Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα

Ερχεται η σειρά των φαρμακοποιών

<< < (140/438) > >>

EzeΤΡΟΛ:
Στα 16 φαρμακεία που βρίσκονται γύρω μου, και τα 16 έχουν τέκνα-διαδόχους. Τυχαίο; Δεν νομίζω.

Η σύγκριση με την ταβέρνα είναι εντελώς άστοχη, διότι στις ταβέρνες δεν υπάρχει -ευτυχώς- μονοπώλιο, δηλαδή μπορεί όποιος θέλει να έρθει και να ανοίξει ταβέρνα δίπλα σου. Και τότε κανένα δεν θα απασχολούσε η άδεια της ταβέρνας σου, την οποία, βεβαίως, θα μπορούσες να μεταβιβάσεις στα παιδιά σου ή να την κάνεις ό,τι ήθελες (ακόμη και να την ψήσεις στο φούρνο).

Black Mamba:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος μετα απο εικοσι χρονια στο επαγγελμα ξερω αρκετα για το τι γινεται γυρω μου

κανεις δεν χανεται.......οποιος εχει κοτσια επιβιωνει

ναι το φαρμακειο που ανοιξε κοντα μου ειναι καινουργιο-στην αρχη τα ραφια ηταν σχεδον αδεια

θελει σιγουρα μια πενταετια να πιασει -αν αντεξει την κριση

αυτο ισχυει και για ενα καινουργιο ιατρειο

εξ αλλου ο διακομιστης ελεγε οτι φαρμακοποιοι πωλουν το φαρμακειο τους 150,000

αντε βγαλε τα εξοδα...να δουμε ποιος αντεχει

--- Τέλος παράθεσης ---

Λυπάμαι που σας το λέω, αλλά δείχνετε να μην ξέρετε.... Προσωπικά θέλω να ανταγωνιστω μαζι τους με τον κανονα της επιβιωσης, αλλά ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΗΝΟΥΝ οι άτιμοι... και το εντυπωσιακό είναι που έχουν κάτι ελευθερο-επαγγελματίες να τους στηρίζουν.... (τους κλειστοεπαγγελματίες, βολεμένους....)!!

Μια ερώτηση... Στο ιατρείο σας κοντά βρίσκονται κι άλλα ιατρεία ή είστε μονοπώλιο και ο ασθενής αναγκάζεται να έρχεται σε εσάς;;; Κερδίζετε τους ασθενείς σας με το σπαθί σας ή τους έχετε έτοιμους στο πιάτο και αλυσοδεμένους με τα βιβλιάρια στο ντουλάπι;;;;

Θα εκτιμούσα μια ειλικρινή απάντηση...κύριε Δούβη!!!

Ακόμα ΔΕΝ απαντήσατε στην ερώτηση μου....

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςkανεις λαθος

στα δεκα φαρμακεια που εχω διπλα μου το ενα εχει μεταβιβασθει στα παιδια του

τα αλλα 9 η τα παιδια ακολουθησαν αλλο δρομο η ειναι ατεκνοι

παντως η αναλογια 1 προς 10 δεν δικαιολογει τοση φασαρια

και γω αν τα παιδια μου γινονταν γιατροι-που δεν θελουν-θα τα βοηθουσα με αναλογο τροπο ....που ειναι το λαθος???????

και ταβερνα να ειχα στα παιδια μου θα την εδεινα

εσυ θα την χαριζες σε αλλους??

δεν νομιζω οτι λεω κατι παραλογο.................

--- Τέλος παράθεσης ---

Δεν νομίζω να εμποδίζατε τα παιδιά ενός αγρότη να γίνουν γιατροί και να ανοίξουν δίπλα σ'εσας ή τα παιδιά σας.... Αυτό θέλετε;;;

@Black Mamba: Kαλή (και γρήγορη) επαγγελματική αρχή, και μακάρι να μην αλλάξεις τώρα πια στρατόπεδο και πάντοτε να αγωνίζεσαι για δίκαιες αρχές και ιδανικά.

Αυτό θα τους βόλευε, αλλά έχουμε πολύ δουλείά ακόμα νυν και πρώην ΦχΦ.... ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΣΗ του κλάδου μας...!!!!

tasath:
@Black Mamba καλή αρχή !
Αναμένω εντυπώσεις τώρα που πέρασες στην πλευρά των επιχειρηματιών-ιδιοκτητών (σε σχέση με εκείνη των υπαλλήλων, για να μην παρεξηγούμαι).

Μια ερώτηση όμως:
Αν πράγματι έδωσες μόνο 60Κ για να στήσεις μαγαζί (είχε ήδη έπιπλα; δεν χρειάστηκε ανακαίνιση; δεν έβαλες ρολά-τζαμαρία; δεν αγόρασες εξοπλισμό και συρταριέρες; δεν έβαλες μηχανογράφηση-συναγερμό; δεν έχεις ενοίκιο;) και 30Κ για εμπόρευμα, νομίζω ότι είσαι στην αρχή και θα χρειαστείς αρκετό κεφάλαιο στην άκρη για να τα φέρεις βόλτα. Ο @Δουβής μπορεί να υπερέβαλλε ελαφρώς για τα 250Κ αλλά δεν νομίζω ότι στήνεις ανταγωνιστικό μαγαζί τη σήμερον ημέρα με λιγότερα από 150Κ (κατάστημα-εμπόρευμα-ρευστό). Αυτό δεν το γράφω για να σου την πω, αλλά απεναντίας για να σε προειδοποιήσω ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και έχουν αλλάξει πολύ ακόμα και για τα φαρμακεία...

Σε κάθε περίπτωση, σου εύχομαι καλή επιτυχία.

Black Mamba:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος@Black Mamba καλή αρχή !
Αναμένω εντυπώσεις τώρα που πέρασες στην πλευρά των επιχειρηματιών-ιδιοκτητών (σε σχέση με εκείνη των υπαλλήλων, για να μην παρεξηγούμαι).

Μια ερώτηση όμως:
Αν πράγματι έδωσες μόνο 60Κ για να στήσεις μαγαζί (είχε ήδη έπιπλα; δεν χρειάστηκε ανακαίνιση; δεν έβαλες ρολά-τζαμαρία; δεν αγόρασες εξοπλισμό και συρταριέρες; δεν έβαλες μηχανογράφηση-συναγερμό; δεν έχεις ενοίκιο;) και 30Κ για εμπόρευμα, νομίζω ότι είσαι στην αρχή και θα χρειαστείς αρκετό κεφάλαιο στην άκρη για να τα φέρεις βόλτα. Ο @Δουβής μπορεί να υπερέβαλλε ελαφρώς για τα 250Κ αλλά δεν νομίζω ότι στήνεις ανταγωνιστικό μαγαζί τη σήμερον ημέρα με λιγότερα από 150Κ (κατάστημα-εμπόρευμα-ρευστό). Αυτό δεν το γράφω για να σου την πω, αλλά απεναντίας για να σε προειδοποιήσω ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και έχουν αλλάξει πολύ ακόμα και για τα φαρμακεία...

Σε κάθε περίπτωση, σου εύχομαι καλή επιτυχία.

--- Τέλος παράθεσης ---

5.000 συρταριέρα (από μαραγκό), 400 ευρώ νοίκι..., 10.000 τα ράφια, 2.000 οι 2 υπολογιστές + 350 το πρόγραμμα, ρολά έχει, τζάμια έχει, πόρτες έχει.... και στο κάτω κάτω όλα cash και χωρίς να χρωστάω σε κανέναν... Με ανταγωνισμό μηδαμινό. λόγω επιστημονικής ανεπάρκειας των γειτόνων ΦμΦ.... (Κάτι λέγαμε οτι θέλω να ανοίξω σε χωριό και αυτό κάνω)...

Παρακαλώ, μην υποτιμάτε την νοημοσύνη μου, ούτε τις επιχειρηματικές τακτικές μου.... Σε αμφισβήτηση τίθενται όσες πρακτικές έχουν καταντήσει στην μιζέρια και στην ζητιανιά τους ΦμΦ των τζιπ και των ιστιοπλοϊκών... Και μια διόρθωση... Δεν ήμουν απλά υπάλληλος... Διευθυντικό στέλεχος ήμουν!!!

Ούτε κατά διάνοια δεν πέρασα στην απέναντι όχθη, καθώς απέναντι βρίσκονται οι βολεμένοι κι εγώ δεν θα επαναπαυτώ ποτέ... Ούτε κατά διάνοια να αποκτήσω το ύφος και την παραποιότητα αυτών που πολέμησα και θα συνεχίσω να πολεμώ... Ούτε κατα διάνοια να  με ξανασυγκρίνετε με αυτούς!!! Εξακολουθώ να μην αισθάνομαι όμοιά τους....

Denominator:
Υπάρχουν επίορκοι γιατροί και επίορκοι φαρμακοποιοί.
Υπάρχουν βολεμένοι γιατροί και βολεμένοι φαρμακοποιοί.
Υπάρχουν ηθικά ακέραιοι γιατροί και ηθικά ακέραιοι φαρμακοποιοί.
Οι ηθικά ακέραιοι γιατροί είναι συνήθως μεροκαματιάρηδες (πλέον).
Για τους ηθικά ακέραιους φαρμακοποιούς δε γνωρίζω, υποθέτω όμως ότι μπορεί να είναι κι έτσι.
Ας διαλέξουμε με ποιους θα πάμε.
Στο κάτω-κάτω πρωτίστως αξιολογείται η προσωπική ευθύνη του καθενός μας.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση