Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα
Ερχεται η σειρά των φαρμακοποιών
EzeΤΡΟΛ:
Το πρόβλημα είμαι εγώ ή το ότι οι φμφ έχουν αναλάβει μονομερώς (κατ' αποκλειστικότητα) τη λιανική διάθεση φαρμάκων στην ελληνική αγορά, αποκλείουν οποιονδήποτε άλλο πάροχο και ασκούν κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης τους;
Το ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν εκμεταλλεύεται το μονοψώνιό του προκειμένου να επιτύχει την προμήθεια φαρμάκων στους ασφαλισμένους υπό συμφερότερους όρους, δεν ενοχλεί κανένα; Το ότι οι φμφ τόσα χρόνια έτρεχαν μόνοι τους με αντίπαλο την ταμειακή τους μηχανή (χωρίς πλαφόν) δεν ενοχλεί κανένα; Το ότι το κράτος χάνει τεράστια έσοδα από τις μεταβιβάσεις αδειών φαρμακείων που αντί να καταλήγουν στα ταμεία του καταλήγουν σε ιδιωτικούς λογαριασμούς φμφ δεν ενοχλεί κανένα; Σύμφωνα με αποκαλύψεις του δημοσιογράφου του MEGA κ. Μανόλη Αναγνωστάκη, η επαγγελματική ομάδα με τις μεγαλύτερες καταθέσεις (αθροιστικά) στο εξωτερικό δεν είναι ούτε οι πολιτικοί, ούτε οι εφοπλιστές αλλά οι φμφ! Αυτά δεν ενοχλούν κανένα; Μόνο οι καθυστερήσεις πληρωμών του ΕΟΠΥΥ προς τους φμφ ενοχλούν;
trojy:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
--- Παράθεση --- Δαγρές: «Η άρση δανεισμού στον ΕΟΠΥΥ δεν είναι κινητοποίηση, είναι ακινητοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος» (ηχητικό)
Το μέλος του ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου, Γιάννης Δαγρές, μίλησε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5» και την εκπομπή Λόγια στον Αέρα με τον δημοσιογράφο Μπάμπη Αγρολάμπο. Ο κ. Δαγρές αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και στην πορεία των κινητοποιήσεών μας.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Ο υπουργός είπε ψέματα, για το 2012 έβαλαν από την τσέπη τους επιπλέον άλλα 700 εκατομμύρια οι φαρμακοποιοί, όχι μόνο δε κέρδισαν 500 εκατομμύρια όπως είπε. Παρουσίασε πλαστά στοιχεία για να δείξει κάτι που δεν υπάρχει».
«Εμείς οι φαρμακοποιοί, έχουμε προβεί σε αναγκαστική άρση δανεισμού του ΕΟΠΥΥ. Η άρση...
... δανεισμού δεν είναι κινητοποίηση, είναι ακινητοποίηση. Έχει ακινητοποιηθεί το σύστημα που παρέχει φαρμακοθεραπεία στον πληθυσμό λόγω εξάντλησης καυσίμων (χρηματικών πόρων). Το 2012 ηταν η χρονιά της αποκάλυψης, της καταστροφής για τα φαρμακεία, έχουν κλείσει 200 φαρμακεία στην Αθήνα, άλλα 40 στη Θεσσαλονίκη, για την υπόλοιπη Ελλάδα δεν έχουμε στοιχεία.
Σχεδόν όλοι οι φαρμακοποιοί είμαστε ζημιογόνοι, έχουμε εξαντλήσει όλα τα αποθέματα που είχαμε. Εμείς οι φαρμακοποιοί παραβλέπουμε ακόμα και τα νόμιμα δικαιώματά μας - και ορθώς πράττουμε - προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο, έχουμε άλλη ηθική. Παραβλέπουμε τόκους υπερημερίας, δεν είμαστε τραπεζίτε. Παρόλα αυτά όχι μόνο δεν εισπράξαμε ευχαριστώ, έρχονται να μας την πούν κι από πάνω. Αυτό που εισπράττουμε είναι αχαριστία από το κράτος, αντί να μας ευγνωμονούν. Η ίδια η κυβέρνηση έχει προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση.
Το κυρίαρχο συναίσθημα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στον κλάδο των φαρμακοποιών είναι ο φόβος και η ανησυχία για το αύριο. Ο κλάδος φοβάται ότι βρίσκεται υπό διωγμό, και φοβάται ότι έχει να αντιμετωπίσει μια αναισθησία για να μην πούμε μία αποφασισμένη βούληση να μας βλάψουν.
Προσπαθούν να μας κλείσουν τα φαρμακεία λόγω χρεών. Μας απειλούν, μας τρομοκρατούν, μας εκβιάζουν».
--- Τέλος παράθεσης ---
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο πρόβλημα είμαι εγώ ή το ότι οι φμφ έχουν αναλάβει μονομερώς (κατ' αποκλειστικότητα) τη λιανική διάθεση φαρμάκων στην ελληνική αγορά, αποκλείουν οποιονδήποτε άλλο πάροχο και ασκούν κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης τους;
--- Τέλος παράθεσης ---
To πρόβλημα είσαι εσύ. ::)
Ρώτησε οποιονδήποτε αξιολογείς τη γνώμη του, αν δείχνεις εμπάθεια στους φαρμακοποιούς. Πάραυτα, είναι προσωπική σου επιλογή.
EzeΤΡΟΛ:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΡώτησε οποιονδήποτε αξιολογείς τη γνώμη του
--- Τέλος παράθεσης ---
Θα ρωτήσω τον @dragp. :-\
Gateopener:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΡώτησε οποιονδήποτε αξιολογείς τη γνώμη του
--- Τέλος παράθεσης ---
Θα ρωτήσω τον @dragp. :-\
--- Τέλος παράθεσης ---
Για τη σημερινή απόφαση των φμφ για απεργίες και συνέχιση της αναστολής πίστωσης,παρά τις διαβεβαιώσεις Άμπα και Λούρυ της Δευτέρας του τύπου να μην αφήσουμε τον γκοζμάκη χωρίς φάρμακα τα Χριστούγεννα......από μένα ένα ΤΣΙΡΚΟΛΙΚΙ κατά τον Μουτσινά και την παρέα του.
Δ. Κουναλάκης:
Εγώ πάλι νομίζω ότι σε μια μετωπική σύγκρουση και οι δύο συμμετέχοντες θα βγουν με σοβαρές κακώσεις. Το θέμα είναι ποιος θα καταλήξει με λιγότερες αναπηρίες.
Εάν ο Σαμαράς χαριστεί στους φαρμακοποιούς, τον περιμένουν στην γωνία ΟΛΟΙ, μαζί και η τρόικα που ζητάει φαρμακευτική δαπάνη στα επίπεδα άλλων χωρών.
Εάν δεν χαριστεί, τότε οι φαρμακοποιοί θα χάσουν τα κεκτημένα πολλών δεκαετιών και μιλάμε για μια ομάδα που δεν νομίζω ότι υπάρχει πιο ομοιογενής, πιο ισχυρή και που να αφορά τόσα χρήματα.
Συνεπώς, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση