Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα
Ερχεται η σειρά των φαρμακοποιών
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/07/2011, 06:50
(ΤΟ ΒΗΜΑ)
Τι σημαίνει «κλειστό επάγγελμα»; Τέσσερα πράγματα. Προστασία. Ασυλία. Ασυδοσία. Κομματική πελατεία. Στην πραγματικότητα το «κλειστό», δηλαδή του «προστατευόμενο» επάγγελμα κατοχυρώθηκε με το τέλος του εμφυλίου πολέμου. Προς εκμαυλισμό συνειδήσεων, εξαγορά ψήφων και ανταμοιβή των δικών μας παλικαριών. Οι ανυπάκουοι – αριστεροί, κομμουνιστές, κεντρώοι, αστικοδημοκράτες και αντιβασιλικοί – θεωρήθηκαν μιάσματα και έτσι έκλεισαν γι' αυτούς οι πόρτες των κλειστών επαγγελμάτων. Θυρωρός, περιπτεράς, ταξιτζής, φορτηγατζής, λεωφορειούχος και συναφή κλάδοι υπήρξαν τα προνομιούχα τσιφλίκια της μετεμφυλιακής Ελλάδας. Στον κλάδο των μεταφορών το τρίκυκλο του Γκοτζαμάνη. Από εκεί ο χαφιεδισμός. Από εκεί ο ιμάντας συνεργασίας με τις αρχές. Από εκεί η παπαγαλία υπέρ του ακροδεξιού καθεστώτος. Από εκεί οι εφεδρείες του παρακράτους. Τα κλειστά επαγγέλματα, οι δεξαμενές της κομματικής πελατείας. Που πάει να πει εγώ ο τουρκορθόδοξος πασάς δίνω άδειες σε όποιον γουστάρω. Ετσι στην συνέχεια οι τσάμπα άδειες – όλων των κλειστών επαγγελμάτων – κοστολογήθηκαν και χρυσοπληρώθηκαν. Πόσο; Εγώ, ας πούμε, μοσχοπούλησα διακόσια χιλιάρικα την τσάμπα άδεια που κληρονόμησα από τον πατέρα μου. Αυτά τα προικιά της Τουρκορθοδοξίας. Ετσι από τον αέρα έβγαλα περιουσία. Οπως περίπου συμβαίνει και με την οικοπεδική αυθαιρεσία. Το λένε χρησικτησία. Εδώ έβοσκε τα πρόβατά του ο παππούς μου. Αρα το κτήμα είναι δικό μου. Επομένως το κάνω φέτες, φτιάχνω rooms to rent, ανοίγω ταβέρνα και πέντε μήνες τον χρόνο βγάζω καμιά εκατοστή χιλιάρικα και στην εφορία δηλώνω το τίποτα. Από πού νομίζετε ξεφύτρωσαν όλες αυτές οι περιουσίες; Από την αγία τετράδα της ελληνικής τουρκορθοδοξίας: Κλειστά επαγγέλματα, φοροδιαφυγή, αισχροκέρδεια και πλιάτσικο στην καταπάτηση της Γης. Αυτές οι αρετές που κληρονομήσαμε εμείς οι ελληνάρες από τους προγόνους μας κοτζαμπάσηδες, πρόκριτους, προεστούς και κατσαπλιάδες. Οσο ήταν «κλειστά» μια χαρά. Τώρα που είναι «ανοικτά» ορμάω να σε φάω τουρκόσπορε πασά!
ΔΟΥΒΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ:
μα για πια επαγγελματα ομιλεις τελικα????????????
σε ολη την ευρωπη ταξιτζηδες .,φαρμακοποιοι κλπ ειναι με πληθισμιακα κρητηρια
ακομη και αυτη η Γερμανια
μονο οι εβραιοι στην αμερικη ειναι ........αλλοιως/.................
να γινουμε εβραιοι?????????????
tasath:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΘα πρέπει να πάψετε να υπολογίζετε ως ποσοστιαία απώλεια από το ποσοστό κέρδους σας τα έξοδά σας για αποπληρωμή δόσεων τζιπ και σκαφών, για έξοδα καταστήματος, εξοχικών, σπα, γκουβερνάντας και οπουδήποτε αλλού ξανοιχτήκατε και να παρουσιάζετε έτσι ψευδώς χαμηλωμένο το ποσοστό κέρδους σας.
--- Τέλος παράθεσης ---
Ε τώρα δεν χωρά απάντηση: αυτά δεν υπολογίζονται στο φορολογητέο εισόδημα επιχείρησης, κάποια θεωρούνται τεκμήρια και φορολογούνται εξτρά, άλλα δεν μπαίνουν καν σε δήλωση. Δεν τα πας καλά με τα λογιστικά, έτσι;
Για πες, ποιο είναι το πραγματικό καθαρό κέρδος των φαρμακείων, να το στείλουμε στην εφορία, να γελάσει λίγο το χειλάκι τους...
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗ μεγάλη καθίζηση στο κέρδος των φμφ φαίνεται σε σύγκριση όχι με πέρυσι, αλλά με πρόπερσι: σχετικά, αναφέρει η "Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος":
"Η αντίστοιχη φαρμακευτική δαπάνη του Ιουνίου 2009 ..... ήταν 188.574.613€, συνεπώς υπάρχει μείωση κατά 32%, σε σχέση με τον Ιούνιο του 2011. "
--- Τέλος παράθεσης ---
Απολύτως σωστό: σε σχέση με το 2009 τζίρος και κέρδη 30-40% κάτω. Για να μην λένε κάποιοι ότι η κρίση δεν αγγίζει τα φαρμακεία.
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΌλοι μαζί, ιατροί και ασφαλισμένοι, έχουμε πολλά περιθώρια να καταβαραθρώσουμε ακόμη περισσότερο τα κέρδη του φμφ.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αν αυτός είναι λοιπόν ο τελικός σκοπός, προτείνω περισσότερη σύνεση στη συνταγογραφία και παραίνεση στον κόσμο για λιγότερα φάρμακα.
Τώρα που αραίωσαν και οι φαρμακάδες...
Υ.Γ. Ακούω όμως ότι έχετε πρόβλημα με την αποζημίωση των επισκέψεων. Σήμερα πελάτης μας είπε ότι, όταν ρώτησε το συμβεβλημένο γιατρό να της εξηγήσει επαρκώς τι έχει, της είπε κατά λέξη "για τα χρήματα που με πληρώνουν να σε δω, και πολλά σου είπα".
EzeΤΡΟΛ:
Εγγραφή ή Είσοδος (tromaktiko)
Διαβαζω συνεχώς καποια σχολια σχετικα με υποστηριξη στους ταξιτζήδες και φορτηγατζήδες και απορω πραγματικα αν αξιζουμε αυτο που περνάμε.
Κάποιοι υποστηριζουν τους αγώνες τους, τα δίκια τους και όποιοι τους κατηγορούν θελουν λεει να πεθανει και η κατσικα του γείτονα.
Ωραία λοιπον δεν θελω να πεθανει η κατσικα του γειτονα, θέλω και εγω κατσικα.
Και για να γινω πιο κατανοητός, ειμαι επαγγελματίας προγραμματιστής.
Απαιτώ λοιπον να μεινει κλειστο το επαγγελμα των ταξιτζηδων - φορτηγατζηδων και λοιπων αλλα απαιτω!!! Να κλεισει και το δικο μου επαγγελμα.
Να μπει πληθυσμιακό κριτήριο και στους προγραμματιστές. Ετσι θα ανέβει κατακόρυφα η δουλεια μου και όποιος χρειάζεται προγραμματιστή θα ειμαστε η κλικα της πόλης και θα γδυνουμε όποιον μας χρειαστει.
Επισης δεν θα μπορει να ανοιξει γραφειο ο καθε τυχάρπαστος πτυχιούχος βγαινει απο το πανεπιστημιο και να μας παιρνει την δουλεια.
Ετσι θα παμε μπροστα. και για τους νέους που ψάχνουν δουλεια ας βρουνε 200 η 300 χιλιάδες ευρώ να αγορασουν αδεια απο καποιον αλλον για να δουλεψουν.
Και οταν κουραστω να δουλευω θα τσιμπισω και το εφάπαξ μου πουλώντας την αδεια μου και θα εχω και για τα τρισσεγγονα μου.
Ωραία τα σκεφτεστε ελληναρες μου. Εμενα με βολευει.
Κλειστα επαγγελματα τωρααααα!
AΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
EzeΤΡΟΛ:
Εγγραφή ή Είσοδος
Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εξέτασης των αιτήσεων που έγιναν στις 4 Απριλίου του 2011 και αφορούν στις άδειες ίδρυσης φαρμακείων στην Θεσσαλονίκη. Διαβάστε όλα τα ονόματα των φαρμακοποιών που μπορούν να ιδρύσουν φαρμακείο.
- Να συγχαρούμε και να ευχηθούμε, από την πλευρά μας, καλή (και έντιμη) άσκηση του λειτουργήματος στους νέους φαρμακοποιούς. Όσοι από τους παλιούς φμφ πικράθηκαν ή χαλάστηκαν από την είσοδο νέων συναδέλφων τους στο επάγγελμα, να φάνε μια lacta.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση