Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα

Ερχεται η σειρά των φαρμακοποιών

<< < (18/438) > >>

alfie:
“Φεύγεις από το φαρμακείο; Η άδεια γυρίζει στο κράτος!”
Νέο «αγκάθι» ανέκυψε στις σχέσεις υπουργείου Υγείας και Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), έπειτα από το ζήτημα της επέκτασης του ωραρίου των φαρμακείων που είχε τεθεί στους εκπροσώπους των φαρμακοποιών από τον υπουργό κ. Ανδρέα Λοβέρδο πριν από περίπου πέντε εβδομάδες.

Κατά τη διάρκεια της νέας συνάντησης που είχαν οι δύο πλευρές το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας έθεσε το θέμα της μεταβίβασης της άδειας φαρμακείων κατά τη συνταξιοδότηση φαρμακοποιών –σημειώνεται ότι το σημερινό καθεστώς επιτρέπει την κληρονομική μεταβίβαση της άδειας για την ίδρυση και τη λειτουργία φαρμακείου.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας επέμεινε στις αρχικές θέσεις του σε ό, τι αφορά τη λειτουργία όλων των φαρμακείων και το Σάββατο στο ωράριο των καταστημάτων καθώς και σε ό, τι αφορά το κλιμακούμενο ποσοστό έκπτωσης των φαρμακοποιών προς τα ασφαλιστικά ταμεία (γνωστό και ως rebate, κυμαίνεται από 0,5% έως και 8%, ανάλογα με τα κέρδη των φαρμακοποιών).

Ο κ. Λοβέρδος  επικαλέσθηκε τις ασφυκτικές πιέσεις του υπουργικού συμβουλίου και της τρόικας που ζητούν απελευθέρωση του επαγγέλματος του φαρμακοποιού και κάλεσε τα μέλη του ΔΣ του ΠΦΣ να προτείνουν άμεσα εναλλακτική λύση στην ίδια κατεύθυνση.

Το γερμανικό μοντέλο αδειοδότησης φαρμακείων
Εξηγώντας ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας κ. Αντώνης Δημόπουλος στους φαρμακοποιούς την πρόταση του υπουργείου Υγείας ανέφερε ότι βασίζεται στο σύστημα αδειοδότησης φαρμακείων που ισχύει στη Γερμανία.

Σύμφωνα με αυτό, η άδεια κάθε φαρμακοποιού που  αποσύρεται από το επάγγελμα επιστρέφει στην κρατική αδειοδοτούσα αρχή, η οποία στη συνέχεια παραχωρεί την άδεια στους φαρμακοποιούς βάσει λίστας αναμονής. Ο κ. Λοβέρδος συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ότι «εάν γίνει αυτό ολοκληρώνουμε την απελευθέρωση του επαγγέλματός σας και δεν πρόκειται πλέον να σας ενοχλήσει κανείς».

Από την πλευρά τους, οι φαρμακοποιοί εξετάζουν το ενδεχόμενο για κινητοποιήσεις – η τελική απόφαση θα ληφθεί την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου σε έκτακτη γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής. Η πρόταση που θα συζητηθεί θα είναι η πραγματοποίηση 48ωρων επαναλαμβανόμενων κινητοποιήσεων.
 
Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι την ώρα της συνάντησης είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Υπουργείο Υγείας δεκάδες φαρμακοποιοί της Αθήνας και του Πειραιά. Ο υπουργός Υγείας δε προειδοποίησε τους συνομιλητές του ότι διαβούλευση υπό πίεση δεν μπορεί να γίνει και πως αν επαναληφθεί αυτό το σκηνικό θα αποχωρήσει από το διάλογο και θα παραπέμψει το θέμα στο Υπουργείο Οικονομικών.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

tasath:
Μετά τη σημερινή συνάντηση (και παρά το κύμα των απίστευτων δημοσιευμάτων τις τελευταίες ημέρες), τα πράγματα φαίνεται να συνοψίζονται στα εξής:

1. Οι συνδικαλιστές-φαρμακοποιοί σφάζονται μεταξύ τους (ΠΦΣ εναντίον ΦΣΑ και τούμπαλιν).
2. Πρόταση υπουργείου για προαιρετικό άνοιγμα τα Σάββατα (όποιος θέλει, όπως τότε με τους Ολυμπιακούς αγώνες).
3. Πρόταση υπουργείου για επιστροφή αδειών των συνταξιούχων και τήρηση "λίστας αναμονής". Τέρμα τα περισσότερα κληρονομικά.
4. Για τα χρέη των ταμείων, τα ίδια Παντελάκη μου (όπως πάντα, έχουν κολλήσει στο Γενικό Λογιστήριο)...
5. Για το ύψος του rebate μάλλον τα βρίσκουν (άρα θα μειωθεί κάπως).
6. Δεν προβλέπεται άρση των γεω-πληθυσμιακών περιορισμών.
7. Δεν προβλέπεται αλλαγή του ιδιοκτησιακού.
8. Δεν είναι ξεκάθαρο αν συμφώνησαν για τα μέτρα του 2012 (π.χ. κατ' αποκοπήν αμοιβή στις συνταγές).
9. Ετοιμάζονται κινητοποιήσεις από Τετάρτη για τα 2,3 και 4 παραπάνω.


Black Mamba:
Οι φορτηγατζήδες είναι κυριλέ τύποι, τελικά... Τι άλλο θα δούμε εκτός από αυτές τις εικόνες ντροπής; Μήπως κάποιος να ενημερώσει τον Λουράντο οτι οι γιατροί χαίρουν ενα άκρως ανοικτό και ελεύθερο επάγγελμα;;
Τα δύσμοιρα παιδάκια τους, έχουν φάει το κρυο της αρκούδας στην Μπρατισλάβα....


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος1. Οι συνδικαλιστές-φαρμακοποιοί σφάζονται μεταξύ τους (ΠΦΣ εναντίον ΦΣΑ και τούμπαλιν).

--- Τέλος παράθεσης ---

Tί είναι όλη αυτή η ιστορία με τον εμφύλιο των ΦμΦ; Είναι αληθινή η κόντρα ή σικέ;

Δεν ανησύχησεν ο Λούρυ όταν άκουσε
του Δελφικού Μαντείου τον χρησμό.
"Τα εβδομήντα τρία χρόνια να φοβάται."
Είχε καιρόν ακόμη να χαρεί.
...
Aυτά ο Λούρυ. Και στον ΠΦΣ ο Vayo
κρυφά το στράτευμά του συναθροίζει και το ασκεί,
ο γέροντας ο εβδομήντα τριώ χρονώ.

(Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος)

Πάντως, νομίζω ότι το καλύτερο που έχει να κάνει ο Ανδρέας (ο σαλέας, ο μαλέας, ο μαντραχαλέας, κ.λπ.) είναι να πάψει ν΄ασχολείται μαζί τους και να τους παρατήσει στην Τρόικα Τόμσεν-Ντερόουζ-Μαζούχ. Θα έχει να γελάει και το παρδαλό κατσίκι αν πάνε να διατυπώσουν τις θέσεις τους γύρω από τα πρώην κεκτημένα τους στους τροϊκανούς...
Πάντως, ξέχωρα από την πλάκα, αν καταφέρουν να επιβάλλουν (έστω κάποια από) τα συμφέροντά τους και να γελοιοποιήσουν την Τρόικα και το Μνημόνιο, τότε ανοίγουν το δρόμο και για κάθε άλλο κλάδο ή συντεχνία να επιδιώξει το ίδιο. Οψόμεθα...

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος1. Οι συνδικαλιστές-φαρμακοποιοί σφάζονται μεταξύ τους (ΠΦΣ εναντίον ΦΣΑ και τούμπαλιν).

--- Τέλος παράθεσης ---

Tί είναι όλη αυτή η ιστορία με τον εμφύλιο των ΦμΦ; Είναι αληθινή η κόντρα ή σικέ;

--- Τέλος παράθεσης ---

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (TO BHMA)

Η άδεια λειτουργίας, το ποσοστό κέρδους και οι εφημερίες τα σημεία-«κλειδιά» της αντιπαράθεσης

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Αντ. Δημόπουλο, η πρόταση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι η ακόλουθη: η άδεια κάθε φαρμακοποιού ο οποίος αποσύρεται από το επάγγελμα θα επιστρέφεται στην αρμόδια κρατική αρχή, η οποία θα δίδει την άδεια στον πρώτο άνεργο φαρμακοποιό της λίστας αναμονής.
........................................
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης δεκάδες φαρμακοποιοί της Αθήνας και του Πειραιά είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Υγείας, στην οδό Αριστοτέλους. Η ενέργεια αυτή εξόργισε τον υπουργό, ο οποίος είπε ότι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ήταν προγραμματισμένη. «Συζήτηση υπό πίεση δεν μπορεί να γίνει. Την επομένη που θα συμβεί κάτι αντίστοιχο, η συνάντησή μας δεν θα πραγματοποιηθεί και θα πάτε στο υπουργείο Οικονομικών να διαπραγματευθείτε για τα ζητήματα που σας απασχολούν» είπε ο κ. Λοβέρδος, απευθυνόμενος κυρίως στον κ. Λουράντο.

Αμέσως μετά τη συνάντηση οι φαρμακοποιοί που βρίσκονταν στην είσοδο του υπουργείου Υγείας αποδοκίμασαν τον πρόεδρο του ΠΦΣ κ. Δ. Βαγιωνά, επειδή τάχθηκε κατά της συγκέντρωσης.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση