Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα

Ερχεται η σειρά των φαρμακοποιών

<< < (144/438) > >>

tasath:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠάμε τα γνωστά μαθηματικά:

μέσο καθαρό κέρδος 8-10%

--- Τέλος παράθεσης ---

Εγώ λέω, για καλύτερα αποτελέσματα της προπαγάνδας σας, να δηλώσετε ως μέσο καθαρό κέρδος 1-2%...

--- Τέλος παράθεσης ---

Αν έχεις διαφορετικά στοιχεία τα οποία μπορείς να τεκμηριώσεις, καλοδεχούμενη η συνέχεια της κουβέντας.
Αλλιώς παραμένεις στους απλούς συκοφάντες. Λυπάμαι για το χαρακτηρισμό, αλλά δεν βρίσκω καλύτερο...

EzeΤΡΟΛ:
Επειδή, όπως φαίνεται, σου αρέσει να ταλαιπωρείς και να ταλαιπωρείσαι μέσα από αυτό το Φόρουμ, διάβασε το παρακάτω:
(Από Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.)

Ας ρίξουμε και μια ματιά στο αναθεωρημένο (πέμπτο) Μνημόνιο  Ιουλίου 2011 να δούμε αν άλλαξε κάτι μετά από τόσους μήνες διαβουλεύσεων:

- Ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να λειτουργήσει μέσα στον Ιούλιο με 25% λιγότερους Ιατρούς και 50% λιγότερο προσωπικό.

- Η Κυβέρνηση πρέπει να αναιρέσει το 0,4% υπέρ του ΠΦΣ ( σ.σ. Πόσοι γνωρίζουν ότι ισχύει μέχρι τώρα μια παγαποντιά, να κονομάει ο ΠΦΣ ένα νταβατζηλίκι για κάθε εκτελούμενη συνταγή; Με το ίδιο σκεπτικό, να βάλουμε και ένα ποσοστό υπέρ της ΕΛΕΓΕΙΑ ή της ΕΚΟΓΕΝΕΙΑ για κάθε πρωτοβάθμια συνταγή!! )

- Να εξακολουθήσει να πληρώνει μηνιαίως τα Φαρμακεία για να εισπράττει το rebate.

- Από το 2012 να τροποποιήσει την αμοιβή των Φαρμακείων ώστε να μην ξεπερνά το 15%. (Άρπα τη, αν το κέρδος του φμφ ήταν 8-10% όπως λές, τότε για ποιό λόγο το Μνημόνιο V προβλέπει μείωσή του ...σε 15%;)

- Η Κυβέρνηση προχωρά την e-συνταγογράφηση και αξιολογεί σε 3μηνιαία βάση τις επιδόσεις των Ιατρών στη συνταγογράφηση φαρμάκων και εξετάσεων και σε 6μηνιαία βάση την κατανάλωση φαρμάκων και την εισροή του rebate από τα Φαρμακεία και τη Βιομηχανία.

- Προωθεί τη συνταγογράφηση με δραστική για την προαγωγή των φθηνότερων generics τα οποία θα κοστολογηθούν στο 60% των πρωτοτύπων (αυτή τη στιγμή κοστολογούνται στο 70%).

tasath:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος- Από το 2012 να τροποποιήσει την αμοιβή των Φαρμακείων ώστε να μην ξεπερνά το 15%. (Άρπα τη, αν το κέρδος του φμφ ήταν 8-10% όπως λές, τότε για ποιό λόγο το Μνημόνιο V προβλέπει μείωσή του ...σε 15%;)

--- Τέλος παράθεσης ---

Πόσο ημιμαθής μπορεί να είσαι; Δεν το πιστεύω, γιατί έχεις δώσει άλλα δείγματα γραφής.
Συνεπώς συνεχίζω να σε κατατάσσω στους ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ και στους ΕΜΠΑΘΕΙΣ.

Μάθε λοιπόν ότι δεν πρέπει ποτέ να συγκρίνεις πορτοκάλια με μήλα:

1) Στη σελίδα 128 του επικαιροποιημένου μνημονίου (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος) ), για το πρώτο τρίμηνο του 2012 προβλέπεται κατ' αποκοπή κέρδος ή σε συνδυασμό με κάποιο μικρό ποσοστό κέρδους επί της τιμής του φαρμάκου, το οποίο όμως δεν θα ξεπερνά συνολικά το 15%.

2) Είναι άλλο πράγμα το markup επί της τιμής του φαρμάκου, άλλο το μικτό κέρδος, άλλο το καθαρός κέρδος. Εγώ μίλησα για καθαρό κέρδος (έσοδα-έξοδα, για να στο κάνω λιανά).

3) Εγώ έχω στοιχεία, εσύ δεν έχεις τίποτα παρά φήμες και δημοσιεύματα. Σε παροτρύνω λοιπόν να ρωτήσεις τη @blackmamba, αφού ρολλάρει η δουλειά για 2-3 μήνες, τι λεφτά βάζει καθαρά στην τσέπη. Θα εκπλαγείς...

4) Αν σε κούρασα, δες τι μπορείς να κάνεις για να μην με προκαλείς.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:

--- Παράθεση ---Είναι άλλο πράγμα το markup επί της τιμής του φαρμάκου, άλλο το μικτό κέρδος, άλλο το καθαρός κέρδος. Εγώ μίλησα για καθαρό κέρδος (έσοδα-έξοδα, για να στο κάνω λιανά).
--- Τέλος παράθεσης ---

--- Παράθεση ---Χωρίς να τσεκάρω καν αν τα ποσά είναι σωστά, μια απλή διαίρεση μας δίνει τον μέσο ετήσιο τζίρο κάθε φαρμακείου: 416Κ ευρώ.
Που οδηγεί σε  μέσο καθαρό κέρδος (8-10%) 33Κ-41Κ. Που την επόμενη χρονιά θα είναι ακόμα χαμηλότερο λόγω έκτακτων "χαρατσιών".

--- Τέλος παράθεσης ---

Από που προκύπτει ότι το καθαρό κέρδος είναι 8-10% επί του τζίρου; Δεν το λέω με διάθεση ειρωνείας απλά θα ήθελα κάποια επίσημα στοιχεία.

Black Mamba:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος- Από το 2012 να τροποποιήσει την αμοιβή των Φαρμακείων ώστε να μην ξεπερνά το 15%. (Άρπα τη, αν το κέρδος του φμφ ήταν 8-10% όπως λές, τότε για ποιό λόγο το Μνημόνιο V προβλέπει μείωσή του ...σε 15%;)

--- Τέλος παράθεσης ---

2) Είναι άλλο πράγμα το markup επί της τιμής του φαρμάκου, άλλο το μικτό κέρδος, άλλο το καθαρός κέρδος. Εγώ μίλησα για καθαρό κέρδος (έσοδα-έξοδα, για να στο κάνω λιανά).

3) Εγώ έχω στοιχεία, εσύ δεν έχεις τίποτα παρά φήμες και δημοσιεύματα. Σε παροτρύνω λοιπόν να ρωτήσεις τη @blackmamba, αφού ρολλάρει η δουλειά για 2-3 μήνες, τι λεφτά βάζει καθαρά στην τσέπη. Θα εκπλαγείς...

--- Τέλος παράθεσης ---

Για να το λήγουμε κάποτε, κι επειδή γελάει η κοινωνία με όλους τους κλειστο- επαγγελματίες φαρμακοποιούς θα παραθέσω έναν διάλογο με ΦμΦ γιατί κι εγώ αν το κέρδος μας είναι χαμηλό, δεν έχω καμία διάθεση να πετάξω τον κόπο των γονιών μου...

- Ρε συ Μ.... με πόσο κέρδος δουλεύετε; Αξίζει τελικά ν'ανοίξω;;
- Μην είσαι χαζή... Φυσικά και ν'ανοίξεις. Αν και έχει πέσει η δουλειά, το μεροκάματο ειναι καλό... Σίγουρα θα βγάζεις περισσότερα από όσα έβγαζες στην εταιρία (4.000 μεικτά). Οπότε μην το συζητάς....
- Με τι κέρδος καθαρό όμως δουλεύουμε;;; Μήπως να με κατατοπίσεις;;; Γιατί λένε για 10% οι δικοί σου κι έχω φρικάρει...
- Πλάκα κάνεις;;; Έτσι λένε ρε μ....κα... Τι θές;;; Να μας πάρουν με τις πέτρες τέτοιες ώρες;;; Το ελάχιστο καθαρό που δουλεύεις στο φάρμακο  είναι 20% και στο καλλυντικό.... μπορεί να φτάσει και 40%... άσε το ομοιοπαθητικό... μπορεί και 80%. Ας πούμε εγώ, φέρνω τα πιο ακριβά ομοιοπαθητικά και δουλεύω με 80% κέρδος.... Μην την ψάχνεις... Θα σε βοηθήσω όταν ανοίξεις... Θα στα πω όλα, αν κι εσύ δεν έχεις ανάγκη...

- Οκ ρε.... τρόμαξα με τους δικούς σου.... πω ρε μ...κα .... τι λαμόγια!!! Μα να λένε τέτοιες ανακρίβειες;;;;
- Χα χα.... αυτοί τα λένε για τους άλλους... 'οχι για εμάς..

Φυσικά, αν ο συνάδελφος ΦμΦ ήξερε οτι είμαι η black mamba, δεν θα μου τα έλεγε αυτά....
Οπότε, επειδή μας κουράσατε, αφήστε την καραμέλα και το κλάμα.... ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ κυριοι ΦμΦ και λοιποί συγγενείς!!!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση