Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα
Ερχεται η σειρά των φαρμακοποιών
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδοςεμφανώς γελοίες επιβαρύνσεις (λογαριασμός ΔΕΗ και υποχρεωτική καταβολή υπέρ ΕΡΤ)
--- Τέλος παράθεσης ---
Κι εγώ είμαι από αυτούς που έχουν αγανακτήσει να πληρώνουν την ΕΡΤ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ (πληρώνω τέσσερις [4] ΔΕές), τη στιγμή που δεν παρακολουθώ καθόλου Μπήλιω Τσουκαλά καθώς με έχουν κουράσει διάλογοι του τύπου: (ακολουθεί ανέκδοτο τύπου Bilio fact)
— Αγαπητοί τηλεθεατές, σήμερα έχουμε κοντά μας, τον κύριο Ρεβυθά...
— Φασουλάς!
— Μάλιστα, τον κύριο Φασουλά λοιπόν, που ήρθε στο στούντιό μας απο το Περτούλι Ευρυτανίας...
— Απο τ' Ανώζα είμαι!
— Ε, τελοσπάντων, τον κύριο Φασουλά απο τ' Ανώγεια της Λεβεντογέννας Κρήτης μας, βιρτουόζο της κιθάρας...
— Τση λύρας!
— Ε, καλά το ίδιο κάνει, βιρτουόζο της χμμμ, λύρας και εκπρόσωπο της Γκόθικ ελληνικής μουσικής σκηνής...
— Κρητικά παίζω!
— Ε, τότε γιατί φοράτε μαύρα;
— [...]
EzeΤΡΟΛ:
Εγγραφή ή Είσοδος
Ο γείτονας της κατσίκας, ψόφησε για τα καλά.
psychochick:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕγώ θα προσπαθήσω να παραστήσω τον συνήγορο του φμφ:
1. Γιατί δλδ να είμαι ανοικτός τις μέρες που δεν έχω συνταγογράφο στο Π.Ι. ΜΟΥ; Αξίζει να είμαι ανοικτός για 5-10 πελάτες, που μπορούν να έρθουν και την επομένη; Άσε που υπάρχουν και αλλού φαρμακεία. Τρεις μέρες, σας φτάνουν και σας περισσεύουν (για θερινή σαιζόν).
2. Επειδή τυγχάνω κάτοχος της μοναδικής (αποκλειστικής) και κληρονομικής άδειας ιδρύσεως φαρμακείου ΜΟΥ, του πληθυσμού ευθύνης ΜΟΥ, πάει να πει ότι δεν πρέπει να πάω ποτέ διακοπές; Εσύ γιατί πας διακοπές, ντόκτορ;
3. Η Κατερίνα, εφόσον δεν είναι μόγγολο, μπορεί να εκτελεί συνταγές όπως κι εγώ. Δηλαδή, εγώ τί παραπάνω κάνω;
4. Ακόμη και να στείλετε αναφορά στον Φαρμακευτικό Σύλλογο όπου ανήκω, δεν πρόκειται να πετύχετε τίποτε. Άλλωστε και οι συνάδελφοί μου, το ίδιο με μένα κάνουν.
5. Αυτός ο ντουνιάς έχει και μάγκες και κορόιδα, κι εγώ απ' τους δεύτερους δεν είμαι. Αν δεν μπορείς να χαρείς τα λεφτά σου, μη τα βγάζεις κιόλας.
--- Τέλος παράθεσης ---
Είστε γιατρός και χρησιμοποιείτε τη λέξη "μόγγολο", έστω και υποθετικά εκφρασμένη από κάποιον άλλον, επίσης πάροχο ΠΦΥ; Ντρέπομαι για εσάς, λυπάμαι για εσάς, σας σιχαίνομαι κύριε, λίγος σεβασμός στον ασθενή δε βλάπτει... Δεν είναι αυτό λεξιλόγιο που περίμενα να συναντήσω σε φόρουμ πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και μάλιστα από γιατρό, όπως ισχυρίζεστε ότι είστε. Η ιατρική δεοντολογία επεκτείνεται και πέραν του ωραρίου σας και καλό θα ήταν να την τηρείτε για να μη γελοιοποιείστε εσείς προσωπικά και όλος ο κλάδος σας γενικά.
psychochick:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑνακοινωση που βρήκα σε ΠΙ σήμερα και αφορά το μοναδικό φαρμακείο τους Δημοτικού διαμερίσματος
--- Παράθεση ---ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Από την επόμενη εβδομάδα 4 Ιουλίου το φαρμακείο θα το ανοίγει η Κατερίνα
Κάθε Τρίτη πρωί 8:30 - 2:30
Τετάρτη πρωι 8:30 - 2:30
Απόγευμα 5:30 - 9:30
Πεμπτη πρωι 8:30 - 2:30
Δευτέρα Παρασκευή και Σάββατο θα είναι κλειστό
--- Τέλος παράθεσης ---
Απορίες:
1. Η Κατερίνα (που δεν είναι φαρμακοποιός) μπορεί να ανοίγει το φαρμακείο απουσία του φαρμακοποιού;
2. Καταλάβατε πότε σταματάει αυτό;
3. Προβλέπεται αυτό το ωράριο και με τι διαδικασία;
4. Εάν μπορεί να ανοίγει μόνη της μια υπάλληλος μη φαρμακοποιός το φαρμακείο γιατί να μην μπορεί να πουλάει φάρμακα και ένα σουπερ-μαρκετ;
ΥΓ Δεν είμαι υπερ του να πουλάνε τα φάρμακα στα σουπερ-μαρκετ. Αλλά τέτοια περιστατικά με κάνουν να πιστεύω ότι όλα είναι εφικτά σε αυτή τη χώρα.
Φωτογραφία επισυνάπτεται.
--- Τέλος παράθεσης ---
Εκτός από τη φωτογραφία, μήπως μπορείτε να επισυνάψετε και τα λοιπά στοιχεία του φαρμακείου; Έστω τη διεύθυνση; Προτίθεμαι να κάνω επώνυμη καταγγελιά, ακόμα και μήνυση, δεν ανέχομαι την κοροϊδία, τον εμπαιγμό και την εκμετάλλευση από κανέναν ασυνείδητο επαγγελματία υγείας.
Ξέρω ότι δε θ'αλλάξω τον κόσμο, αλλά αυτό δε θα με κάνει να πω στ'αρχίδια μου και να καθήσω με τα χέρια σταυρωμένα, μαστουρωμένος παρατηρητής, θα κάνω ότι μπορώ και ότι προβλέπει ο νόμος.
EzeΤΡΟΛ:
Η αδυναμία αποτύπωσης στον γραπτό λόγο των παραφραστικών στοιχείων που συνοδεύουν τον προφορικό, οδηγεί (επί απροσεξίας: παρεκτρέπει) στη χρήση αδόκιμων λέξεων, όταν ο σκοπός (η μετάδοση του νοήματος-μηνύματος με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο) θεωρείται πρωτεύον από τον γράφοντα σε σχέση με τα εκφραστικά μέσα. Το Φόρουμ δεν είναι πια η αρχική μικρή παρέα και ο κίνδυνος παρεξηγήσεως ή κακόβουλης ερμηνείας από αποσπασματική ανάγνωση και άγνοια του context στο οποίο λέγονται κάποια πράγματα από τις περσόνες που έχουν δημιουργήσει οι χρήστες του εδώ μέσα (όπως σε κάθε Φόρουμ) είναι πλέον, υπαρκτός. (Όποιος όμως αναλαμβάνει το ρόλο του κήνσωρα έναντι των άλλων, να είναι έτοιμος να τον επιβάλλει και στον εαυτό του και να μην ξεχάσω να κλείσω την παρένθεση γιατί κάνει ρεύμα.)
Ας είναι έτσι λοιπόν, και έχοντας κάνει χρήση των δυνατοτήτων που παρέχονται στους χρήστες από τους κανονισμούς του Φόρουμ, αντικατέστησα εμπρόθεσμα την επίμαχη αναφορά (μαζί με μια άλλη, επίσης ευρισκόμενη σε καταφανή θέση off-side), που ούτως ή άλλως αποδίδονταν αρνητικά (δηλαδή αποκλειόταν η απόδοσή της) στο φυσικό πρόσωπο, για το οποίο είμαι σίγουρος ότι πρόκειται για μια εξαιρετική επαγγελματία, με πολλές ικανότητες, υψηλό δείκτη υπευθυνότητας και λαμπρές προοπτικές σταδιοδρομίας.
Στη νουβέλλα του “Η μέθοδος του Δρ Πίσσα και του Καθ. Φτερά”, ο Edgar Allan Poe περιγράφει μια κλινική, όπου προσωπικό και τρόφιμοι συμμετέχουν σε ένα πρωτότυπο θεραπευτικό πείραμα: παίρνουν οι μεν τη θέση των δε. Με την πάροδο του χρόνου, όλοι εξοικειώνονται τόσο πολύ με το ρόλο τους, ώστε η αρχική ιδιότητα του καθενός να μην καθίσταται διακριτή στον εξωτερικό επισκέπτη. Μακριά κι αγαπημένοι.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση