Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα
Ερχεται η σειρά των φαρμακοποιών
EzeΤΡΟΛ:
ΤΕΡΜΑ Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΗΓΑΔΙΩΝ!!
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Σεπτέμβριος 9, 2011 από mypharm
Αγαπητοί Συνάδελφοι (φμφ)
Στο δελτίο ειδήσεων του Σκάι αναφέρθηκε ανάλαφρα και παραπλανητικά ότι από τα έντοκα γραμματια του ελληνικού δημοσίου αντλήθηκε μόνο το μισό απο το αιτούμενο ποσό που ζήταγε το ελληνικό δημόσιο για να εξυπηρετηθούν οι τρέχουσες ανάγκες του.Είδηση που πέρασε στα ψιλά σε ολα τα οικονομικά σαιτ.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος από 14' κ μετά
Θα πρέπει να σας καταστήσουμε σαφές ότι το ελληνικό δημόσιο δανείζεται από τις ελληνικές τράπεζες που με τη σειρά τους δανέιζονται απο την ΕΚΤ για να πάρουν τα χρήματα.Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι η Τροικα στη διαφωνία με τον κυβερνηση μπλοκαρε στρατηγικά την εσωτερική ρευστότητα της ελλάδας μέσω ΕΚΤ.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι εξαγγελίες του κιτρινισμένου Βενιζέλου συνέπεσαν χρονικά με τη δημοπρασία και δεν σημαίνει τίποτα παραπάνω ότι με τα μισά λεφτά θα πρέπει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις τις οποίες μαθηματικά τις περικόπτει στο μισό για να βγεί!!!
Στο πλαίσιο αυτό θίχτηκαν και οι φαρμακοποιοί για να αποπροσανατολιστεί το φλέγον θέμα των πληρωμών και να επεκταθεί ακόμα περισσότερο το διαστημα πληρωμών με τη διαφορά ότι οι πληρωμές τους γίνονται αβέβαιες.
Είμαστε σε επαφή με τα στελέχη του κλάδου που είναι σε ιδιαίτερη ανησυχία ότι υπάρχει πιθανότητα να μην έχουμε μόνο επιπλέον καθυστερηση στις πληρωμές αλλά ιδιαίτερα ανησυχητικά φαινόμενα που μπορεί να φθάσουν και σε εμπρακτη αδυναμία της πληρωμής των φαρμακείων.
Θα είμαστε σε επιφυλακή για οτιδήποτε νεότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας έχουμε και μέσω facebook(mypharm) kai tweeter(mypharmgr) μιας και ένα τέτοιο σενάριο θα προκαλέσει σφράγισμα επιταγων στο 30% των συναδέλφων και κίνδυνος επισφαλειών και κατασχέσεων από το φακτορινγκ.
ΥΓ.Υπενθυμίζουμε ότι τα σπρεντ ειναι στα 1800......
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Πηγή:www.capital.gr
Το σοβαρό πλέον ενδεχόμενο έλλειψης διαθεσίμων για την κάλυψη των βασικών αναγκών του δημοσίου προκαλεί έντονους φόβους στο εσωτερικό της κυβέρνησης, που καταστρώνει σενάρια σταδιακού παγώματος – μετάθεσης πληρωμών για να διασφαλισθεί χρήμα για μισθούς και συντάξεις.
Μετά την αποχώρηση της τρόικας την προηγούμενη Πέμπτη και την σοβαρή πιθανότητα να μετατεθεί για τον Οκτώβριο η δόση των 8 δις ευρώ, τα σενάρια μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών δίνουν και παίρνουν. Αρμόδια στελέχη αναφέρουν ότι «τα διαθέσιμά μας φτάνουν για τη κάλυψη των βασικών αναγκών έως το τέλος του μήνα».
Ένα από τα σενάρια που αναπτύσσονται είναι η σταδιακή καταβολή της 6ης δόσης. Δηλαδή, σε περίπτωση που οι αποφάσεις εκταμίευσης ληφθούν τον Οκτώβριο, να δοθεί στην Ελλάδα ένα ποσό με το οποίο να καλυφθούν τα «ανοίγματα» της χώρας προς το εξωτερικό και τους δανειστές.
Η τρόικα θα προχωρήσει σε αυτή την κίνηση ως μέτρο πίεσης για να γίνουν πλέον πράξη οι παρεμβάσεις του Μνημονίου και να αρθούν οι εσωκυβερνητικές – και όχι μόνο – αντιδράσεις που εντείνονται διαρκώς.
Ωστόσο, το ζήτημα είναι, λένε τα ίδια στελέχη, ότι πέρα από τις προθέσεις χρειάζεται και χρόνος. Πολλές από τις παρεμβάσεις (ΔΕΚΟ, φορείς, κλειστά επαγγέλματα, αποκρατικοποιήσεις κλπ) καθυστέρησαν μήνες. Ως εκ τούτου, η δουλειά που πρέπει να γίνει από τα αρμόδια υπουργεία είναι πολύ μεγάλη για τόσο ασφυκτικά χρονικά περιθώρια.
Ετσι, δίδεται μία μάχη με το χρόνο η οποία δεν είναι ακόμη ορατό που θα καταλήξει.
Πάντως η τρόικα επανέρχεται στις 14 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα για τον τελικό έλεγχο της χώρας. Πέρα από τα διαθρωτικά μέτρα αναζητούνται και πρόσθετες δημοσιονομικές παρεμβάσεις αξίας περίπου 2 δις ευρώ για φέτος. Κρίσιμη θεωρείται η πολιτική διαπραγμάτευση που θα γίνει στο άτυπο Ecofin στο τέλος της επόμενης εβδομάδος παρουσία των αρχηγών της τρόικας. Προετοιμάστηκε σε συνάντηση που έγινε με εκπρροσώπους των κρατών στην αρχή της εβδομάδος υπό πολύ έντονο κλίμα για τη χώρα, και φωνές που μιλούσαν ακόμη και για έξοδο από το ευρώ σε περίπτωση αποτυχίας.
Η κυβέρνηση από τη πλευρά της μετρά τα διαθέσιμα. Η χαμηλή προσέλευση στην δημοπρασία εντόκων ενίσχυσε τις ανησυχίες εντός της κυβέρνησης που προσδοκά να καλύψει τις πάγιες ανάγκες της από νέα έκδοση 2 δις ευρώ της προσεχούς εβδομάδας.
Και πάλι όμως σύμφωνα με αρμόδια στελέχη τα λεφτά δεν φτάνουν για όλες τις πληρωμές του δημοσίου αν δεν έρθει ολόκληρη η δόση μέχρι το τέλος του μήνα. Καταστρώνεται σύμφωνα με πληροφορίες σχέδιο μετακύλισης πληρωμών του δημοσίου.
Στόχος είναι να καλυφθούν οι ανάγκες για μισθούς και συντάξεις. Προς τον σκοπό αυτό μεταφέρονται χρονικά οι πληρωμές προς προμηθευτές, συμβασιούχους, εργολάβους, επιχορηγούμενους φορείς του δημοσίου. Επιχειρείται επίσης να καθυστερήσουν και οι πληρωμές (πχ επιστροφές φόρου ή ΦΠΑ) μέσω των εφοριών.
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος (από το ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝ)
Δε θα εφαρμόσουν το νόμο και θα πάνε σε κινητοποιήσεις απαντούν οι φαρμακοποιοί στην απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων.
Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, Κ. Λουράντος, μιλώντας στο Βήμα fm, τόνισε ότι «εάν ο κ. Λοβέρδος νομίζει ότι μπορεί με αυτό τον τρόπο να εφαρμόσει ένα νόμο που δεν τον κατανοώ πλήρως, θα πάμε σε ανάλογες κινητοποιήσεις. Δηλαδή θα μπορούμε να πούμε Δευτέρα και Τετάρτη και Σάββατο πρωί, τα φαρμακεία κάνουν απεργία και χωρίς διημερεύοντα και χωρίς διανυκτερεύοντα, για να δούμε τι θα κάνει».
Αναφερόμενος στις άδειες των φαρμακείων δήλωσε: «τις άδειες δεν μας τις δίνει το υπουργείο, δεν μας τις δίνει το κράτος, τις άδειες μας τις δίνει το πανεπιστήμιο. Δεν είναι όπως τα ταξί, κάνει λάθος εδώ. Η άδεια του φαρμακείου δεν είναι όπως τα ταξί».
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝ: Ας σταματήσει επιτέλους ο λαϊκισμός του κ. Λουράντου, που επιτηδευμένα εκμεταλεύεται την άγνοια του κόσμου και ενδεχομένως και του Υπουργείου και "μπερδεύει" τις άδειες. Μια από τις άδειες, μας την δίνει το Υπουργείο (άδεια άσκησης), αλλά μόνο με αυτήν ουδέποτε άνοιξε κάποιος φαρμακείο. Ας το αποφασίσει να σταματήσει να το παίζει αδαής υποτιμώντας τη νοημοσύνη της κοινωνίας. Ναι, ο Υπουργός μπορεί να αφαιρέσει άδειες αν το θελήσει. Μπορεί να αφαιρέσει την ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ επιόρκων, λαμόγιων κλπ, πριν αποφασίσει να αφαιρέσει την άδεια για το ωράριο. Επίσης, λυπηθείτε μας κ. Λουράντο. Κουραστήκαμε να εξηγούμε τα αυτονόητα στους δημοσιογράφους, οτι δηλ. η άδεια που πήρατε από το Πανεπιστήμιο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ εκείνη που πουλάτε 300.000 και λέγεται ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ.
alfie:
Ανοιχτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων αφήνουν οι φαρμακοποιοί, αντιδρώντας στις νέες ρυθμίσεις για τα φαρμακεία και κάνοντας λόγο για «αγώνα επιβίωσης».
Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, θεωρεί απαράδεκτα υψηλό το ποσοστό 30% των φαρμακείων που πρέπει να λειτουργούν τα απογεύματα Δευτέρας, Τετάρτης και Σαββάτου, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, ενώ σε ότι αφορά το κέρδος, τονίζει ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο περαιτέρω μείωσης, διευκρινίζοντας ότι σήμερα το ποσοστό κέρδους είναι περίπου 18,5%.
Σημειώνει ότι το φαρμακευτικό επάγγελμα είναι ήδη ανοικτό και αναφέρει ότι, πάνω από 800 άδειες νέων φαρμακείων έχουν χορηγηθεί ή είναι σε φάση ολοκλήρωσης και νομοθετήθηκαν και υλοποιούνται περισσότερες από 200 συστεγάσεις.
EzeΤΡΟΛ:
Τα λέει αυτά, επειδή γνωρίζει ότι έχει τον πολιτικό νάνο Λόβερ στο τσεπάκι του.
Θα μπορεί όμως να παριστάνει για πολύ ακόμη τον δερβέναγα του φαρμάκου στη χώρα; Οι εξελίξεις σύντομα θα τον πάρουν παραμάζωμα.
Προβλέπω σύντομα να πίνει τον καφέ της παρηγοριάς μαζί με τον Λυμπερόπουλο στο Μοναστηράκι...
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση