Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα

Ερχεται η σειρά των φαρμακοποιών

<< < (54/438) > >>

EzeΤΡΟΛ:
Από Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος του κ. Ανδρέα Λοβέρδου στο σημερινό "ΘΕΜΑ":

ΕΡ: Οι φαρμακοποιοί (ΣΣ:μΦ) ισχυρίζονται ότι ο νέος νόμος με την ασάφεια ως προς το ποιος έχει δικαίωμα να διαθέτει άδεια φαρμακείου ανοίγει τον δρόμο για να μπουν τα φάρμακα στα σούπερ μάρκετ. Υπάρχει πράγματι μια τέτοια προοπτική;

ΑΠ: Σε καμία περίπτωση. Το έχω αποκλείσει με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο. Στον κοινωνικό διάλογο, στα μέσα ενημέρωσης. Το έχω διατυπώσει και στο κείμενο του νόμου. Συνεπώς, η επίκληση αυτού του επιχειρήματος είναι προσχηματική και γίνεται για να στηρίξει τη συνέχιση των απεργιών. Κατά βάση πίσω από αυτό το πρόσχημα κρύβεται η ανησυχία για τη νομοθετική απαγόρευση των περιορισμών στην είσοδο των διπλωματούχων φαρμακοποιών στο επάγγελμα. Εδώ βρίσκεται το πρόβλημα, καθώς και στην απελευθέρωση του ωραρίου και στη μείωση του πληθυσμιακού κριτηρίου, που θα δώσει τη δυνατότητα να μπουν στο επάγγελμα νέοι φαρμακοποιοί. Επανα­λαμβάνω ότι πιστεύω στην ορθότητα των επιλογών που καταλήγουν σε φθηνότερο φάρμακο και σε περισσότερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

tasath:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑΠ: Σε καμία περίπτωση. Το έχω αποκλείσει με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο. Στον κοινωνικό διάλογο, στα μέσα ενημέρωσης. Το έχω διατυπώσει και στο κείμενο του νόμου.

--- Τέλος παράθεσης ---

Άψογα! Ας μας πει λοιπόν ο Λοβέρδος (ή ο όποιος) σε ποιό σημείο του προς ψήφιση νομοσχεδίου γράφει αυτό που λέει. Άμεσα, χωρίς περιστροφές και βλακείες του στυλ "έχω βάλει τη μονογραφή μου στο κείμενο". Ας μας δώσει κάποιος επιτέλους το link του κειμένου με τη σαφή και ξεκάθαρη διατύπωση που επικαλείται ο Λοβ.
Γιατί πέρα από ψεύτης, οφείλει να γνωρίζει ότι τα γραπτά μένουν.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕδώ βρίσκεται το πρόβλημα, καθώς και στην απελευθέρωση του ωραρίου και στη μείωση του πληθυσμιακού κριτηρίου, που θα δώσει τη δυνατότητα να μπουν στο επάγγελμα νέοι φαρμακοποιοί.

--- Τέλος παράθεσης ---

Ναι ναι, είναι ο ίδιος που μέχρι σήμερα δήλωνε ότι έχουμε πολλά φαρμακεία (τα περισσότερα στην Ευρώπη αναλογικά) και ότι η Πολιτεία δεν θα ήθελε να ανοίξουν και άλλα.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕπανα­λαμβάνω ότι πιστεύω στην ορθότητα των επιλογών που καταλήγουν σε φθηνότερο φάρμακο και σε περισσότερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

--- Τέλος παράθεσης ---

Εδώ πέφτουμε κάτω από τα γέλια. Γιατί φθηνότερο φάρμακο δεν υπάρχει με το νέο νομοσχέδιο (τουλάχιστον ως προς τους ασθενείς, αν υπολογίσουμε το rebate). Με τη νέα αρνητική λίστα μάλιστα, προστίθενται και άλλα φάρμακα που πληρώνουμε 100% από την τσέπη μας.

Δε λέω, να αναφέρετε τα δημοσιεύματα προς χάριν πληροφόρησης, αλλά να σημειώνετε και τη φαιδρότητά τους όταν αυτή είναι τόσο έκδηλη...

tasath:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΩς πότε θα μπορεί μια δράκα ανθρώπων να επηρεάζει δυσμενώς τη ζωή όλων των πολιτών της χώρας;
Ως πότε θα μπορεί ο ΠΦΣ να ελέγχει την αγορά του φαρμάκου στην Ελλάδα;

--- Τέλος παράθεσης ---

Καλά, αν πέρναγε η πρόταση του ΦΣΠ για πανελλαδική απεργία διαρκείας με κυλιόμενες 48ωρες θα σου έλεγα εγώ.
Είναι πολλοί οι φαρμακοποιοί που θέλουν να τραβήξουν την ιστορία στα άκρα γιατί είναι εξαγριωμένοι με το Λοβέρδο και τις ανακολουθίες του.

Για τη σωστή απόδοση της ιστορίας, από την ερχόμενη εβδομάδα τα φαρμακεία στον Πειραιά θα είναι κλειστά (πέραν των εφημερευόντων) και δεν θα χορηγούν πίστωση στους ασφαλισμένους 5 ταμείων (ΟΠΑΔ,ΤΣΑΥ, ΤΑΣ, ΔΕΗ, ΗΣΑΠ) μιας και αυτά "ξέχασαν" να πληρώσουν τις οφειλές τους εδώ και 6 μήνες.
Προσοχή, άλλο η άρση πίστωσης, άλλο η διακοπή εκτέλεσης συνταγών (γιατί ορισμένα ΜΜΕ - Μέσα Μαλάκυνσης Εγκεφάλου δεν αντιλαμβάνονται τη διαφορά).

Η απειλή του Λοβ για επίταξη των φαρμακείων στα νοσοκομεία, στερείται σοβαρότητας όταν δεν έχουν υπαλλήλους ή υλικά (π.χ. γάζες).
Η λέξη "Στερείται" αφιερωμένη για όσους γνωρίζουν...

tasath:
Από το site του mypharm: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ωραίες φωτογραφίες από συστεγασμένα φαρμακεία στη Σουηδία (ναι, τα πρώην κρατικά)...

Black Mamba:
Προσοχή αγαπητοί φίλοι που γράφετε στο τσατ του ΦΣΚ... Δεν κρυβονται πια....!!!

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση