Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα
Ερχεται η σειρά των φαρμακοποιών
tasath:
Εγώ πάλι γιατί θα έλεγα ότι σηκώνει καταγγελία;
Η έστω ερωτήσεις τύπου:
1. Ποια είναι επιτέλους η Κατερίνα και τι επαγγέλλεται;
2. Έχει πάρει άδεια από τη Νομαρχία για αυτά που γράφει;
3. Ποιο είναι το προβλεπόμενο ωράριο στην περιοχή;
4. Γιατί η χριστιανή (ή μουσουλμάνα ή άθεη) δεν παίρνει την καλοκαιρινή της άδεια (όπως δικαιούται) να κλείσει το ρημάδι και να μην γράφουμε ό,τι γράφουμε;
EzeΤΡΟΛ:
Εγώ θα προσπαθήσω να παραστήσω τον συνήγορο του φμφ:
1. Γιατί δλδ να είμαι ανοικτός τις μέρες που δεν έχω συνταγογράφο στο Π.Ι. ΜΟΥ; Αξίζει να είμαι ανοικτός για 5-10 πελάτες, που μπορούν να έρθουν και την επομένη; Άσε που υπάρχουν και αλλού φαρμακεία. Τρεις μέρες, σας φτάνουν και σας περισσεύουν (για θερινή σαιζόν).
2. Επειδή τυγχάνω κάτοχος της μοναδικής (αποκλειστικής) και κληρονομικής άδειας ιδρύσεως φαρμακείου ΜΟΥ, του πληθυσμού ευθύνης ΜΟΥ, πάει να πει ότι δεν πρέπει να πάω ποτέ διακοπές; Εσύ γιατί πας διακοπές, ντόκτορ;
3. Η Κατερίνα, έστω και αν δεν είναι φαρμακοποιός, μπορεί να εκτελεί συνταγές όπως κι εγώ. Δηλαδή, εγώ τί παραπάνω κάνω;
4. Ακόμη και να στείλετε αναφορά στον Φαρμακευτικό Σύλλογο όπου ανήκω, δεν πρόκειται να πετύχετε τίποτε. Άλλωστε και οι συνάδελφοί μου, το ίδιο με μένα κάνουν.
5. Αυτός ο ντουνιάς έχει και μάγκες και κορόιδα, κι εγώ απ' τους δεύτερους δεν είμαι. Αν δεν μπορείς να χαρείς τα λεφτά σου, μη τα βγάζεις κιόλας.
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜάλλον επειδή αναστέλλει την ανάπτυξη των συζευκτικών χόνδρων;
--- Τέλος παράθεσης ---
Για το λόγο αυτό το Ciproxin είναι (αν δεν κάνω λάθος) το μοναδικό αντιβιοτικό σε μορφή σιροπιού που δεν προορίζεται για παιδιατρική χρήση αλλά για ενήλικες με προβλήματα κατάποσης.
Και για να λύσω και τη δεύτερη απορία, ο διάλογος διεμείφθη μεταξύ εμού (αγοραστής) και του πωλητή. Φυσικά και δεν είχα κανένα πρόβλημα να δηλώσω την ιατρκή μου ιδιότητα εξ' αρχής, αλλά η πρώτη απάντηση με αφόπλισε...
ΔΟΥΒΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠάντως παρατηρώ ότι από τότε που έκοψαν τα πολλά πάρε-δώσε οι "φαρμακάδες", κάποιοι έχουν λυσσάξει...
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν ξέρω αν ως "λυσσασμένοι" φωτογραφίζονται κάποιοι χρήστες του Φόρουμ - ελπίζω πως όχι.
Οι "φαρμακάδες" κουβαλούν νερό στο μύλο των φμφ, οπότε ήταν και είναι πάντοτε ανεπιθύμητοι. (Σεβαστό βέβαια ότι κάνουν τη δουλειά τους, αλλά μέχρι ενός σημείου.)
--- Τέλος παράθεσης ---
oi φαρμακαδες πανε σχεδον αποκξλειστικα σε γιατρους φιλτατε και οχι σε φμφ
tasath:
Μια ενδιαφέρουσα μελέτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Directorate-General for Internal Policies) σχετικά με το κόστος των φαρμακευτικών προϊόντων στην Ευρώπη.
Ρίξτε μια ματιά, ειδικά στα γραφήματα που δείχνουν ότι μάλλον υπάρχουν χώρες με σοβαρότερα προβλήματα...
Εγγραφή ή Είσοδος
EDIT: Επειδή αυτό το link έχει μόνο τις πρώτες 10 σελίδες, ιδού άλλο με ολόκληρο το κείμενο: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Προς διευκόλυνση παραπέμπω σε γραφήματα:
- Σελίδα 11 (και 22), η απίστευτη αύξηση της κατά κεφαλήν φαρμακευτικής δαπάνης στη χώρα μας μεταξύ 2000-2008. Κοινώς γίναμε όλοι αρρωστούληδες.
- Σελίδα 12, πόσο κοστίζει ένα καλάθι 150 φαρμάκων στην Αμερική, οεο; Στη χώρα της πλήρους ελευθερίας και των 24x7 αλυσίδων φαρμακείων;
- Σελίδα 30, τα τραγικά ποσοστά R&D της Ελλάδας (φαίνεται δεν συνυπολογίζουν τα "έξοδα κίνησης και τουρισμού"). Που είναι η περίφημη ντόπια παραγωγή;
- Σελίδα 35, συνοπτικός πίνακας όλων των μορφών περιορισμών στο χώρο του φαρμάκου για τα διάφορα μέλη-κράτη. Έκπληξη;
- Σελίδα 51, μικτά ποσοστά κέρδους φαρμακαποθηκών (πριν τη μείωση στις δικές μας). Βρε τους Ολλανδούς, έχουν συγκεντρώσει την αγορά κανονικότατα.
- Σελίδα 52, μικτά ποσοστά κέρδους φαρμακείων. Μήπως με γελάν τα μάτια μου;;; Και οι Σουηδοί πάνω από 20%;
- Σελίδα 62, αναλογία πωλήσεων generics. Α όχι, εμείς προτιμάμε το επώνυμο (ΠΟΠ) !
- Σελίδα 85 (παράρτημα), τιμή πώλησης ανά μονάδα γνωστών δραστικών στα κράτη-μέλη. Μήπως είμαστε φτηνοί τελικά;
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση