Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα
Ερχεται η σειρά των φαρμακοποιών
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΝα δυσανασχετούμε και να παραπονιόμαστε εμείς οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ
ιατροί έχει καλώς ,αλλά να φωνασκούν και οι εκτός και μάλιστα πάνω απ όλους τους άλλους
μου θυμίζει την παροιμία «Πίτα που δεν τρως τι σε μέλει κι αν καεί;»
--- Τέλος παράθεσης ---
Τι εννοείτε; Οι ασθενείς δεν έχουν όλοι τις ίδιες ανάγκες και προτεραιότητες;
EzeΤΡΟΛ:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΝα δυσανασχετούμε και να παραπονιόμαστε εμείς οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ
ιατροί έχει καλώς ,αλλά να φωνασκούν και οι εκτός και μάλιστα πάνω απ όλους τους άλλους
μου θυμίζει την παροιμία «Πίτα που δεν τρως τι σε μέλει κι αν καεί;»
--- Τέλος παράθεσης ---
Ο προϋπολογισμός του κράτους, τελικά είναι ΕΝΑΣ και όλες οι δαπάνες του, αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία: όταν κάποιο γεμίζει, κάποιο άλλο αδειάζει.
Πόσες φορές δεν κόπηκαν μισθοί και συντάξεις για να καλυφθούν οι μαύρες τρύπες του προϋπολογισμού; Σκεφτείτε το λιγάκι.
Αυτό το θρεντ ενοχλεί πολλούς, το ξέρουμε.
Υ.Γ.: Στην τελευταία συνέλευση του ΠΦΣ, φμφ εκπρόσωπος από την ακριτική Ροδόπη κατέφτασε στο κλεινόν άστυ με όχημα αξίας 170,000 ευρώ. Χρήματα που τα κέρδισε νόμιμα, χάρη στο επαγγελματικό του πλαίσιο, εντός του οποίου το κράτος του επέτρεπε να λειτουργεί και να κερδίζει. Εγώ φοράω αυτή τη στιγμή 5 μπλούζες, δύο παλτά και τρία σώβρακα επειδή δεν μπορώ να θερμανθώ αλλιώς περιμένοντας δεδουλευμένα-ψίχουλα από τον Ιούνιο, και ο κύριος αυτός που έκανε πραγματικότητα το όνειρό του για ένα σπορ υπεραυτοκίνητο, μοσχοπληρώνεται Οκτώβριο κατά προτεραιότητα.
D-Michalis:
Εγγραφή ή Είσοδος«Πίτα που δεν τρως τι σε μέλει κι αν καεί;»
--- Τέλος παράθεσης ---
Άσχετα με τις διαφωνίες /συμφωνίες στα τεκταινόμενα με τα οφειλόμενα του ΕΟΠΥΥ, θα ήθελα να σταθώ στην καθ’ αυτό παροιμία που προηγήθηκε.
Κι’ όμως λοιπόν. Εγώ θα προτιμούσα να μας νοιάζει και η πίτα του γείτονα.
Γιατί όταν του καίγεται, σημαίνει ότι ένας συνάνθρωπός μας υποφέρει, ζορίζεται.
Μήπως αυτή η παροιμία, αν και παλιά, δεν εκφράζει τίποτε περισσότερο από τη θεοποίηση του ατομικού μας συμφέροντος, κάτι που βασίλευσε στις μέρες μας?
Και μήπως, επειδή είναι παλιά, πρέπει να είναι και αποδεκτή?
Μήπως τελικά, αν γινόμασταν λίγο περισσότερο αλτρουιστές, τελικά θα ωφελούσαμε και το δικό μας «εγώ»?
EzeΤΡΟΛ:
Εγγραφή ή Είσοδος
Την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος του φαρμακοποιού προωθεί αργά αλλά μεθοδικά :-* το υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ την ίδια ώρα κυοφορείται και ο σχεδιασμός για επιμήκυνση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη κάποιοι κολοσσοί του φαρμάκου αναμένουν την πτώση του “οχυρού” με την αλλαγή του νομικού πλαισίου, έτσι ώστε να επεκταθούν και εμπορικά με πολυδαίδαλες αλυσίδες φαρμακείων.
Εκτός από την βρετανική Boots, που ήδη toxrima.gr έχει αναφέρει σε προηγούμενο ρεπορτάζ , άλλοι κολοσσοί που έχουν βάλει στο μικροσκόπιο την ελληνική αγορά φαρμάκου είναι η Τeva (Iσραήλ) ( Ηappy Hannukah! ), καθώς και η Generics Pharma , θυγατρική του αμερικανικού κολοσσού Mylan.
Πηγές λένε ότι η boots βρίσκεται σε επαφές με Ελληνα επιχειρηματία, εν προκειμένω με τον Θανάση Λαβίδα της Lavifarm για την από κοινού ανάπτυξη στην εσωτερική αγορά.
Οσον αφορά στις δύο άλλες εταιρείες, ακούγεται ότι έχουν ξεκινήσει σειρά επαφών με εκπροσώπους από τον χώρο του φαρμακείου, προκειμένου να εξαγοράσουν την πλειοψηφία των καταστημάτων τους, εκμεταλλευόμενες και τα ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν.
Αξίζει να επισημανθεί ότι τόσο η Teva όσο και η Generics Pharma διατηρούν θυγατρικές στην Ελλάδα.
Δέσποινα Καραγιαννοπούλου
Gatekeeper:
Είναι πολλά τα λεφτά Αρη....
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση