Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 12:22:07

Αποστολέας Θέμα: Διαφημίσεις ή όχι, σε αυτό το φόρουμ;  (Αναγνώστηκε 85536 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

21 Σεπτεμβρίου 2010, 09:47:21
Αναγνώστηκε 85536 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Το πρόβλημα είναι ότι αρκετές φορές είναι δύσκολο να κρίνει κανείς πότε πρόκειται για διαφήμιση και πότε πρόκειται για θετική γνώμη κάποιου για κάτι.

Αν υποθέσουμε ότι απαγορεύουμε τις διαφημίσεις στο φόρουμ, τότε θα μπορούσα εγώ που σαν γιατρός έχω δοκιμάσει τον τάδε φορητό καρδιογράφο και είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτόν, να νιώθω περιορισμένος να ανεβάσω την εμπειρία μου αυτή στο φόρουμ για να μη θεωρηθεί διαφήμιση. Με αυτό τον τρόπο, και εγώ θα αισθανόμουν περιορισμένος αλλά και τους αναγνώστες του φόρουμ θα τους στερούσα από κάτι που ίσως τους βοηθούσε στην άσκηση του επαγγέλματός τους.

Προσωπικά νομίζω ότι πρέπει κανείς να είναι ελεύθερος να γράφει στο φόρουμ ότι θέλει αρκεί να μη προσβάλει άλλους. Από κει και πέρα επαφίεται στην κρίση των αναγνωστών να κρίνουν κατά πόσο το κάθε δημοσίευμα είναι έγκυρο ή όχι. (Έτσι δεν γίνεται άλλωστε με κάθε τι που δημοσιεύεται, στο διαδίκτυο τουλάχιστον; ). Το περιεχόμενο του δημοσιεύματος, το αν ο συγγραφέας είναι ανώνυμος ή επώνυμος, το αν προσέχει την ορθογραφία του και την σύνταξή του, η ιστορία που έχει ο καθένας μέσα στο φόρουμ, όλα αυτά αλλά ίσως και άλλα που μου διαφεύγουν, επηρεάζουν την τελική κρίση του κάθε αναγνώστη σχετικά με την εγκυρότητα κάποιου δημοσιεύματος.

Επίσης στο φόρουμ υπάρχει η δυνατότητα (και πρέπει να την ενθαρρύνουμε) να απαντούν οι αναγνώστες στον κάθε επίδοξο διαφημιστή και πιθανώς η διαφήμιση που προσπαθεί να κάνει ο επίδοξος διαφημιστής να του γυρίσει μπούμεραγκ όπως π.χ. έγινε με την περίπτωση του colostrum ( Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος ) από τον tax2684 και τις απαντήσεις που πήρε από τον Δημήτρη τον Κουναλάκη.


Οι παραπάνω σκέψεις μου πάντως δεν διεκδικούν το αλάθητο και πιθανόν να χρειαστεί να τις τροποποιήσω στο μέλλον.
« Τελευταία τροποποίηση: 22 Σεπτεμβρίου 2010, 10:23:50 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

27 Φεβρουαρίου 2011, 12:09:55
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν έχουν μπει διαφημίσεις, πιστεύω ότι είναι καλύτερα και όσο το αντέχει η τσέπη μου θα παραμείνει έτσι.

Κύριε Κουναλάκη επιτρέψτε μου να διαφωνήσω. Το να μπουν διαφημίσεις σε ένα ιατρικό φόρουμ είναι τόσο κακό, όσο να μπαίνουν χορηγοί σε ιατρικά συνέδρια (δυστυχως ή ευτυχώς απαραίτητοι για την ύπαρξη των τελευταίων, σε υψηλό επίπεδο ομολογουμένως).
Δεν είναι μεμπτό, ούτε κατακριτέο - εγώ προσωπικα το επικροτώ και θεωρω οτι οι διαφημισεις εδω μεσα θα αποτελεσουν σημαντικη πηγη αναβαθμισης του φορουμ, χωρις να ματωνει κανεις οικονομικα.
Ολοκληρη επιβιωση του ολυμπιακου ιδεωδους (με τα καλά και τα μυρια κακά του) έγινε με τους χορηγους και την πληρη εμπορευματικοποιηση του προιοντος, ο κοσμος όλος γυρίζει, ζει και αναπνέει απο τη διαφημιση.
Και να βαλετε διαφημισεις εδω μεσα, κανεις νοημων δεν θα το χλευάσει ή θα το καταδικάσει...
« Τελευταία τροποποίηση: 27 Φεβρουαρίου 2011, 12:11:34 από alfie »

27 Φεβρουαρίου 2011, 12:14:02
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Βέρρας Οδυσσέας

Επώνυμοι
Θα πρότεινα, αντί για διαφημίσεις, να γίνουμε εμείς τα ίδια τα μέλη χορηγοί και να υπάρχει η δυνατότητα "donation" (χωρίς καμία υποχρέωση), ώστε να συνεισφέρουμε ό,τι νομίζουμε και μπορούμε.
Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ!

27 Φεβρουαρίου 2011, 12:28:33
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Θα πρότεινα, αντί για διαφημίσεις, να γίνουμε εμείς τα ίδια τα μέλη χορηγοί και να υπάρχει η δυνατότητα "donation" (χωρίς καμία υποχρέωση), ώστε να συνεισφέρουμε ό,τι νομίζουμε και μπορούμε.

Δεν είναι κακή ιδέα αλλα θεωρω οτι θα στεφθεί με απόλυτη αποτυχια και θα ευτελισει πολλα πραγματα εδω μεσα με νοοτροπιες του στυλ:
"Εδωσα λεφτα, νομιμοποιουμαι να γραψω οτι κατεβασει η γκλαβα μου..."
"Με τα λεφτα μου ρεεεε?" και αλλα τετοια ομορφα...

Σκεφτείτε το λίγο. Στην καχύποπτη Ελλάδα ζούμε.
« Τελευταία τροποποίηση: 27 Φεβρουαρίου 2011, 12:31:09 από alfie »

27 Φεβρουαρίου 2011, 12:33:35
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Βέρρας Οδυσσέας

Επώνυμοι
Καλά, μία πρόταση έκανα.
Άλλωστε, σημείωσα "χωρίς καμία υποχρέωση", εννοώντας εκατέρωθεν...
Υπάρχουν και οι κανόνες του φόρουμ, τους οποίους αποδεχόμαστε με την εγγραφή μας και δε μπορούμε να γράψουμε ό,τι κατεβάσει η γκλάβα μας.Δικλείδες ασφαλείας πάντα υπάρχουν, αν το θέλει κάποιος.
Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ!

27 Φεβρουαρίου 2011, 13:01:52
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν υπάρχει λόγος να το συνεχίσουμε. Ας είμαστε αισιόδοξοι.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

22 Μαΐου 2013, 08:38:38
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Ισχύει και για αυτό το φόρουμ ότι και για τα άλλα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης:

Καθημερινή, 21.05.2013.

Ο χορός της βροχής κατά των social media.

Του Τάσου Οικονόμου (Twitter: @oiktas)

Κόμματα, εταιρείες, ΜΜΕ, προβεβλημένες προσωπικότητες προσπάθησαν και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις επικοινωνιακές δυνατότητες των κοινωνικών δικτύων. Αυτό που δεν δείχνουν να κατανοούν, όμως, είναι το γεγονός ότι οι συμμετέχοντες σε αυτά δεν ακούν μόνο, απαντούν κιόλας. Κι όχι μόνο αυτό, ο πολυπληθωρισμός των φωνών τους τις κάνει πιο δυνατές από οποιουδήποτε επώνυμου. Τι να το κάνεις που είσαι γνωστός δημοσιογράφος και έχεις εκατοντάδες χιλιάδες ακόλουθους στο twitter όταν πεις κάτι και ενοχλήσει πολλούς; Ένα μήνυμά σου απέναντι σε πολλές δεκάδες, μάλλον υπολείπεται του ανταγωνισμού...

Η αλλαγή του επικοινωνιακού μοντέλου από το «ένας πομπός – πολλοί δέκτες» στο «πολλοί πομποί – πολλοί δέκτες» έχει προκαλέσει σημαντικές παρενέργειες στο γνωστό μέχρι σήμερα σύστημα διακίνησης της πληροφορίας και το πιθανότερο είναι ότι βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή αυτής της μεταβολής. Η τεχνολογία προσφέρει επαναστατικές λύσεις με ταχύτητες ημέρας και αυτό που τώρα μοιάζει ενοχλητικό για πολλούς, σε λίγο καιρό θα είναι μία επικοινωνιακή κόλαση. Καλώς ή κακώς, η αυθεντία του προβεβλημένου αποκτά αντίλογο, ο οποίος έχει αναπτύξει τα αρχικά αντανακλαστικά του στα μονοπάτια της προγενέστερης μονόδρομης κατήχησης. Πράγματι, η πολλάκις ανελέητη κριτική του καφενείου, με μία διαφορετική μορφή, έχει μεταφερθεί online και η απαξίωσή της μάλλον αποτελεί ένα τέχνασμα παλαιάς κοπής, παρά ένα βήμα προς την κατανόηση του παρόντος και του μέλλοντος της επικοινωνίας. Μοιάζει με τους σπαραγμούς ενός θηρίου που αργοπεθαίνει.

Πιθανώς, μέσα από τις νέες επικοινωνιακές δομές που έφερε το Διαδίκτυο 2.0 και θα μεταλλάξει εκ νέου η επόμενη εξελικτική φάση του Ίντερνετ που είναι προ των πυλών, νέες προσωπικότητες θα αναδειχθούν σε αυτόν τον ενοποιημένο εικονικό και πραγματικό κοινωνικό περίγυρο, οι οποίες είτε θα προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, είτε θα προέρχονται από αυτά. Θα γνωρίζουν πότε να μιλούν και πότε να σωπαίνουν, όπως επίσης θα είναι προετοιμασμένοι στην ύπαρξη ισχυρού, ορθού ή μη, αντίλογου. Θα ξέρουν πολύ καλά ότι δεν θα μπορούν να υποκριθούν, να ωραιοποιήσουν την εικόνα τους με τον τρόπο που το έκαναν παλιά.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η σκοτεινή πλευρά του ανθρώπου δεν έχει το δικό της χώρο στο Διαδίκτυο, το αντίθετο. Απλά, αυτό που επισημαίνεται είναι ότι ο χορός των αντιδρώντων φωνών κατά των κοινωνικών δικτύων μοιάζει με τον αντίστοιχο του μακρινού παρελθόντος, υπέρ της βροχής, ως μέσο επιβίωσης από την επερχόμενη ξηρασία.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 22 Μαΐου 2013, 08:51:58 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
2 Απαντήσεις
73585 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Μαρτίου 2008, 15:36:08
από EzeΤΡΟΛ
0 Απαντήσεις
70602 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Φεβρουαρίου 2015, 22:06:34
από Argirios Argiriou
1 Απαντήσεις
70942 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Μαρτίου 2018, 16:55:35
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
66878 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Ιουνίου 2019, 10:03:52
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
39432 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Οκτωβρίου 2021, 09:56:58
από Argirios Argiriou