα της ΚΝΕ Οδηγητή τέτοια κατήχηση πια...
Λοιπόν, είμαι βέβαιος ότι έχεις βγάλει γκόμενα φχφ. Δεν εξηγείται αλλιώς, τόση εμμονή και μονόπλευρο μπίρι-μπίρι.
::)
EzeΤΡΟΛ:
Kαι άλλοι πάροχοι του Υπεροργανισμού ζητούν τώρα την ίδια ευνοϊκή μεταχείρηση που έτυχαν οι φμφ!
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Επιστολή στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας, απέστειλαν τη Δευτέρα ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) και η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), για το θέμα εξόφλησης των χρεών του ΕΟΠΥΥ.
Οι πρόεδροι των δύο φορέων κ.κ. Κωνσταντίνος Φρουζής (Novartis Hellas) (ΣΦΕΕ) και Δημήτριος Δέμος (DEMO) (ΠΕΦ) τονίζουν ότι ο ΕΟΠΥΥ οφείλει 720 εκατομμύρια ευρώ στις φαρμακευτικές επιχειρήσεις, οι οποίες αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα ρευστότητας.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ. Αξιότιμε κύριε υπουργέ,
Με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας σχετικά με το πλάνο εξόφλησης των εκκρεμών χρεών του ΕΟΠΥΥ προς τους προμηθευτές του, επικοινωνούμε μαζί σας για το ακανθώδες πρόβλημα των συσσωρευμένων εκκρεμών χρεών του ΕΟΠΥΥ απευθείας προς τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις.
Με απογοήτευση διαπιστώσαμε ότι για άλλη μία φορά οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις δεν περιλαμβάνονται στο πλάνο εξόφλησης, καίτοι αποτελούν μακράν τον μεγαλύτερο πιστωτή του Οργανισμού.
Παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις της Πολιτείας για την αποπληρωμή των εκκρεμών τιμολογίων εντός του 2012, το πρόβλημα έχει λάβει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις, δεδομένου ότι μόνο ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στις φαρμακευτικές επιχειρήσεις περισσότερα από 720 εκ. ευρώ τους τελευταίους 20 μήνες!
Το συνολικό δε ύψος απευθείας εκκρεμών χρεών του Δημοσίου (ΕΟΠΥΥ, νοσοκομεία ΕΣΥ, στρατιωτικά νοσοκομεία) προς τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις ανέρχονται στο δυσθεώρητο ύψος των 1,8 δισ. ευρώ!
Οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις, ο μεγαλύτερος πιστωτής του ΕΟΠΥΥ, έχουν δείξει εμπράκτως ότι αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης που βιώνει η χώρα.
Αποδέχθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια την εφαρμογή επώδυνων, οριζόντιων και συχνά άδικων μέτρων, προκειμένου να συνεισφέρουν στη μείωση του δημόσιου φαρμακευτικού προϋπολογισμού.
Ουσιαστικά οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις έχουν να πληρωθούν από το 2006, καθώς για τα χρέη παρελθόντων ετών (2007-2009) έλαβαν ομόλογα, τα οποία υπέστησαν πάνω από 70% κούρεμα επί της ονομαστικής τους αξίας (με ζημία 1 δισ. ευρώ), ενώ ταυτόχρονα έχουν επιβαρυνθεί με έκτακτες εισφορές, φορολογία εισοδήματος, ΦΠΑ κλπ., με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν τραγικό πρόβλημα ρευστότητας, απασχόλησης στον κλάδο και ικανότητας να προμηθεύουν την αγορά.
Κύριε Πρωθυπουργέ, Κύριε Υπουργέ, Σας απευθύνουμε έκκληση να επιληφθείτε προσωπικά του θέματος ώστε να μας ανακοινωθεί άμεσα ένα πλάνο πληρωμών εντός του 2012.
gas_fmy:
Από μένα δεν πρόκειται να γραφτεί σχόλιο χολής για συναδέλφους επιστήμονες φαρμακοποιούς,άσχετα αν έχουν ή όχι φαρμακείο,αν δουλευουν στο ΕΣΥ,στην βιομηχανία ή στο πανεπιστήμιο.
ΑΝΤΙΘΕΤΑ δεν δέχομαι να με εγκαλούν σε τροποποίηση των σχολίων μου,ειδικότερα οσοι υπερηφανεύονται ότι έχουν 4500 αναρτήσεις απο απλές αναδημοσιεύσεις (κατακρίνοντας όμως όλως τυχαίως ένα ολόκληρο κλάδο με ΑΠΡΕΠΕΙΣ χαρακτηρισμούς)χωρίς να έχουν την περιέργεια έστω να δουν,αν αυτός που γράφει,σκοπό έχει να ενημερώσει ή απλά να παραπληροφορήσει τα μέλη και τους επισκέπτες του forum.
Τελευταία ανάρτηση η ανακοίνωση ΣΦΕΕ και ΠΕΦ.Ποιά αλήθεια η σκοπιμότητά της,παρά μόνο το ΑΓΝΟ σχόλιο του υπογράφοντος την αναδημοσίευση οτι οι φαρμακοποιοί τυγχάνουν ευνοικής μεταχείρισης.
Θα βάλω λοιπόν εγω ημερομηνίες μιάς και η εταιρία του ενός,(ΣΦΕΕ) τυχαίνει να κάνει πιστωτική πολιτική "90 ημερών" που αναφέρει με ελαφρά τη συνείδηση ο υπουργός.
Για να μην μπερδευτούμε η NOVARTIS τα φάρμακα που αποζημιώνονται από τους ΦΚΑ (ΕΟΠΥΥ και κάτι ψιλά)τα στέλνει με τιμολόγιο ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ ή 30 ημερών (άν δεν έχεις μπει στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ).
Αγοράζω φάρμακα από NOVARTIS και όμοιές της στις 31 Μαιου για να καλύψω τον Ιούνιο και η επιταγή που παίρνει η μεταφορική έχει ημερομηνία 29 ΙΟΥΝΙΟΥ.
Εκτελώ σε συνταγές ΕΟΠΥΥ τον ΙΟΥΝΙΟ φάρμακα των παραπάνω εταιριών και ζητώ αιτούμενο 10000Ε περιμένοντας να με πληρώσει ο ΕΟΠΥΥ.
Το πραγματικό κέρδος μετά και τους φόρους είναι 10% άρα από αυτό που ζητάω από τον ΕΟΠΥΥ είναι 1000Ε για μένα και 9000Ε υποχρεώσεις.
Για να είμαι ταμειακώς εντάξει στην επιχείρησή μου πρέπει να βρώ το 90% του αιτουμένου για πληρώνω τις υποχρεώσεις μου(την NOVARTIS πρώτη) στην ώρα τους.
Ενας μήνας καθυστέρησης ΕΟΠΠΥ ισοδυναμεί με κέρδη (υπηρεσιών υγείας,εφημεριών,μπλοκάκι υπηρεσιών,πείτε το όπως θέλετε)10 μηνών πίσω.
Τρείς μήνες καθυστέρησης ισοδυναμούν με κέρδη 30 μήνων και τεσσάρων μηνών μιας και μιλούσαμε για τον ΜΑΙΟ πριν λίγες μέρες 40 μηνων πίσω.
ΣΑΡΑΝΤΑ ΜΗΝΕΣ ειναι τριαμισι σχεδόν χρόνια πίσω και καθώς ο ΕΟΠΥΥ είναι μονοψώνιο θα πρέπει να γνωρίζουν οι κρατούντες ότι εκτός απο τις διαπραγματευτικές απαιτήσεις θα πρέπει να είναι εντάξει και στις συμβατικές του υποχρεώσεις.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση