Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα

Ερχεται η σειρά των φαρμακοποιών

<< < (62/438) > >>

Δημήτρης Μακρέας:
Μήπως ο κος Ευσηνειδητόπουλος να κάτσει επιτέλους να σκεφτεί για ποιο λόγο δε μπορεί να πείσει αυτός τους ασθενείς του, αλλά μπορεί ο Δρ. Προθυμίδης ?
Η ακόμα χειρότερα ο ο κος Φμφίδης?
Μήπως ο κύριος Ευσηνειδητόπουλος και  Δρ. Προθυμίδης έχουν βγει από την ίδια μήτρα?
Μήπως ο κος Φμφίδης είναι ο εύκολος στόχος σε αντίθεση με τον Δρ. Προθυμίδη?

alfie:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν πειράζει. Έξυπνοι άνθρωποι είμαστε, καταλαβαίνουμε...  ;)

--- Τέλος παράθεσης ---

@ tasath απαντώ στην ειρωνία σου με το all time classic σύνθημα των οπαδών, αντιπάλων του Παναγιώτη Γιαννάκη: "Κλάψε - Κλάψε...."

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜήπως ο κος Ευσηνειδητόπουλος να κάτσει επιτέλους να σκεφτεί για ποιο λόγο δε μπορεί να πείσει αυτός τους ασθενείς του, αλλά μπορεί ο Δρ. Προθυμίδης ?
--- Τέλος παράθεσης ---

Αυτό συμβαίνει μάλλον επειδή ένα νέο και ακριβό προϊόν που λανσάρεται ως βελτιωμένο, δημιουργεί προσδοκίες στους ασθενείς και τους βάζει στη λογική να το δοκιμάσουν μήπως και τους λύσει τα προβλήματά τους. "Wishful thinking" το λένε οι αγγλοσάξ, δλδ πιστεύουμε πιο εύκολα σε κάτι για το οποίο θα ευχόμασταν να ήταν αλήθεια.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜήπως ο κύριος Ευσηνειδητόπουλος και  Δρ. Προθυμίδης έχουν βγει από την ίδια μήτρα?
--- Τέλος παράθεσης ---

Υποθέτω πως ίσως όχι, αλλά ίσως και ναι. Δεν ξέρεις - παντού (μπορεί να) υπάρχει ένας Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜήπως ο κος Φμφίδης είναι ο εύκολος στόχος σε αντίθεση με τον Δρ. Προθυμίδη?

--- Τέλος παράθεσης ---

Μήπως ένας κ. Φμφίδης βγαίνει πιο εύκολα να προβάλλει τις θέσεις του (υπάρχουν άφθονα μπλογκ ΦμΦ) ενώ ένας Δρ Προθυμίδης συνήθως απέχει από το να διατυπώνει δημόσια τις θέσεις και τις πρακτικές του;

EzeΤΡΟΛ:
ΜΑΤΙΕΣ Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

ΤOΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑ∆ΟΠΟΥΛΟΥ

Τα χρόνια της πρώτης νεότητάς µου τα πέρασα – πρωί βράδυ µαζί – µε έναν σπουδαίο Ελληνα, που δυστυχώς δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Τον Γιώργο Κουπαρούσο.Στην παρέα µας ήταν ο Γ. Βότσης, ο Κ.Παπαϊωάννου, ο Λ. ∆άνος, ο Κ. Σοφούλης, ο Σ. Ζαχαριάδης, ο ∆. Κακουλίδης, ο ∆. Μπουλούκος, ο Α. ∆άνος, ο Π. Τζαβέλλας και ενίοτε ο Α. ∆ασκαλόπουλος. Κάποτε και ο Ξαρχάκος.

Ο Κουπαρούσος, από τους πρώτους που ξεσηκώθηκαν κατάτης δικτατορίας (συνελήφθη και φυλακίστηκε), είχε ένα οικογενειακό φαρµακείο στην Πλατεία Κάνιγγος.

Με τον πατέρα του και τους δύο αδερφούς του είχαν και µια φαρµακαποθήκη. Ο φίλος µας, βαθιά µορφωµένος άνθρωπος, Αριστερός και «παιδί τζιµάνι», ήταν ο µόνος «κονοµηµένος». Εµείς οι άλλοι ήµασταν ρέστοι. Αυτός κάπνιζε Ασσο και άνοιγε συνεχώς τοπακέτο του για να κεράσει τους πάντες.

Ο Κουπαρούσος ήταν εύπορος, ίσως και πλούσιος.Εµενεσ’ έναµεγάλο διαµέρισµα, στην Αχαρνών, σχεδόναπέναντι από τον Αγιο Παντελεήµονα, οδηγούσε µια υπέροχη σακαράκα, ιδιοκτησίας του, είχε φίλους φαρµακοποιούς που είχαν µπόλικοπαραδάκι, καιπήγαινε σε ένα ιδιωτικό σχολείο, ως γυµνασιόπαιδο, µε συµµαθήτριες µερικές «κουκλίτσες» της εποχής.

Από τότε, έχω την αίσθηση πως οι φαρµακοποιοί, γενικώς, πάνε µια χαρά οικονοµικώς. Και δεν ξεχνώ, βεβαίως, ότι ο Μπακάκος και ο Μαρινόπουλος φαρµακοποιοί ήταν. Και οι Γιαννακόπουλοι, που ξοδεύουν δισεκατοµµύρια για τον Παναθηναϊκό, είναι φαρµακέµποροι. Φαίνεται ότι όσοι ανακατεύονται µε τα φάρµακα βγάζουν πολλά. Είναι µεγάλο το ποσοστό του κέρδους τους. Εχουµε να κάνουµε µε έναν επιστηµονικό κλάδο - επάγγελµα,που δουλεύει σκληρά µεν, αλλά ο κόπος του δεν πάει χαµένος.

Φαρµακοποιό φτωχό, ακόµη και σε συνοικιακά φαρµακεία, δεν έχω συναντήσει ποτέ στηζωή µου. Ενώ έχω συναντήσει µπατίρηδες γιατρούς, µηχανικούς, καθηγητές πανεπιστηµίου, γεωπόνους, αρχιτέκτονες, αρχιµουσικούς κ.λπ. Στη γειτονιά µου, υπάρχουν τρία φαρµακεία. Εχουν δουλειά και τα τρία. Μακάρι, νά ‘χουν οι άνθρωποι. Γιατί είναι και καλόβολοι, εξυπηρετικοί, εργατικοί. Αλλά όχικαι να γκρινιάζουν, να απεργούν καιµερικές φορές να απειλούν, τώρα που η κυβέρνηση αποφάσισε ν’ ανοίξει τα κλειστά επαγγέλµατα... Αυτές τις µέρες των απεργιών τα φαρµακεία µένουν κλειστά όλητην εβδοµάδα, εκτός ∆ευτέρας και Τρίτης! Και είδα εκατοντάδες ηλικιωµένους στην ουρά, στον Πειραιά, να αγωνιούν για την εξασφάλιση κάποιου φαρµάκου. Ρωτάω τους φαρµακοποιούς: είναι σωστό αυτό; Είναι σωστό, κατά την άποψή τους, ένας νέος που πήρε πτυχίο από τη Φαρµακευτική, αλλά δεν έχει γονείς φαρµακοποιούς, να ασκεί µε µύριες δυσκολίες το επάγγελµά του; Είναι σωστό, το φάρµακο να έχει κέρδος γύρω στο 35%; Για τα καλλυντικά κ.λπ., δεν µιλάω…

tasath:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος- Δηλαδή με εσάς στο κουμάντο, τα φάρμακα ήταν στην Ελ φθηνά;;;;; Πόσα θες να μας τρελάνεις τελείως;

--- Τέλος παράθεσης ---

Ποιος καθορίζει τις τιμές των φαρμάκων; Πρώτα οι εταιρείες δίνουν τη χονδρική, μετά το Υπουργείο βγάζει δελτίο τιμών με κάποια φόρμουλα. Εσύ όλα αυτά τα προσπερνάς και λες ότι η λιανική κάνει τη διαφορά. Που και αυτή καθορίζεται από το Υουργείο.
Και μου λες ότι θα σας τρελλάνω. Που διογκώσατε τη φαρμακευτική δαπάνη για να πιάσετε τους στόχους των "φαρμακάδων".

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος- Πόσο είναι ένα αποδεκτό-δίκαιο εισόδημα για έναν φουμουφού ως εργαζόμενου επιστήμονα ή πολίτη της υπό πτώχευση χώρας στην οποία ζούμε;

--- Τέλος παράθεσης ---

Μάλιστα, ζητάς δηλαδή τον καθορισμό με νόμο της αμοιβής ενός ελεύθερου επαγγελματία, οσάν να ήταν δημόσιος υπάλληλος. Και αυτό με όρους "αποδεκτού-δίκαιου" εισοδήματος, το οποίο φαντάζομαι έχεις ήδη προδιαγράψει στο μυαλό σου.
Για πες μου λοιπόν ΓΙΑΤΡΕ μου, το φακελάκι εμπίπτει στις "διατάξεις" αυτές ή είναι "επίδομα" στην υπό πτώχευση χώρα μας;
Που εκβιάζετε τον κοσμάκη για να κάνετε απλά το καθήκον σας;
Για πες μου, για την υπερσυνταγογράφηση ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΝΑΤΕ με το αζημίωτο, θα πληρώσετε ποτέ, ή θα σας κόψουν απλώς το συνταγολόγιο;
Για πες μου τέλος, για τα τόσα χρόνια ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ που ευθύνονται εν μέρει για την κατάντια της χώρας μας, θα δώσετε ποτέ λόγο;

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος- Έχεις δίκιο ότι αυτοί που προάγουν την πολυφαρμακία είναι κατ΄αρχήν οι ιατροί. Πρόσεξε όμως να δεις τί γίνεται:
Κάθε φορά που βγαίνει ένα "καινούριο" φάρμακο με υψηλή τιμή στην αγορά, η παρουσία του και μόνο ως κάτι "νέο", "βελτιωμένο", "καινοτόμο"  κ.λπ., ωθεί τους ιατρούς να το συνταγογραφήσουν, ώστε να φανούν αρεστοί και τους πελάτες τους, αλλά και να διαιωνίσουν την πελατεία τους με την επανασυνταγογράφηση του.

Αν τώρα ο Δρ. Ευσυνειδητόπουλος πάει κόντρα στο ρεύμα και αγνοήσει το νέο/ακριβό φάρμακο, θα βρεθεί αμέσως ένας Δρ. Προθυμίδης να καλύψει το κενό, και θα σπεύσει να το χορηγήσει αυτός στον ασφαλισμένο, συχνά μάλιστα και με δηκτικά σχόλια για τον συνάδελφό του ("δεν ενημερώνεται / δεν ενδιαφέρεται", "έχει μείνει πίσω", κ.α.). ΑΝ μάλιστα υπάρχει και ένα πρόσθετο -εξωθεσμικό- "κίνητρο" για τον κ. Προθυμίδη, τότε το τερπνόν συνδυάζεται μετά του ωφελίμου και όλα βαίνουν καλώς στη χώρα των παχέων αγελάδων.

--- Τέλος παράθεσης ---

Κοροϊδεύεις φαντάζομαι τον εαυτό σου με αυτά που γράφεις. Γιατί τους υπόλοιπους μην μας θεωρείς ηλίθιους.
Επειδή σκοτώνει ο διπλανός, θα σκοτώσεις κι εσύ;
Δεν καταλαβαίνεις ότι οι γιατροί είναι ΥΠΟΛΟΓΟΙ για την πολυφαρμακία/ακριβοφαρμακία στην Ελλάδα, ότι τόσα χρόνια εξαπατούσαν το σύστημα με "νόμιμο" τρόπο, ότι όλη τους η ζωή στηρίχθηκε και χτίστηκε πάνω σε αυτό το σύστημα ΧΟΡΗΓΙΑΣ;
Πόσα Κουτιά της Πανδώρας χρειάζονται για να αναλογιστεί κάποιος τις ευθύνες του;
Για να σκεφτεί αν έχει συνείδηση και ηθική αντί να κοιτάει "τα δηκτικά σχόλια" του συναδέρφου του;

Και μετά σου φταίνε οι τελικοί αποδέκτες του τέρατος που έφτιαξες, οι οποίοι φυσικά είχαν και εκείνοι οφέλη.

Και να σου πω και κάτι (που ήδη το γνωρίζεις αλλά αποφεύγεις να το πεις):

Είτε έχεις απέναντί σου τους ΦμΦ, είτε τους ΦχΦ, είτε υπαλλήλους του Λαβίδα ή της Carrefour, είτε τους Ισραηλινούς επιχειρηματίες, είτε εξωγήινους που κατέβηκαν από τον Άρη, αυτό που ΕΣΥ συνταγογραφείς είναι υποχρεωμένος (βάσει σύμβασης) να εκτελέσει ο φαρμακοποιός. Όποιος και να είναι αύριο-μεθαύριο.
Εσύ έχεις το μαχαίρι και το πεπόνι. Και δεν χρειάζεσαι θεραπευτικά πρωτόκολλα ή ηλεκτρονική συνταγογράφηση για να ΜΗΝ γράφεις σε όλες τις συνταγές σου "προστατευτικά αγγείων", λες και είναι το φάρμακο για πάσα νοσό και πάσα μ@λ@κίαν...

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση