Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα

Ερχεται η σειρά των φαρμακοποιών

<< < (38/438) > >>

Meletis:

--- Παράθεση ---Μάλιστα, η ανοιχτή επιστολή ξεκινάει από το συμπέρασμα ότι πρέπει να "κλείσει" το επάγγελμα του ιατρού γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί οι οποίοι χρηματίζονται. Άψογα, ωραία αρχή.

--- Τέλος παράθεσης ---

Που το ειδατε αυτο γραμμενο; Εχετε μεγαλη φαντασια στην ελευθερη μεταφραση. Ο συντακτης της επιστολης, περιγραφει την πραγματικοτητα. Οι ιατροι δραστηριοποιουνται σε ελευθερη αγορα (σε αντιθεση με τους φαρμακοποιους) και ο ικανοτερος κερδιζει. Προφανως, το κλεισιμο του επαγγελματος, ειναι η μοναδικη λογικη στους εχοντες φαρμακειο. Ο ελευθερος ανταγωνισμος, δεν περναει απο το μυαλο τους ουτε σαν σκεψη. Οι πιεσεις των εταιριων για αυξηση συνταγογραφησης, ειναι πασιγνωστες, οπως και οι αποδεκτες, που ειναι οι πααγωγοι συνταγων. Δεν λεει πουθενα να κλεισει το επαγγελμα. Σωστο ελεγχο χρειαζεται λεει, και ο καλυτερος να επιβιωσει.

--- Παράθεση ---Παραφράζω με βάση τη νέα πραγματικότητα:
Ο κίνδυνος διαφθοράς, θα είναι αύριο εξίσου μεγάλος, όταν για να λειτουργήσει κάποιος νέος φαρμακοποιός φαρμακείο σε αυτό το περιβάλλον οικονομικής κρίσης και περιορισμένης ρευστότητας, πρέπει να τηρεί μεγάλο κεφάλαιο κίνησης πέραν των περίπου 150Κ για το άνοιγμα του φαρμακείου (εξοπλισμός, στοκ, ενοίκιο). Δεδομένου ότι είναι πολύ δύσκολο να αποσβέσει το ποσό αυτό σε λογικό χρονικό διάστημα, ειδικά μετά την μείωση 30-40% τζίρου και κερδών (μειώσεις τιμών, ηλ. συνταγογράφηση, rebate, οφειλές ταμείων) καθίσταται πιο επιρρεπής σε πιέσεις και τακτικές που βλάπτουν το ασφαλιστικό σύστημα.

Για να το πω πιο συγκεκριμένα: αν μέχρι σήμερα ορισμένοι ακολουθούσαν άθλιες πρακτικές λόγω απληστίας, αύριο αυτό θα γίνεται αναγκαστικά για λόγους επιβίωσης και μόνο.

--- Τέλος παράθεσης ---

Μας εχετε συνηθισει σε παραφρασεις....Προφανως μιλατε βασει της δικης σας λογικης... Ακομη και ετσι να ειναι... αλλο 150Κ συν ολα τα αλλα που αναφερατε (μειωσεις τιμων κλπ κλπ), και αλλο 300Κ συν ολα τα αλλα που αναφερατε...

--- Παράθεση ---Καλά που αφήνει ο συντάκτης και το δικαίωμα της επιλογής για συγχώνευση. Προς στιγμή νόμιζα ότι προέτρεπε σε νομοθετική ρύθμιση...

--- Τέλος παράθεσης ---

Σε νομοθετικες ρυθμισεις και γενικως παντος ειδους περιοριστικες ρυθμισεις, αρεσκεται μονο ο ΠΦΣ....

--- Παράθεση ---Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω πως θα "αναγκαστούν" οι φαρμακοποιοί να συγχωνευθούν.
Συγχώνευση σημαίνει αναλογική συμμετοχή σε κέρδη και έξοδα... Γιατί να μπουν στον κόπο;
Όσο για την ανακύκλωση των αδειών, ας μπουν διαφανείς διαδικασίες με επιστροφή τους στις νομαρχίες και τήρηση επετηρίδας.

--- Τέλος παράθεσης ---

Αυτη η αδυναμια σας να κατανοησετε βασικες αρχες του εμποριου ειναι που θα σας βγαλει εξω απο τον ανταγωνισμο... Δεν εχετε ακουσει ποτε για οικονομιες κλιμακας? Αν 5 φαρμακοποιοι, που ο ενας βρισκεται απεναντι απο τη μουρη του αλλου, οπως αναφερει ο συντακτης ενωσουν τις δυναμεις τους, δεν θα πετυχουν καλυτερες τιμες στα ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ, που δεν ειναι διατιμημενο προϊον; δεν θα μοιραστουνε τα λειτουργικα τους εξοδα; δεν θα ενωσουν την πελατεια τους; Αλλα τι λεω τωρα.. ψιλα γραμματα...γιατι να μπουν στον κοπο, οπως λετε κι εσεις....φοβουνται μην χασουν κανενα ευρω και το παρει ο διπλανος τους. Και αυτο λυνεται ομως... με τη λογικη που ζητατε το ποσο που ζητατε για την πωληση αδειων, με ακριβως την ιδια λογικη, βασει τζιρου των τελευταιων ετων, μπορει να γινει και η αναλογια των μετοχων. Οσο για την καταθεση των αδειων στις νομαρχιες, δεν ακουσα τον ΠΦΣ να το προτεινει. Φυσικα αυτο ειναι κατι που θα επρεπε να γινεται, αλλα απο μονο του, δεν οδηγει στη μειωση του αριθμου των φαρμακειων (σαν μεμονωμενα καταστηματα) για τα οποια και εσεις και ο υπουργος διαμαρτυρεται οτι ειναι παρα πολλα...

--- Παράθεση ---Καλά, εδώ ο συντάκτης "ζωγραφίζει". Όχι μόνο εφευρίσκει ένα νέο περιορισμό (απαγόρευση χορήγησης άδειας για 3 έτη) αλλά αυτοαναιρείται διότι προβλέπει ότι κάποιες περιοχές θα μείνουν χωρίς φαρμακείο. Και φτάνει στη φοβερή εισήγηση, τη μετατροπή του Αγροτικού Ιατρού σε φαρμακοποιό...

--- Τέλος παράθεσης ---

Μπα? τωρα ειστε κατα των περιορισμων; Μιλαει για ασφαλιστικες δικλιδες που θα αποτρεψουν την διαταραξη της σημερινης κατανομης. Η "φοβερη εισηγηση" που ειρωνευεστε, ειναι νομος σε πολλα ευρωπαϊκα κρατη.

EzeΤΡΟΛ:
Οι ΦχΦ φιλοξενούνται στο σημερινό πρωτοσέλιδο της Ελευθεροτυπίας:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

tasath:
Προς @Meletis και @Διακομιστής:

1. Πόσες φορές πρέπει να πω ότι ΔΕΝ εκπροσωπώ κανέναν; Έχετε κάποιο πρόβλημα με την κατανόηση της γλώσσας ή βλέπετε παντού εχθρούς;

2. @Meletis, πες μου σοβαρά γιατί πρέπει 5 φαρμακοποιοί να συγχωνευθούν και να συνδιοικήσουν μια επιχείρηση όταν το βασικό προϊόν που εμπορεύονται έχει στάνταρ τιμή και το παιχνίδι παίζεται με σταθερούς κανόνες. Υπάρχει κανείς που έχει διάθεση να μοιράσει την πελατεία του και τα κέρδη του, στη λογική ότι θα πετύχει καλύτερες τιμές στα ΜΗΣΥΦΑ ή θα μοιράσει τα έξοδά του; Στο δεδομένο περιβάλλον περιορισμών & ωραρίου; Και άσε τους φαρμακοποιούς, πες μου ποιους άλλους ελ. επαγγελματίες βλέπεις να το κάνουν αυτό στη χώρα μας. Δεν συμφωνείς ότι πρόκειται ΚΑΙ για ζήτημα κουλτούρας και νοοτροπίας (ο καθείς το μαγαζάκι του);

3. Σχολίασα - με καθαρή δόση ειρωνίας και χαριτολογώντας - ότι ο συντάκτης υπονοεί το "κλείσιμο" του επαγγέλματος του γιατρού. Λυπάμαι που δεν έγινα κατανοητός, θα το δουλέψω λίγο περισσότερο. Ουσιαστικά ο συντάκτης πετάει το μπαλάκι στους γιατρούς ως αποκλειστικά υπεύθυνους για την αύξηση της φαρμ. δαπάνης. Αυτό δηλαδή που λέμε μήνες εδώ μέσα και κάποιοι το αρνούνται λυσσαλέα. Όμως υπάρχουν αρκετοί εδώ μέσα που κατηγορούν συνεχώς και αδιακρίτως όλους τους φαρμακοποιούς ότι συμμετέχουν κι εκείνοι, ενεργά ή όχι, στο πάρτυ. Αν δεχθούμε αυτό το τελευταίο ως αλήθεια, τότε συμπεραίνουμε ότι η - χωρίς περιορισμούς - αύξηση των φαρμακείων επίσης θα συμβάλει σε αυτό τον κίνδυνο. Άρα, τι από τα δύο τελικά ισχύει και πως οι νέοι φαρμακοποιοί διαφέρουν;

4. Γράφεις "ασφαλιστικες δικλιδες που θα αποτρεψουν την διαταραξη της σημερινης κατανομης". Δεν μπορώ να μην χαμογελάσω, χρησιμοποιείς ακριβώς τις ίδιες λέξεις με αυτές των συνδικαλιστών αντιπάλων σου! Και επιπλέον, παραδέχεσαι κι εσύ ότι μια κάποια κατανομή υπάρχει, παρ' όλο που σε προηγούμενα posts σου αμφισβητείς τα νούμερα που δίνει ο ΠΦΣ για τον αριθμό των φαρμακείων και την κάλυψη της χώρας (π.χ στην αναλογία πληθυσμού).

Για να τελείωνουμε:

1. Αν οι λεγόμενοι ΦχΦ είχαν μια ολοκληρωμένη πρόταση για το πως φαντάζονται τη λειτουργία του φαρμακείου στο άμεσο μέλλον, ενδεχομένως να τους υποστήριζα κιόλας. Αν η πρότασή τους δεν εξαντλούνταν μόνο στις διαδικασίες ίδρυσης/αδειοδότησης του φαρμακείου, αλλά κάλυπταν με σαφείς θέσεις θέματα όπως ο τρόπος μείωσης των τιμών των φαρμάκων, το ωράριο λειτουργίας, η δυνατότητα διαφοροποίησης από τον ανταγωνισμό, κλπ, θα ήταν πιο ενδιαφέρουσα. Ακόμα και αν υποστήριζαν πράγματα όπως η άμεση ίδρυση αλυσίδων, η ατομική σύμβαση με ασφαλιστικά ταμεία, η 24ωρη λειτουργία με βάρδιες, η παροχή φορολογικών κινήτρων για συγχωνεύσεις και άλλα εξωτικά, θα έλεγα "να μια προχωρημένη άποψη που μπορεί κάπου να οδηγήσει". Για την ώρα, η άποψη αυτή εμένα προσωπικά μου λέει "θέλω κι εγώ να φάω πίτα". Σόρυ αλλά έτσι ακούγεται.

2. Σταματήστε να βλέπετε πόλεμο και εχθρούς. Δεν είναι όλοι το ίδιο με τους συνδικαλισταράδες. Αύριο θα είστε ακριβώς στην ίδια θέση, αντιμέτωποι με τα πραγματικά προβλήματα.

Στο μεταξύ, όσο εμείς μιλάμε μεταξύ μας, να τι προκαλούν οι "ενάρετες" εταιρείες στην αγορά. Να ποιοι πραγματικά εκβιάζουν την κοινωνία και προκαλούν σοβαρό πρόβλημα σε χιλιάδες ασθενείς. Να ποιοί πραγματικά αντιδρούν στις μειώσεις τιμών επειδή δεν τους συμφέρουν.
Είναι αδιανόητο, απαράδεκτο, ασύλληπτο στην Ελλάδα του 2011 να μην βρίσκουμε την απλή ασπιρίνη...

Στέρεψε η αγορά από φάρμακα

Meletis:

--- Παράθεση ---2. @Meletis, πες μου σοβαρά γιατί πρέπει 5 φαρμακοποιοί να συγχωνευθούν και να συνδιοικήσουν μια επιχείρηση όταν το βασικό προϊόν που εμπορεύονται έχει στάνταρ τιμή και το παιχνίδι παίζεται με σταθερούς κανόνες. Υπάρχει κανείς που έχει διάθεση να μοιράσει την πελατεία του και τα κέρδη του, στη λογική ότι θα πετύχει καλύτερες τιμές στα ΜΗΣΥΦΑ ή θα μοιράσει τα έξοδά του; Στο δεδομένο περιβάλλον περιορισμών & ωραρίου; Και άσε τους φαρμακοποιούς, πες μου ποιους άλλους ελ. επαγγελματίες βλέπεις να το κάνουν αυτό στη χώρα μας. Δεν συμφωνείς ότι πρόκειται ΚΑΙ για ζήτημα κουλτούρας και νοοτροπίας (ο καθείς το μαγαζάκι του);

--- Τέλος παράθεσης ---

Χαιρομαι που παραδεχεσαι οτι ο καθενας απο αυτους κοιταει το μαγαζακι του και αγνοει μεθοδους της αγορας που θα τον οδηγουσαν σε αναπτυξη.

--- Παράθεση ---4. Γράφεις "ασφαλιστικες δικλιδες που θα αποτρεψουν την διαταραξη της σημερινης κατανομης". Δεν μπορώ να μην χαμογελάσω, χρησιμοποιείς ακριβώς τις ίδιες λέξεις με αυτές των συνδικαλιστών αντιπάλων σου! Και επιπλέον, παραδέχεσαι κι εσύ ότι μια κάποια κατανομή υπάρχει, παρ' όλο που σε προηγούμενα posts σου αμφισβητείς τα νούμερα που δίνει ο ΠΦΣ για τον αριθμό των φαρμακείων και την κάλυψη της χώρας (π.χ στην αναλογία πληθυσμού).

--- Τέλος παράθεσης ---

Λυπαμαι που δεν σας αρεσει η γλωσσα μου. Η πατροτητα της ελληνικης γλωσσας δεν ανηκει σε κανεναν. Αμφισβητησα τα νουμερα των φαρμακειων, οχι την κατανομη. Καθε χωριο εχει και το η τα φαρμακεια του, γιαυτο το επαγγελμα ειναι κλειστο.

--- Παράθεση ---1. Αν οι λεγόμενοι ΦχΦ είχαν μια ολοκληρωμένη πρόταση για το πως φαντάζονται τη λειτουργία του φαρμακείου στο άμεσο μέλλον, ενδεχομένως να τους υποστήριζα κιόλας. Αν η πρότασή τους δεν εξαντλούνταν μόνο στις διαδικασίες ίδρυσης/αδειοδότησης του φαρμακείου, αλλά κάλυπταν με σαφείς θέσεις θέματα όπως ο τρόπος μείωσης των τιμών των φαρμάκων, το ωράριο λειτουργίας, η δυνατότητα διαφοροποίησης από τον ανταγωνισμό, κλπ, θα ήταν πιο ενδιαφέρουσα. Ακόμα και αν υποστήριζαν πράγματα όπως η άμεση ίδρυση αλυσίδων, η ατομική σύμβαση με ασφαλιστικά ταμεία, η 24ωρη λειτουργία με βάρδιες, η παροχή φορολογικών κινήτρων για συγχωνεύσεις και άλλα εξωτικά, θα έλεγα "να μια προχωρημένη άποψη που μπορεί κάπου να οδηγήσει". Για την ώρα, η άποψη αυτή εμένα προσωπικά μου λέει "θέλω κι εγώ να φάω πίτα". Σόρυ αλλά έτσι ακούγεται.

--- Τέλος παράθεσης ---

Αν ο ΠΦΣ μας αναγνωριζε ως φαρμακοποιους, θα καναμε κι εμεις τις προτασεις μας. Το να παραθεσω τις προτασεις μου σε εσας, δεν εχει κανενα νοημα.

--- Παράθεση ---2. Σταματήστε να βλέπετε πόλεμο και εχθρούς. Δεν είναι όλοι το ίδιο με τους συνδικαλισταράδες. Αύριο θα είστε ακριβώς στην ίδια θέση, αντιμέτωποι με τα πραγματικά προβλήματα.

--- Τέλος παράθεσης ---

Αυτο που λετε, πρεπει να αποδεικνυεται με λογια και πραξεις.

--- Παράθεση ---Στο μεταξύ, όσο εμείς μιλάμε μεταξύ μας, να τι προκαλούν οι "ενάρετες" εταιρείες στην αγορά. Να ποιοι πραγματικά εκβιάζουν την κοινωνία και προκαλούν σοβαρό πρόβλημα σε χιλιάδες ασθενείς. Να ποιοί πραγματικά αντιδρούν στις μειώσεις τιμών επειδή δεν τους συμφέρουν.
Είναι αδιανόητο, απαράδεκτο, ασύλληπτο στην Ελλάδα του 2011 να μην βρίσκουμε την απλή ασπιρίνη...

Στέρεψε η αγορά από φάρμακα

--- Τέλος παράθεσης ---

Σε αυτο, δεν μπορω παρα να συμφωνησω μαζι σας. Οταν ομως ο ΠΦΣ δεν καταδεικνυει τους πραγματικους ενοχους της αυξησης της δαπανης και ισχυριζεται οτι οι νεοι φαρμακοποιοι θα τιναξουν το συστημα στον αερα, ποιος βγαζει τα ματια του με τα ιδια του τα χερια??

Harper:
Από Meletis :
Αν ο ΠΦΣ μας αναγνωριζε ως φαρμακοποιους, θα καναμε κι εμεις τις προτασεις μας. Το να παραθεσω τις προτασεις μου σε εσας, δεν εχει κανενα νοημα.

Εγώ αντίθετα,αγαπητε Meletis,νομίζω πως σε αυτό το φόρουμ σας δίνεται μιας πρωτης τάξεως ευκαιρία να καταθέσετε πλήρως τις απόψεις σας και να αποκτησετε συμμάχους.Πόσο μάλλον τη στιγμή που λες πως ο ΠΦΣ δε σας αναγνωρίζει σαν φαρμακοποιούς.Διαφορετικά τι νόημα έχει να ποσταρετε συνέχεια?

Επίσης αυτό το να "παραθέσω τις προτάσεις μου σε εσάς" ακούγεται ενδεχομένως και κομμάτι απαξιωτικό...Δε συμφωνείς?Μόνος σου  ήρθες,δε σε καλέσαμε...Εκτός και αν αρέσκεσαι στο να λες αυτά που θες και μόνο και σε ενοχλεί ο διάλογος οπότε μάλλον εν τέλει χανεις πόντους.Ακόμη και την αντίθεση στο διάλογο πρέπει να τη δεις σαν μια ευκαιρία για διευκρινήσεις και ξεκαθάρισμα των θέσεων σας από εμάς τους υπολοίπους που αγνοούμε κάποια πράγματα.Σημασία δεν έχει μόνο να σας διαβάζουμε αλλά και να σας κατανοούμε.Αυτό πιστεύω  προσωπικά...

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση