ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα
aloe vera
tax2684:
βιβλιο "αλοη: η τρυφερη θεραπευτρια" του δρ.Γ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ ιατρου-μαιευτηρα-γυναικολογου,διδακτορα του πανεπιστημιου αθηνων και μελους του Δ.Σ του ιατρικου συλλογου
ΑΘΗΝΩΝ.
επισης στο ιατρικο site : Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος (νομιζω οτι θα σας καλυψει πληρως)
υποψιν οτι στο πρωην ανατολικο μπλοκ η αλοη υπαρχει επισημα στο συστημα υγειας, και επισης υπαρχει και σε ενεσιμη μορφη.
υ.γ
δεν προσπαθω να ερθω σε αντιπαραθεση με κανεναν,απλως θελω να σε γνωση και προβληματισμο τα ωφελη που ειδα απο την αλοη.
Argirios Argiriou:
Πάντως όπως κάθε φάρμακο, έτσι και η αλόη θέλει προσοχή:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Δ. Κουναλάκης:
Προσωπικά θα χρησιμοποιήσω την Αλόη για να αλείψω το σώμα όποιου έχει πεθάνει. Για αυτό δεν έχω κανένα ενδοιασμό. Εκτός κι αν τους ανασταίνει κιόλας οπότε δεν ξέρω εάν θα τους αλείψω όλους αδιακρίτως.
Τώρα το κείμενο του Αργύρη για το πως μπορείς να πάθεις ζημιά στο ήπαρ από την Αλόη το διαβάσατε....
Να προσθέσω και εγώ ένα ακόμη: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Και πείτε μου μήπως υπό προϋποθέσεις κάνει και πιο γρήγορη την γήρανση με καταστροφή του DNA (αλήθεια τα τελομερή σας λένε κάτι;)
Όμως σας ευχαριστώ ιδιαίτερα για αυτό το θέμα συζήτησης καθώς πάντα είχα την εξής απορία:
Τι διαφορά έχει μια ουσία με συγκεκριμένη χημική ένωση με καθαρότητα 100% εάν προέρχεται από φυτικό προϊόν ή εάν προέρχεται από το εργαστήριο; Οι γνώσεις μου λένε ΚΑΜΙΑ. Μήπως μου έχει ξεφύγει κάτι; Θα είχατε την καλοσύνη να μου εξηγήσετε το εξής:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕρευνητές προσπάθησαν να αναπαραγάγουν το τζελ της αλόης συνδυάζοντας τα συστατικά της σε τεχνητή χημική μορφή αλλά το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό. Από όλα τα φάρμακα που κυκλοφορούν παγκοσμίως σε όλες τις χώρες, η αλόη περιέχει το 25% των συστατικών τους, με πολύ σημαντικό το γεγονός ότι είναι σε φυσική μορφή και όχι χημική.
--- Τέλος παράθεσης ---
Έχω κι άλλες απορίες αλλά ας ξεκινήσουμε από αυτό.
tax2684:
* μια διευκρινηση,οχυμος της αλοης ΔΕΝ ειναι φαρμακο.
αυτη που χρησιμοποιοω εγω περιεχει μονο το ζελε των φυλλων του φυτου και δεν περιεχει καθολου αλοϊνη.(πιστοποιηση απο institut FRESENIUS),ειναι 100% φυσικος χυμος.
* απ'ολες τις αναλυσεις βρισκετε καποιες αρνητικες και απαντατε(δεστε τις θετικες!)* αφου εχει πεθανει απο την πολυφαρμακια!!
* τωρα το αν ανασταινει η αλοη (αστειο),δεν εχετε παρα να ακουσετε προσωπικες ιστοριες απο ανθρωπους που τους αλαξε την ζωη.
δεν αναφερομε μονο στον χυμο της αλοης,υπαρχει μια ολοκληρη σειρα προιοντων(σπρευ,συμπυκνωμα αλοης,οδοντοκρεμα,αλοιφη ειδικη για τις αρθρωσεις κλπ)
* στο περιδικο NEXUS ΙΟΥΛΙΟΥ 2010 γινεται εκτενης αναφορα για την τελομεραση(το υπερ-ενζυμο που υποσχεται υγεια και αιωνια νεοτητα)απο τον ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΡΡΑ.
ενα ποτηρι με νερο μεχρι την μεση καποιος το βελπει μισοαδειο και καποιος αλλος μισογεματο.
Argirios Argiriou:
Εγγραφή ή Είσοδος* μια διευκρινηση,οχυμος της αλοης ΔΕΝ ειναι φαρμακο.
--- Τέλος παράθεσης ---
Πώς ορίζεις την έννοια του φαρμάκου;
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση