Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα
Ερχεται η σειρά των φαρμακοποιών
tasath:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των ελ ιδιωτικών φαρμακείων, είναι εξόχως κουπονοκεντρικό, και αυτό οδήγησε στο γνωστό ανηλεές κυνηγητό κουπονιών.
Να όμως που οι φμφ επιδιώκουν να διατηρήσουν το μονοπώλιο και σε μη κουπονοφόρα προϊόντα, όπως οι βρεφικές τροφές, προφανώς για να υποχρεώνουν τους γονείς να τρέχουν μέχρι ...την Κατερίνη, προκειμένου να βρουν ανοιχτό φαρμακείο το πρωί του Σαββάτου.
Η τοποθέτηση του @τασαθ επί του θέματος, είναι, όπως περιμέναμε, πλήρως ευθυγραμμισμένη με Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος των συνδικαλιστών φμφ.
Η ελληνική κοινωνία όμως, ωρίμασε.
--- Τέλος παράθεσης ---
Που είδες εσύ τώρα ότι η τοποθέτησή μου είναι ευθυγραμμισμένη με αυτή του Θεοδοσιάδη, είναι ένα άλυτο μυστήριο...
Και αυτό με τα κουπόνια, τι είναι πάλι; Μπας και σου έχουν κάνει πλύση τα άπειρα εκπτωτικά sites που κυκλοφορούν (τύπου groupon και λοιπά);
Εγώ δεν μίλησα για μονοπώλιο ή δικαστικές προσφυγές αλλά αμφισβήτησα τους ευσεβείς πόθους του ΥΠΑΝ περί μείωσης τιμών.
Και έθεσα ένα εύλογο ερώτημα περί ασφαλείας για ένα τόσο εξειδικευμένο προϊόν.
tasath:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜε τον όρο "ασφάλεια" αναφέρομαι στη δυνατότητα του πελάτη να διευκρινίσει τα περί βρεφικού σκευάσματος με τον φαρμακοποιό για να μην γίνει κάποιο λάθος.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτό το σημείο είναι αρμοδιότητα του παιδιάτρου και όχι του φαρμακοποιού ούτε βέβαια και του σούπερ-μάρκετ.
--- Τέλος παράθεσης ---
Προφανώς και όταν ξέρει ο πελάτης τι θα αγοράσει, δεν τρέχει μία.
Γνωρίζεις όμως ότι αρκετές φορές αυτό δεν συμβαίνει; Η χρειάζεται τηλεφωνική συνεννόηση με τον παιδίατρο; Η απλά ...δεν υπάρχει παιδίατρος;
Και για να σε προλάβω: έχεις δει τσιγγάνο ή πακιστανό να ψωνίζει βρεφικό γάλα;
Ρωτάω λοιπόν: με τη νέα διάταξη, γιατί ένα Super Market να μην μπορεί να εισάγει π.χ. κινέζικο γάλα (ελπίζω χωρίς μελαμίνη) και να το "πασάρει" ως προσφορά σε κάποιον αδαή;
Anyway, δεν θα το λύσουμε εμείς το θέμα...
EzeΤΡΟΛ:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαι για να σε προλάβω: έχεις δει τσιγγάνο ή πακιστανό να ψωνίζει βρεφικό γάλα;
--- Τέλος παράθεσης ---
Ε, χμ, εδώ υπάρχει μια ρατσιστική απόχρωση. Προς ενημέρωση, να σημειώσω ότι ουδέποτε μου είχαν ψωνίσει ο γονείς μου βρεφικό γάλα.
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΡωτάω λοιπόν: με τη νέα διάταξη, γιατί ένα Super Market να μην μπορεί να εισάγει π.χ. κινέζικο γάλα (ελπίζω χωρίς μελαμίνη) και να το "πασάρει" ως προσφορά σε κάποιον αδαή;
--- Τέλος παράθεσης ---
Κι εγώ ρωτάω: Γιατί να μην πάρει ο γονιός το γάλα που θα του υποδείξει ο/η παιδίατρος ...από το σούπερ-μάρκετ;
tasath:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕ, χμ, εδώ υπάρχει μια ρατσιστική απόχρωση. Προς ενημέρωση, να σημειώσω ότι ουδέποτε μου είχαν ψωνίσει ο γονείς μου βρεφικό γάλα.
--- Τέλος παράθεσης ---
Οκ Τσακ Νόρις, φαίνεται ότι στη λακτόζη δεν είχες δυσανεξία.
Καμία ρατσιστική απόχρωση δεν υπάρχει, απλά κάποιοι δεν πάνε σε παιδίατρο...
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚι εγώ ρωτάω: Γιατί να μην πάρει ο γονιός το γάλα που θα του υποδείξει ο/η παιδίατρος ...από το σούπερ-μάρκετ;
--- Τέλος παράθεσης ---
Μωρέ ας το πάρει και από τα Jumbo στη τελική, αρκεί να έχει την υπόδειξη/επιβεβαίωση κάποιου επιστήμονα και όχι ενός άσχετου υπαλλήλου που τρέχει και δεν φτάνει...
tasath:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜέσο δηλωθέν εισόδημα 2010 (έτος κρίσης): 58.110,76 !!! :o :o
--- Τέλος παράθεσης ---
Βιάζεσαι να ρίξεις κόσμο στην πυρά. Έχουμε και λέμε λοιπόν:
- Καταρχήν, τα νούμερα δεν αναφέρονται στο 2010 (έτος κρίσης) γιατί προφανώς δεν έχουν υποβληθεί ακόμα οι δηλώσεις. Περίμενε λίγους μήνες και θα δεις τι γίνεται φέτος (-30% το υπολογίζω).
- Πιστεύεις ότι όλοι πρέπει να έχουν εισόδημα κάτω από ένα όριο; Θες να το ορίσεις;
- Θεωρείς πραγματικά ότι το ανωτέρω μέσο δηλωθέν εισόδημα είναι εξωφρενικό; Ξέρεις π.χ. το αντίστοιχο εισόδημα ενός στελέχους στα ΕΛΠΕ, ενός δικαστικού λειτουργού, ενός εργαζομένου στη Βουλή, ενός κοπρόσκυλου σε κάποιο δήμο; Δεν είναι τυχαία τα παραδείγματα που φέρνω και εξακολουθούν να ισχύουν και σήμερα σε 2ο συνεχόμενο έτος κρίσης.
- Γνωρίζεις ότι "μέσο δηλωθέν εισόδημα" σημαίνει προ φόρων; Βγάλε λοιπόν ένα 25% περίπου.
- Αντιλαμβάνεσαι επίσης ότι δεν είναι μαύρο (όπως π.χ. το αντίστοιχο πολλών συναδέλφων σου σε έτος κρίσης) και θα φορολογηθεί δεόντως;
- Γνωρίζεις ότι το εισόδημα είναι "στα χαρτιά", καθώς ένα μέρος του αφορά σε οφειλές ταμείων που δεν έχουν ακόμα εισπραχθεί; Παρ' όλα αυτά θα φορολογηθεί κανονικά;
Παρεμπιπτόντως, η ανακοίνωση αυτή διαψεύδει επισήμως και πλήρως τους αλαλάζοντες περί εισοδημάτων εκατομυρίων, για βίλες, σαλέ, κότερα, χλιδή, καμαριέρες, κλπ κλπ.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση