Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα

Ερχεται η σειρά των φαρμακοποιών

<< < (124/438) > >>

EzeΤΡΟΛ:
Την εποχή που Διοικητής του ΙΚΑ ήταν ο  αρχισυνδικαλιστής των φμφ Θου Αμπατζό, ...«Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος...».

(γι΄αυτό τώρα δεν έχουν ούτε για τ' απαραίτητα)

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝ)

Απαράδεκτη τακτική ακολουθεί μεμονωμένα ο ΦΣΑχ για να αποφύγει να δώσει και να υπογράψει 20 άδειες συναδέλφων, που αν κινηθούν δικαστικά θα τις κερδίσουν. Ο ΦΣΑχ με κόλπα μέχρι και την τελευταία στιγμή εκλιπαρεί για εξαίρεση από έναν Νόμο που τελικά τον έφτιαξαν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους, χωρίς να υπολογίσουν την αγωνία των νέων συναδέλφων και των οικογενειών τους για να αποκατασταθούν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ επαγγελματικά. Το κακό παράδειγμα του ΦΣΑχ, χαρακτηριστικό μιας ανάλγητης συμπεριφοράς που έχουμε συνηθίσει άλλωστε, δεν φαίνεται να ακολουθούν οι Σύλλογοι Ηρακλείου και Λάρισας που επίσης "πλήττονται" από.... 20 (μόνο) νέα φαρμακεία...

Το ερώτημα που προκύπτει από αυτήν την χωρίς προηγούμενο επίθεση του ΦΣΑχ προς τους νέους συναδέλφους είναι, αν τελικά ο φόβος τους προκύπτει από την μείωση των εσόδων τους (μοίρασμα της γνωστής, παχιάς πίτας), ή από την ανάγκη να πουληθούν οι άδειες των συνταξιούχων στα τρελά ποσά και οι οποίες έχουν μείνει στα αζήτητα; Όπως και να έχει οι καταγγελίες που φτάνουν σε εμάς είναι πολλές και ιδιαίτερα αξιοποιήσιμες και θα φτάσουν εκεί που πρέπει αν οι συνάδελφοι που δικαιούνται τις άδειες δεν τις έχουν ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ στα χέρια τους.... Επί τέλους, φτάνει πια η αλαζονεία και η επίδειξη εξουσίας...

ΔΟΥΒΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ:
δηλαδη θελεις να μας πεισεις οτι αν ειχες φαρμακειο εσυ οταν θα εβγαινες συνταξη θα το χαριζες

αρε κουβαρντα μου,...........ολο κριτικη μου εισαι...............

μεθοδος lover..........για να μας καταστρεψει...................

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Οι προτάσεις του ΠΦΣ για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης είναι σημαντικές και πρέπει άμεσα να προχωρήσουν. Συγκεκριμένα:
*Ηλεκτρονική συνταγογράφηση σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία
*Διαγνωστικά – Θεραπευτικά Πρωτόκολλα
*Καθορισμός συμμετοχής ασφαλισμένου ανά φάρμακο
*Νοσοκομειακή συσκευασία
*Καθιέρωση των γενοσήμων στα νοσοκομεία
*Μείωση περιεχομένου συσκευασιών
*Πιλοτική αναγραφή φαρμακευτικής ουσίας και όχι εμπορικής ονομασίας ή δικαίωμα αντικατάστασης

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Οι προτάσεις του ΠΦΣ για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης είναι σημαντικές και πρέπει άμεσα να προχωρήσουν. Συγκεκριμένα:
*Ηλεκτρονική συνταγογράφηση σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία
*Διαγνωστικά – Θεραπευτικά Πρωτόκολλα
*Καθορισμός συμμετοχής ασφαλισμένου ανά φάρμακο
*Νοσοκομειακή συσκευασία
*Καθιέρωση των γενοσήμων στα νοσοκομεία
*Μείωση περιεχομένου συσκευασιών
*Πιλοτική αναγραφή φαρμακευτικής ουσίας και όχι εμπορικής ονομασίας ή δικαίωμα αντικατάστασης

--- Τέλος παράθεσης ---

H αντίστοιχη εμπειρία από το εξωτερικό έχει δείξει ότι η ηλεκτρονική συνταγογράφηση δεν μειώνει τη φαρμακευτική δαπάνη.
Βέβαια στην Ελλάδα που δεν υπάρχει κανένας έλεγχος μπορεί να υπάρχει και μείωση. Τα πρωτόκολλα μπορεί να έχουν αποτέλεσμα αλλά και πάλι θα υπάρξουν διαφυγές.
Η "συμμετοχή ασφαλισμένου ανά φάρμακο" θα είναι το πάρτι των ακριβών φαρμάκων. Τα γενόσημα τώρα είναι μια μεγάλη συζήτηση και όλοι που έχω ακούσει να τα συζητούν με έχουν απογοητεύσει.
Εκ του νόμου μπορεί ο γιατρός να αλλάξει το οποιοδήποτε πρωτότυπο φάρμακο σε γενόσημο της ίδιας ουσίας, συγκέντρωσης, δόσης. Όμως σε ένα φάρμακο δεν υπάρχει μόνο η φαρμακευτική ουσία αλλά άλλες ουσίες-έκδοχα. Και η επιβολή ενός άλλου σκευάσματος για μένα δεν είναι ηθικό. Νομίζω ότι ο ασθενής έχει δικαίωμα να επιλέγει το φάρμακο του σε συνεργασία με τον γιατρό. Όμως και το ταμείο έχει δικαιώματα όταν πληρώνει. Και το δίκαιο σε όλα τα παραπάνω είναι να πληρώνει το ταμείο την συμμετοχή του επί της τιμής του φτηνότερου σε μονήρη δόση της ίδιας φαρμακευτικής ουσίας/δόσης φαρμάκου και η διαφορά να πληρώνεται από τον ασθενή. Τότε υπάρχει κίνητρο.

Θέλοντας να δω πραγματικά πόσο ο Πάγκαλος έχει δίκιο στο γνωστό "Μαζί τα φάγαμε" αποφάσισα να κάνω το εξής πείραμα:
Σε ασθενείς που προσέρχονταν για χρόνια συνταγογραφία και έβλεπα ότι ελάμβαναν μεγάλο αριθμό πρωτότυπων φαρμάκων πρότεινα να τους γράψω ένα γενόσημο φάρμακο (εξηγώντας τι σημαίνει αυτό) αντί για κάθε πρωτότυπο και λέγοντας ότι με αυτό τον τρόπο το ταμείο αλλά και οι ίδιοι θα πληρώσουν 20% λιγότερο.
Σας διαβεβαιώ ότι το 95% των ασθενών που δήλωνε ότι δεν επιθυμεί καμιά αλλαγή στα φάρμακα του με φτηνότερα. Κάποιοι μου είπαν: "Μα έχω μικρή συμμετοχή και δεν κερδίζω και τίποτα σπουδαίο" Δυστυχώς, και εγώ μαζί, επιβεβαιώσαμε τον Πάγκαλο.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση