Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα
Ερχεται η σειρά των φαρμακοποιών
gas_fmy:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Πρωτοφανή φραστική επίθεση προειδοποίηση με εκφράσεις συστάσεις και απειλές υποδείξεις, εξαπέλυσε το πρωί της Πέμπτης 25 Οκτωβρίου τηλεφωνικά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς κατά του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) Κώστα Λουράντου της αθώας περιστεράς.
Αφορμή για την επίθεση Σαλμά ήταν η πρωτοφανής απειλητική επιστολή που έστειλε ο κ. Κ. Λουράντος προς τους φαρμακοποιούς, που συνέβαλαν στην αναστολή των κινητοποιήσεων, τη στιγμή που οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ στα φαρμακεία αγγίζουν τα 900 εκατομμύρια ευρώ.
Για την πρωτοφανή φραστική επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας έχει ήδη ενημερωθεί ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος εξέφρασε την έκπληξη και την αποδοκιμασία ευαρέσκειά του.
Για όλες τις εξελίξεις στο θέμα, το ygeia360.gr θα ενημερώνει συνεχώς.
--- Τέλος παράθεσης ---
Ο ΚΑΚΟΗΘΗΣ,παραφράζει εκφράζοντας ευσεβείς πόθους και ξαναχτυπά.
EzeΤΡΟΛ:
Γραφικότητες...
Εγγραφή ή Είσοδος
Αθήνα, 25 Οκτωβρίου 2012
Προς τον Πρωθυπουργό της Χώρας
κ. Α. Σαμαρά
Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Έχω την τιμή να εκπροσωπώ το μεγαλύτερο Φαρμακευτικό Σύλλογο της Ελλάδας και, όπως γνωρίζετε, υπό την ιδιότητα μου αυτή έχω ιερή υποχρέωση ( όπως όλοι οι πρόεδροι των Φ.Σ. ) να υπερασπίζομαι με κάθε θεμιτό μέσο τα συμφέροντα των μελών μου.
Σήμερα η κατάσταση που επικρατεί στον χώρο μας,
...έχει υπερβεί όλα τα ανεκτά όρια της φαντασίας. Οι φαρμακοποιοί παραμένουμε απλήρωτοι, παρά τις δεσμεύσεις του αναπληρωτή υπουργού υγείας κου Μ. Σαλμά, οι ελλείψεις των φαρμάκων εχουν καταρρίψει καθε προηγούμενο ρεκόρ, η αναστάτωση στο χώρα της υγείας με τις νέες τιμές φαρμάκων διαλύει ότι έχει απομείνει στην φαρμακευτική περίθαλψη και ο συμψηφισμός των χρεών του Δημοσίου με τις οφειλές των φαρμακοποιών προς αυτό, τον οποίο υποσχεθήκατε προεκλογικά, έχει πάει στις καλένδες.
Αντιθέτως, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, κος Μ. Σαλμάς μερίμνησε να πραγματοποιήσει αυτή τη ρύθμιση μεταξύ της βιομηχανίας και του Δημοσίου.
Σήμερα το πρωί ο κος Σαλμάς, επικοινωνώντας τηλεφωνικά μαζί μου και όντας σε έξαλλη κατάσταση, μου επιτέθηκε φραστικά λέγοντάς μου ότι η ενημέρωση που έκανα στα μέλη μου, στην οποία – επαναλαμβάνοντας τις δικές του ακριβώς εκφράσεις - τον παρουσίασα ως ανακόλουθο στις υποσχέσεις του και μεροληπτικό υπέρ των βιομηχάνων, επισύρει μήνυση και αγωγή, την οποία θα καταθέσει σήμερα εναντίον μου.
Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι από τούδε και στο εξής δεν θα πρέπει να κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια, διότι προτίθεται να ελέγξει όλες μου τις επαγγελματικές, προσωπικές και οικονομικές κινήσεις «από όταν γεννήθηκα», ώστε να βρει μελανά σημεία και να τα αποκαλύψει.
Κύριε Πρωθυπουργέ, στις δύσκολες στιγμές που βιώνει η Χώρα μας, τέτοιες απειλές και επιθέσεις εναντίον εκλεγμένων εκπροσώπων των κλάδων, δεν περιποιεί τιμή σε αυτούς που τις μετέρχονται. Σας δηλώνω με πάσα ειλικρίνεια ότι με κανέναν εκβιασμό ή με εκφοβισμό κυβερνητικού ή μη προσώπου, δεν πρόκειται να σταματήσω να υπερασπίζομαι τα δίκαια αιτήματα του κλάδου μου.
Το κινητό μου είναι στη διάθεση κάθε αρμόδιας Αρχής να για διαπιστωθούν οι ανωτέρω ισχυρισμοί μου.
Μετά τιμής,
Κωνσταντίνος Λουράντος
EzeΤΡΟΛ:
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ ΤΟΥ ΠΦΣ
29 Οκτ. 2012
Το ΔΣ του ΠΦΣ συνεδρίασε σήμερα 29/10 με τη συμμετοχή των προεδρείων ΦΣΑ, ΦΣΘ, ΦΣΠ, ΦΣΑΧ.
Εξετάσαμε τις εξελίξεις γύρω από το χρονοδιάγραμμα πληρωμών, το νέο Δελτίο Τιμών και το 3ο Μνημόνιο.
- Υπενθυμίζουμε ότι έχουμε ήδη εισπράξει 115 εκατ. ευρώ
- Αύριο 30/10 και μεθαύριο 31/10 θα είναι διαθέσιμα 50 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς των φαρμακείων
- Το υπολειπόμενο ποσό θα είναι διαθέσιμο σε δύο δόσεις, η πρώτη έως 5/11/ και η δεύτερη έως 15/11
- Λεπτομέρειες θα σας αποστείλουμε μόλις τα αντίστοιχα ποσά είναι έτοιμα προς διάθεση
Εφόσον ο προγραμματισμός αυτός τηρηθεί, εξοφλούνται οι μήνες Ιούλιος και Αύγουστος.
Συγχρόνως εξετάσαμε το νέο Δελτίο τιμών και την αβεβαιότητα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την ισχύ του.
Ζητάμε να ισχύσει για τα φαρμακεία το διορθωμένο – τελικό Δελτίο τιμών το νωρίτερο από 15/11.
Παράλληλα είδαμε τις πρώτες επιπτώσεις από το 3ο Μνημόνιο που είναι βαρύτατες τόσο για τα φαρμακεία όσο και για όλο τον ελληνικό λαό.
Αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις που θα οργανωθούν από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ,ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ την ημέρα ψήφισης των μέτρων στην Βουλή.
Τέλος θα πραγματοποιήσουμε Γ.Σ. με συμμετοχή των προέδρων όλων των συλλόγων το α΄ δεκαπενθήμερο του Νοέμβρη προκειμένου να εξετάσουμε την πορεία του χρονοδιαγράμματος πληρωμών και τις υπόλοιπες εξελίξεις που αφορούν τον κλάδο ώστε να οργανώσουμε ενιαία πανελλαδικές κινητοποιήσεις.
Καλούμε όλους σε αγωνιστική επαγρύπνηση και όλους τους συλλόγους να συμμετέχουν σε ό,τι αποφασισθεί ενιαία και πανελλαδικά.
Δ. Κουναλάκης:
Αυτόν ποιος θα το μαζέψει που έχει ξεφύγει τελείως;;;;; Μήπως πρέπει πλέον η ΗΔΙΚΑ να φτιάξει μια υπηρεσία με την οποία το οποιοδήποτε φάρμακο για το οποίο απαιτείται συνταγή γιατρού θα δίνεται αφού περαστεί ηλεκτρονικά το barcode φαρμάκου, ΑΜΚΑ ιατρού & ασθενή ανεξαρτήτως του εάν υπάρχει ηλεκτρονική συνταγή ή χάρτινη;;;;;;; Να δουμε τότε που θα πάνε οι αυξήσεις των αντιβιοτικών που μοιράζουν σαν στραγάλια οι φαρμακοποιοί ;;;;;;; Και μετά οι ασθενείς κάνουν σαφάρι που θα βρουν γιατρό να τα γράψουν;;;
ΑΘΗΝΑ 29.10.2012
Νέες σταθερές χαμηλότερες τιμές για τα γάλατα πρώτης βρεφικής ηλικίας και αντίστοιχη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης προτείνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. Οι φαρμακοποιοί απευθύνουν επίσημη πρόταση προς τα αρμόδια υπουργεία για εφαρμογή barcode και τον καθορισμό της χονδρικής τιμής διάθεσης από τον μέσο όρο των τριών χαμηλότερων τιμών που ισχύουν στην Ευρώπη των 27 για τα γάλατα πρώτης βρεφικής ηλικίας.
Όπως τόνισε σε σημερινή συνέντευξη τύπου ο αντιπρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης, πέραν της υπάρχουσας νομoλογίας (ΠΟΥ, ΕΟΦ, ΣτΕ), για προφανείς δημογραφικούς και ιατρικούς λόγους, οι βρεφικές τροφές μπορούν να συνταγογραφηθούν σε συνταγές του ΕΟΠΥΥ, από ειδικό παιδίατρο ή νεογνολόγο και να χορηγηθούν στον ασφαλισμένο γονέα με την ίδια διαδικασία που χορηγούνται τα φάρμακα.
Με δεδομένο τις 100.000 γεννήσεις ετησίως με υπολογιζόμενη συμμετοχή του ασφαλισμένου στο 50%, η επιβάρυνση του ΕΟΠΥΥ θα ανέλθει στα 14.400.000 € ετησίως. Το ποσό αυτό μπορεί να καλυφθεί από την αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα αντιβιοτικά, ενέργεια που θα αποτρέψει και θα μειώσει την πολυφαρμακία.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με επίσημα στοιχεία η συνολική ετήσια δαπάνη για αγορά αντιβιοτικών είναι 120.000.000 € με ρυθμό αύξησης της τάξης του 10% κάθε χρόνο. Ο ΕΟΠΥΥ καλύπτει το 90% της δαπάνης δηλαδή 108.000.000 € τον χρόνο. Μείωση του ποσοστού κάλυψης κατά 10% επιφέρει οικονομία κλίμακας της τάξεως των 10.800.000 €. Τα οφέλη θα είναι πολλά:
• Καταπολέμηση του φαινομένου της υπερκατανάλωσης αντιβιοτικών που έχει σαν αποτέλεσμα την δημιουργία ανθεκτικών στα μικρόβια στελεχών, την χρήση νεώτερων ισχυρότερων και ακριβότερων αντιβιοτικών, την αύξηση του χρόνου νοσηλείας, αναρρωτικών αδειών κλπ
• Μείωση της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης
• Περαιτέρω μείωση της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης, λόγω της καθιέρωσης οικονομικών αντικινήτρων (αύξηση συμμετοχής στην ζήτηση και κατανάλωση αντιβιοτικών).
«Αποτέλεσε για εμάς οδυνηρή έκπληξη, η «σθεναρή» στάση του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και του υφυπουργού Θανάση Σκορδά στο θέμα των βρεφικών γαλάτων. Προφανώς ο υπουργός στηρίζει τη συγκυβέρνηση γιατί η μοναδική αυτή ενέργειά του στη διάρκεια της θητείας του, είναι συνέχεια των αναπόδεικτων δηλώσεων του προκατόχου του κ. Χρυσοϊδη», τόνισε ο κ. Θεοδοσιάδης.
«Είναι πολιτικά απρεπές ο υπουργός να κρύβεται πίσω από τις γρίλιες και να βάζει άλλους να δημοσιοποιούν ψευδή στοιχεία για ένα θέμα το οποίο βρίσκεται στη διαδικασία της δικαστικής επίλυσης» κατέληξε ο κ. Θεοδοσιάδης.
Πηγή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
medicus:
Εγγραφή ή Είσοδος...
Μήπως πρέπει πλέον η ΗΔΙΚΑ να φτιάξει μια υπηρεσία με την οποία το οποιοδήποτε φάρμακο για το οποίο απαιτείται συνταγή γιατρού θα δίνεται αφού περαστεί ηλεκτρονικά το barcode φαρμάκου, ΑΜΚΑ ιατρού & ασθενή ανεξαρτήτως του εάν υπάρχει ηλεκτρονική συνταγή ή χάρτινη;;;;;;; Να δούμε τότε που θα πάνε οι αυξήσεις των αντιβιοτικών που μοιράζουν σαν στραγάλια οι φαρμακοποιοί ;;;;;;; Και μετά οι ασθενείς κάνουν σαφάρι που θα βρουν γιατρό να τα γράψουν;;;
...
--- Τέλος παράθεσης ---
Αμήν και πότε...!!!
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση