ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα
aloe vera
Δ. Κουναλάκης:
Όταν αρχίζουμε την διαφήμιση και δεν υπάρχει συζήτηση τα διαφημιστικά μηνύματα διαγράφονται. Είναι στους κανόνες λειτουργίας του forum.
Υγεία και νεότητα υπόσχεται και το sex. Μπορείς ας πουμε να βάλεις στο pubmed τους όρους "sexual endorphins" και θα δεις ότι ακόμη και σε ένα τόσο taboo θέμα υπάρχει βιβλιογραφία. Όταν μάλιστα μιλάμε για ματζούνι που πουλιέται τα πάντα θα βρεις. Φαντάζομαι ότι η ανάσταση θα είναι λίγο πιο δύσκολο να διασταυρωθεί σε μελέτες η επιτυχία της αλόης.
Να ξαναγυρίσουμε σε δύο βασικά ερωτήματα για να δουμε που θα βαλουμε την aloe?
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠώς ορίζεις την έννοια του φαρμάκου;
--- Τέλος παράθεσης ---
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤι διαφορά έχει μια ουσία με συγκεκριμένη χημική ένωση με καθαρότητα 100% εάν προέρχεται από φυτικό προϊόν ή εάν προέρχεται από το εργαστήριο; Οι γνώσεις μου λένε ΚΑΜΙΑ. Μήπως μου έχει ξεφύγει κάτι; Θα είχατε την καλοσύνη να μου εξηγήσετε το εξής:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕρευνητές προσπάθησαν να αναπαραγάγουν το τζελ της αλόης συνδυάζοντας τα συστατικά της σε τεχνητή χημική μορφή αλλά το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό. Από όλα τα φάρμακα που κυκλοφορούν παγκοσμίως σε όλες τις χώρες, η αλόη περιέχει το 25% των συστατικών τους, με πολύ σημαντικό το γεγονός ότι είναι σε φυσική μορφή και όχι χημική.
--- Τέλος παράθεσης ---
--- Τέλος παράθεσης ---
tax2684:
*δεν ειναι φαρμακο με την στενη εννοια του ορου,ειναι το ζελε που εχει μεσα του το φυτο,δεν ειναι εργαστηρικα φτιαγμενο.
με αυτη την ενοια και το χαμομηλι ειναι φαρμακο.
*δεν ηταν δυνατον εργαστηριακα να παραξουν ολα αυτα τα συστατικα που εμπεριεχει το φυτο μαζι , ή δεν μπορεσαν να καταφερουν τα ιδια αποτελεσματα.
μεμονομενα ή γκρουπ στοιχειων φυσικα εχουν παρασκευαστει.
*παντως ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω γιατι αυτη απαξιωση για ενα φυτικο προιον,οταν ενδεχομενως δεν εχετε ασχοληθει επισταμενα με το θεμα για να εχετε και ποιο ξεκαθαρη αποψη.
εγω δεν μιλησα απαξιωτικα για τα φαρμακα(μαντζουνια,ανασταση κλπ.)παρολο που και αυτα εχουν ενα σωρο παρενεργειες,και οπως τονισα στην αρχη ΔΕΝ ειμαι γιατρος για να μπω σε μια
εξειδικευμενη συζητηση οπου παντα θα υπαρχει και η αντιθετη αποψη(ομως αντικειμενικα).
αν οντως και παλι λεω θελετε μια ποιο εμπερηστατομενη αποψη και φυσικα να εκφρασετε τις αντηρησεις σας δεν εχετε παρα να μου ζητησετε να σας φερω σε επαφη με συναδελφους σας
που φυσικα θα σας λυσουν και τις οποιες αποριες.
σε ενα ξενοδοχειο στην θεσσαλονικη στις 29/9/10 και ωρα 7.00 θα μιλησει ενας στρατιωτικος γιατρος (καρδιολογος-ομοιοπαθητικος),γενικα για την αλοη και οχι μονο.
(δεν αναφερω το ξενοδοχειο για να μην θεωρησετε οτι κανω διαφημηση),αν παντως θελει καποιος να παρευρεθει μπορει να μου το ζητηση (στο email ).
ευχαριστω και συνγωμη αν σας κουρασα.
Gatekeeper:
Και εμείς ευχαριστούμε. bye bye
timex:
Εγγραφή ή Είσοδος
σε ενα ξενοδοχειο στην θεσσαλονικη στις 29/9/10 και ωρα 7.00 θα μιλησει ενας στρατιωτικος γιατρος (καρδιολογος-ομοιοπαθητικος),γενικα για την αλοη και οχι μονο.
--- Τέλος παράθεσης ---
Να φανταστώ πως ο στρατιωτικός καρδιολόγος -ομοιοπαθητικός με την ομιλία σου θα δωσει κύρος στην αλόη;
Δ. Κουναλάκης:
κλειδώνεται μέχρι να έχουμε μια απάντηση εδώ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
25/10/2010
Επειδή το φόρουμ επισκέπτονται και μη υγειονομικοί, θα ήταν καλό να συμβουλευτείτε τον ιατρό σας για κάθε θέμα που αφορά την υγεία σας και να μην στηρίζεστε σε εμπορικές διαφημιστικές καταχωρήσεις. Προϊόντα βασισμένα σε φυτικής προέλευσης υλικό που δεν ελέγχονται όπως τα φάρμακα μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα υγείας.
Η αλόη σαν gel χρησιμοποιείται σήμερα περιστασιακά σαν ήπιο ανακουφιστικό που βελτιώνει την αιμάτωση σε εγκαύματα καθώς και σε ήπιες μορφές ψωρίασης. Όμως μπορεί η ίδια η αλόη σε κάποιους να ανθρώπους να προκαλέσει η ίδια έγκαυμα ή να χειροτερέψει ένα υπάρχον έγκαυμα ή την ψωριαση. Συνεπώς η χρήση της απαιτεί την παρακολούθηση από κάποιο ειδικό.
Όλα τα άλλα παρασκευάσματα έχουν απαγορευτεί σαν φάρμακα (και ιδιαίτερα αυτά για την δυσκοιλιότητα) καθώς δημιουργείται φαρμακευτική ανοχή και απαιτείται όλο και μεγαλύτερη δόση μέχρι που υπάρχει τοξικότητα από την χρήση αυτών των σκευασμάτων και πιθανότατα προκαλούν καρκίνο.
Η κυβερνητική υπηρεσία που παρέχει πληροφόρηση στους υγειονομικούς στις ΗΠΑ έχει χαρακτηρίσει την αλόη ως "ΠΙΘΑΝΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ" για την δυσκοιλιότητα και την ψωρίαση (ήπιες μορφές). Για όλα τα υπόλοιπα δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι προσφέρει θεραπευτικά κάτι.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση